ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Claymont, Delaware 19793

USA

http://www.professors-PhDs.com

    Mail: IHAHellas@gmail.com

November 13,   2019

Προς

τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας 
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου

Κοιν:
τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου
τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου
τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου

τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου
τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
τους αντιπροσώπους κρατών – μελών του ΟΗΕ

Η παράνομη μετανάστευση μαζί με το δημογραφικό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης του έθνους μας. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών —εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες— σε ένα ουσιαστικά χρεωκοπημένο κράτος και με την ένοχη ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυξάνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, την δυνατότητα εύρεσης εργασίας, την υγειονομική περίθαλψη και την παιδεία, αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους μας και έχει συμβάλει σε μια αύξηση της εγκληματικότητας που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

 Η πολυπολιτισμική πολιτική των κομμάτων εξουσίας δημιουργεί εθνολογικές και θρησκευτικές μειονότητες, που αλλοιώνουν την συνοχή και ιδιοπροσωπία της Ελληνικής κοινωνίας και όπως αποδείχθηκε στην Γαλλία, στη Σουηδία και αλλού, δημιουργούν μια χώρα ανταγωνιστικών κοινοτήτων. Η χορήγηση στέγης, επιδομάτων και ΑΜΚΑ στους παράνομους μετανάστες, την ώρα που Έλληνες, κάποτε νοικοκυραίοι, έχουν γίνει ρακοσυλλέκτες στην προσπάθεια για επιβίωση, ενώ οι νέοι μας είναι άνεργοι και φεύγουν με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό για το εξωτερικό , είναι παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη από μια κυβέρνηση που υποτίθεται πως ο πρωταρχικός της ρόλος είναι να φροντίζει για τον λαό που την ψήφισε. Οι περισσότερες ΜΚΟ που εργάζονται με ανθρωπιστικό πρόσχημα αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα και ύποπτα, ενώ πλουτίζουν οι κάθε μορφής δουλέμποροι.

 Η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί μια σύγχρονη παγκόσμια τάξη εξαθλιωμένων εργαζομένων προς εκμετάλλευση, και όλα αυτά με την χρηματοδότηση εξωθεσμικών κέντρων που υποστηρίζονται από νεοφιλελεύθερα αριστερά και δεξιά κόμματα. Από στρατηγική άποψη, έχει γίνει πασιφανές πως η παράνομη μετανάστευση υποκινείται από την Τουρκία ως όπλο για τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναλογιστεί τις εθνικές της ευθύνες αντί να αναλώνεται σε ιδεολογικές τάχα αλλά και κομματικές αντιπαραθέσεις όταν διακυβεύεται η βιωσιμότητα της πατρίδας. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως:

1) Να κλείσουν ερμητικά τα ελληνικά σύνορα και να φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Να ζητηθεί δυναμικά και πιεστικά από την ΕΕ οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες να καταγράφονται και να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Από εκεί, όσοι δικαιούνται άσυλο, να ταξιδεύουν νόμιμα κατευθείαν προς τα κράτη όπου επιθυμούν να ζήσουν. Αν η Τουρκία δεν το δέχεται, ας δημιουργήσει ο ΟΗΕ ασφαλείς ζώνες στις εμπόλεμες περιοχές από όπου θα καταγράφονται και θα ταξιδεύουν πρόσφυγες. Είναι άδικο και τραγικό να πληρώνει η Ελλάδα με την ίδια της την ύπαρξη τούς πολέμους για τους οποίους δεν φέρει απολύτως καμμία ευθύνη.

2) Να αποκλειστεί η δράση της FRONTEX στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και στον Έβρο καθόσον δεν δρα αποτρεπτικά αλλά διεκπεραιωτικά και στην ουσία υποβοηθά την εισροή παράνομων μεταναστών. Η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν πραγματοποιούσε περιπολίες από κοινού με την τουρκική Ακτοφυλακή στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να αποτρέπει τον απόπλου πλοιαρίων.

3) Για τους ήδη παρανόμως εισελθόντες, να συντομευτούν άμεσα και με κάθε τρόπο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου μόνο σε όσους δικαιούνται. Παράνομοι μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες τους με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά (διαβατήριο, ταυτότητα) ή έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, να απελαύνονται με ταχείες διαδικασίες.

4) Η διαχείριση του προβλήματος πρέπει να διενεργείται υπό ελληνική διοίκηση, για να υπάρχει υπεύθυνος κρατικός έλεγχος αντί για την παρατηρούμενη ασυδοσία και αυθαιρεσία καλοπληρωμένων ΜΚΟ, τα οποία μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

5) Η διασπορά των παράνομων μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας αποτελεί στρατηγικό και πολιτισμικό κίνδυνο και πρέπει να αποφευχθεί. Η αποσυμφόρηση των νησιών να γίνει με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

6) Να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία ώστε να αποθαρρύνεται η παράνομη μετανάστευση και να τιμωρούνται αυστηρά οι εργοδότες που απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας ή εκείνοι που ενοικιάζουν σπίτια σε όσους δεν έχουν άδεια εισόδου στην χώρα.

