Έκτακτο συνέδριο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων

Έκτακτο συνέδριο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων

9 Ιουλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 6μμ, σε αίθουσα του Grand Hotel Palace Θεσσαλονίκης η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ οργανώνει ένα έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων με την ευκαιρία συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως, μέσω zoom, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των ομογενών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όσοι θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως (μέσω ΖΟΟΜ) απαιτείται η αποστολή σχετικού e-mail στην οργανωτική επιτροπή (macedon.dg@gmail.com) για να τους αποσταλεί η διασύνδεση. Για όσους προσέλθουν προσωπικά στο έκτακτο  συνέδριο, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κωρονοϊό. Στο έκτακτο συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων συμμετέχουν:

1) Η Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας (Μελβούρνη – Κοσμίδης Γεώργιος Πρόεδρος – Συντονιστής 0061414999286 gkosmidis@pan-macedonia.com.au)

2) Η Παμμακεδονική Ένωση Βικτώριας (Μελβούρνη) Μπαϊραμίδου Γιαννούλα

3) Η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνευ) Φασούλας Νικόλαος

4) Η Παμμακεδονική Ένωση Νότιας Αυστραλίας (Αδελαϊδα) Τσιαπάρης Ευάγγελος

5) Η Παμμακεδονική Ένωση Κουίνσλαντ (Μπρισμπέιν) Παπαγιάννης Δημήτριος

6) Η Παμμακεδονική Ένωση Βόρειας Αυστραλίας (Ντάργουιν) Κοσμίδης Θεόδωρος

7) Η Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής (Γιοχάνεσπουργκ), Παπαθανασίου Αμύντας

8) Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά (Μόντρεαλ) Καράτζιος Χρήστος

9) Η Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Τορόντο) Δημητρακόπουλος Γεώργιος

10) Η Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας (Βερολίνο) Γκέγκας Ιωάννης

11) Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηνωμένου Βασιλείου (Λονδίνο) Δάφας Παναγιώτης

12) Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ιρλανδίας (Δουβλίνο) Κακούλη Θωμαΐς

13) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολ. Συλ. Μακεδόνων «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος», (Γιουματζίδης Δημήτριος, Οργανωτικός Γραμματέας, Κιν. 6977254045 macedon.dg@gmail.com).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του έκτακτου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων (έδρα: Δημάρχου Κ.Στάμκου 1, Γιαννιτσά 58100, Δήμος Πέλλας, Π.Ε.Πέλλας, Π.Κεντρικής Μακεδονίας), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στο Grand Hotel Palace Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:

(6.00-7.15) 1ο ΜΕΡΟΣ:    Οι πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων, από όλον τον κόσμο, θα παρουσιάσουν τις δράσεις των Ενώσεών τους για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων, την υπεράσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού, την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας στην περιοχή τους και τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις.

(7.15-7.30) ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ:    Κεράσματα από μπουφέ ο οποίος θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

(7.30-8.00) 2ο ΜΕΡΟΣ:    Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος Μόνιμος Λέκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών  της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, θα αναφερθεί στις νομικές δυνατότητες καταγγελίας της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

(8.00-8.30) 3ο ΜΕΡΟΣ:    Θα παρουσιαστεί, πρόσφατο  φωτογραφικό υλικό από αγάλματα, μνημεία, μουσεία κλπ, που συνέλεξε αντιπροσωπία της συνομοσπονδίας, σε δύο ταξίδια, σε  διάφορες πόλεις στο εσωτερικό του γειτονικού κράτους το τελευταίο δίμηνο, όπου φαίνεται  καθαρά η επιφανειακή συμμόρφωσή του  στην επιζήμια για εμάς και κραυγαλέα ευνοϊκή για αυτούς «Συμφωνία των Πρεσπών» και κυρίως η συνέχιση της  «Μακεδονοποίησης» και του αλυτρωτισμού των σλάβων κατοίκων του γειτονικού κράτους, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της.

(8.30-9.00) 4ο ΜΕΡΟΣ: Σύντομες ερωτήσεις-τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Επειδή είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι τόσο η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών, όσο και η εμμονή στην δήθεν γενοκτονία που υπέστησαν με κραυγαλέες πλαστογραφήσεις «ντοκουμέντων» διαφορετικών γεγονότων και διαφορετικών εποχών συνεχίζονται μεθοδικά και χωρίς καμιά διακοπή, η συμμετοχή στις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων αποτελεί εθνική υποχρέωση!

_________________________________________________________________________

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.