«Μνημείο Αντίστασης των Ελλήνων στην Συμφωνία των Πρεσπών»

17/6/2023: Η «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο

«Μνημείο Αντίστασης των Ελλήνων στην Συμφωνία των Πρεσπών»

Πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» σε ανακοίνωση με ημερομηνία 19/6/2023, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημήτρης  Γιουματζίδης  και η Γ. Γραμματέας Δήμητρα Αικατερίνη Γιαννακοπούλου, καλεί τους πολίτες να θυμούνται τα γεγονότα του 2018 και να αναλογίζονται τις δυσμενείς συνέπειες τους, «τιμωρώντας» με την ψήφο τους τόσο το κόμμα που την ψήφισε με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες καταφεύγοντας ακόμα και σε «μεταγραφές» βουλευτών, όσο και το κόμμα που την εφάρμοσε. Η σχετική ανακοίνωση της «Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

     Στις 17 Ιουνίου 2018, ο Υπουργός Εξωτερικών της τότε Κυβέρνησης, με την σιωπηλή ανοχή της τότε αντιπολίτευσης, υπέγραψε, στο χωριό Ψαράδες του Δήμου Πρεσπών, την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών». Χιλιάδες Ελλήνων, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, προσπάθησαν να φθάσουν στους Ψαράδες για  να εμποδίσουν την υπογραφή αλλά στο χωριό Πισοδέρι, του Δήμου Πρεσπών, οι δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας σταμάτησαν την πορεία τους, χρησιμοποιώντας υπέρμετρη βία. 

     Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν, μέχρι σήμερα,  έγινε φανερό, και στους πιο δύσπιστους, πόσο επιζήμια είναι για την Ελλάδα η «Συμφωνία των Πρεσπών». Το Βόρεια έγινε Β. και παρέμεινε το «Μακεδονία» ολόκληρο στην ονομασία του κράτους, και αυτό μόνον για ορισμένους κρατικούς φορείς που έχουν σχέση με το εξωτερικό. (Στα διακριτικά τωναστυνομικών ακόμα υπάρχει το σκέτο Μακεδονία). Το περίφημο erga omnes (για όλες τις χρήσεις) αποδείχθηκε μεγάλο ψέμα των Ελλήνων πολιτικών για να αποδεχθούμε ευκολότερα τηνπροδοσία. Επι πέντε χρόνια μας λένε, επίσης ψέματα,  ότι η συμφωνία δεν αναθεωρείται ούτε ακυρώνεται. Στην πραγματικότητα  δεν θέλουν να το κάνουν. Με την νομιμοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών οι σκοπιανοί κυκλοφορούν πλέον  ως «Μακεδόνες» με «Μακεδονική» ιθαγένεια, μιλώντας «Μακεδονικά». Αποθρασυμένοι από την αδιαφορία της απερχόμενης κυβέρνησης και βασιζόμενοι στην Συμφωνία των Πρεσπών, ίδρυσαν στην Φλώρινα  σχετικό σύλλογο και ζήτησαν ήδη από Ελληνικό Πανεπιστήμιο να διδάσκεται η γλώσσα τους στους Έλληνες φοιτητές, προετοιμάζοντας έτσι την νομιμοποίηση Σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα με το όνομα «Μακεδονική». 

     Η σθεναρή στάση της Βουλγαρίας απέναντι στους Σκοπιανούς αποκάλυψε τηνυποχωρητικότητα των πρωτεργατών και των  υποστηρικτών της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Για να επιτρέψει στους Σκοπιανούς να ενταχθούν στη  Ευρωπαϊκή Ένωση, απαίτησε, μεταξύ τωνάλλων, δήλωση των Σκοπιανών ότι η γλώσσα τους είναι δυτική Βουλγαρική διάλεκτος, και πραγματική   τροποποίηση του Σκοπιανού συντάγματος, για την ένταξη των Βουλγάρων τωνΣκοπίων ως συστατικού μέρους του κράτους. Στα Σκόπια επικρατεί πανικός και σύντομα θα προκηρυχθούν εκλογές. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν διανοήθηκαν ποτέ να διεκδικήσουν δικαιώματα για τους πολυπληθείς Ελληνικής καταγωγής  γηγενείς κατοίκους των Σκοπίων.

     Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 μέλη της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» και άλλοι φίλοι συναντηθήκαμε στο «Μνημείο Αντίστασης των Ελλήνων στην Συμφωνία των Πρεσπών», στο Πισοδέρι, για να θυμηθούμε τα γεγονότα και να τιμήσουμε όλους τους ανώνυμους και αγνούς Έλληνες πατριώτες που αντέδρασαν κατά  της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνον εδώ στο Πισοδέρι, αλλά και στα εκατοντάδες, μικρά ή μεγάλα, συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, την διετία 2018-2019.  


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.