7) Να απαιτηθεί η κατάργηση της άδικης και παράλογης συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙΙ. Για τους ήδη εισελθόντες πρόσφυγες, να απαιτηθεί η ισοκατανομή τους σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανάλογα με τον γηγενή πληθυσμό και την οικονομική  δυνατότητα της κάθε χώρας. 

8) Να καταργηθεί ο νόμος 4332/2015 που αναφέρεται στην Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 7/6.9.2015. Ο νόμος αυτός βασίζεται σε τροποποίηση του γνωστού νόμου Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (νόμος 3838/2010), ο οποίος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αναμένουμε την υπεύθυνη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε συνεχή επαγρύπνηση και δράσεις,προτού τα αποτελέσματα του φαινομένου γίνουν μη αναστρέψιμα. Οσοι συμφωνούν με την επιστολή μας, καλούνται να προσθέσουν την υπογραφή τους, στέλνοντας στο IHAHellas@gmail.com επώνυμο, όνομα, επάγγελμα, πόλη και χώρα διαμονής.

Οι υπογράφοντες,

1. Αθανασούλης Γεράσιμος Α., Καθηγητής ΕΜΠ, Αθήνα

2. Αλεβίζος Γιάννης, 7ο Λύκειο  Αθηνών , Παγκράτι, Αθήνα

3. Αμπατζόγλου Ιωάννης MSc, PhD, Ακτινοφυσικός ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη, Ελλάς

4. Αναστασοπούλου Ιωάννα, Καθηγήτρια Ακτινοχημείας και Βιοφασματοσκοπίας, ΕΛΛΑΣ

5. Ανδρεάτος Αντώνιος, Καθηγητής Πληροφορικής Σχολής Ικάρων, ΕΛΛΑΣ

6. Άντωνοπούλου Άλεξάνδρα, Όδοντίατρος, Βαλτιμόρη, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

7. Αργυρού Φανούλα, ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας, Λονδίνο, UK

8. Αρωνιάδου Βασιλική, Ph.D., Research Professor, Bethesda, MD, ΗΠΑ

9. Βαρδουλάκης Αντώνιος-Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ

10. Βασιλειάδης Δαμιανός, Eκπαιδευτικός, Sυγγραφέας, ΕΛΛΑΣ

11. Γεωργιάδης Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α., Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης

12. Γιαννόπουλος Παναγιώτης Χρ., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα, ΕΛΛΑΣ

13. Γκατζούλη Νίνα, Συνταξιούχος Καθηγήτρια, University of New Hampshire, ΗΠΑ

14. Γκορίτσα Άννα Event Manager, Πρόεδρος Θυγατέρων της Πηνελόπης (ΑΧΕΠΑ) Εσπερίδες, Αθήνα ΕΛΛΑΣ

15. Δανιάς Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α., Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΑΣ, Θεσσαλονίκη-ΕΛΛΑΣ

16. Δημητρόπουλος Νίκος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, ΕΛΛΑΣ

17. Δρ. Δημούτσος Ανδρέας, ΕΛΛΑΣ

18. Ευαγγελίου Χρήστος Κ., Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Τάουσον, ΗΠΑ

19. Ευθυμίου Παύλος, Ομότιμος Καθηγητής Δασολογίας και Φυσ. Περιβάλλοντος, ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Ελλάς

20. Ιωαννίδου Αντιγόνη , Εκπαιδευτικός-Πολιτικός Επιστήμων, Μελίσσια Αττικής –  Ελλάδα

21. Καδόγλου Τριανταφυλλιά, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας, ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Ελλάς

22. Κακούλη-Duarte Θωμαή, PhD, Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences, Department of Science and Health, Institute of Technology Carlow, Kilkenny Road, Carlow, IRELAND

23. Καραΐσκος Κώστας, Μαθηματικός Μ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, ΕΛΛΑΣ

24. Καρακατσάνης Σ. Θεόκλητος, Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ., Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ελλάδα.

25. Καρακατσάνης Κωνσταντῖνος, τ. Καθηγητής Πυρηνικῆς Ἰατρικῆς ΑΠΘ

26. Καραμήτσος Δημήτριος, Ομ. καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ & Συγγραφέας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

27. Καραντζίκος Αθανάσιος, Αντιστράτηγος εα, Πρόεδρος Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης

28. Καραφωτιάς Παναγιώτης Ι., Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ

29. Κατηφόρης Βασίλειος  Χ. , Distinguished Teaching Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, SUNY, Potsdam NY 13676, USA

30. Κατσούφης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου, Ελλάδα

31. Κελεσίδης Bασίλειος, PhD, Drilling Engineering Professor, Χανιά, Ελλάς

32. Κολοβός Αλέξανδρος, Ph.D., Advanced Analytics Professional, San Diego, ΗΠΑ

33. Κοντογιαννίδης Νικόλαος, Ph.D., P.E., Former Professor of Mathematics, Senior Electrical Engineer, Jacksonville, Florida, USA

34. Κοτρώτσιος Παύλος (Kotrotsios Paul), MBA Founder & Publisher, Hellenic News of America. Founder & President, Hermes Expo International Immediate Past President of the Hellenic American National Council, HANC, USA

35. Κοκκάλης Αλέξανδρος, καθηγητής Πολυτεχνικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο 

Θράκης, Ελλάδα

36. Κόντης Ιωάννης, Υποστράτηγος ε.α., τ. Στρατ. Ακόλουθος, Θεσσαλονίκη-ΕΛΛΑΣ

37. Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, Συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ

38. Κουρούμαλης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

39. Κυριακού Αναστασία, Φυτοπαθολόγος (Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών), Λευκωσία, Κύπρος

40. Κυριακού Γιώργος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

41. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος –Αμφικτύων, Υποστράτηγος ε.α- Συγγραφεύς Αθήνα, ΕΛΛΑΣ

42. Κώστα-Τσολάκη Μαγδαληνή, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς

43. Λιβαδά Αλεξάνδρα Μακιγιερ, Βαλτιμόρη-ΗΠΑ

44. Λιρίτζης Ιωάννης, Ph.D (Edin.) Professor of Archaeometry, University of the Aegean Dept. of Mediterranean Studies, Ελλάς 

45. Μανιάς Στέφανος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ελλάς

46. Mανιός Ιωάννης Κ., Υποπτέραρχος – Ιατρός, Ελλάς

47. Μέρμηγκας Λευτέρης, Professor (Ret.), Pathology, SUNYAB

48. Μίλλερ Βαρβάρα, Καθηγήτρια Μπαλέτου/ χορογράφος, Βάλτιμόρη, Μαίρυλαντ

ΗΠΑ

49. Μιχαηλίδης Δημήτριος, Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα

50. Μοσχοβάκης Αντώνης, Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

51. Μπακάλης Ναούμ, τ. Διευθυντής Ερευνών, Ελλάς

52. Μπαλτατζής Παναγιώτης, Ιατρός, Βαλτιμόρη Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

53. Μπαλόγλου Γιώργος, πρώην αναπληρωτής Καθηγητής πολιτειακού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Θεσσαλονίκης

54. Μπουλούμπασης Διονύσης, Ζωγράφος-Αγιογράφος, Βαλτιμόρη-ΗΠΑ

55. Μωραΐτης Νικόλαος, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Διεθνούς Συστήματος, Συγκριτική Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, Συγκριτική πολιτική, U.S.A

56. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία, Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Μακεδονία, Ελλάδα

57. Νιάρχος Πάνος, Professor (ret.) Indiana University, USA

58. Νικηφορίδης Δημήτριος, Νευρολόγος, Θράκη- ΕΛΛΑΔΑ 

59. Νούτσης Κωνσταντίνος, Ιατρός Δερματολόγος, τ .Συντονιστής Διευθυντής Δερματολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού

60. Ντόκος Σωκράτης, PhD, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW Sydney, NSW 2052, Australia

61. Οικονομιδης Σπύρος, Ομότιμος καθηγητής, California State University, East Bay, USA

62. Όκος Αντώνιος, MD, Retired, School of Medicine, Seattle, WA, USA

63. Παναγόπουλος Αλέξιος, Ακαδημαϊκός, Doctor of Political Sciences, Member of the International Slavic Academy of Sciences, Moscow, ΕΛΛΑΣ

64. Πανοσκάλτσης Βασίλης, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

65. Πανουσιάδης Νικόλαος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΣ

66. Παπαγιάννης Γρηγόριος, καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ

67. Παπαδόπουλος Δημήτριος Π., Ομότιμος Καθηγητής Π.Σ. / Δ.Π.Θ., Ελλάς

68. Παπαδόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Χημικών Μηχανικών, Tulane University, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

69. Dr Παπαδόπουλος Νικόλαος, MD, PhD, FEBO, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΛΛΑΣ

70. Παπαδοπούλου Μαρία, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Ελλάδα

71. Παπαθεμελής Στέλιος, Πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς

72. Παπακώστας Στέφανος, ΜΒΑ, Τέως καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ελλάς

73. Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ

74. Παπανικολάου Ευαγγελία, Δρ Θεολογίας, εκπαιδευτικός, Γλυφάδα, ΕΛΛΑΣ

75. Παύλος Γιώργος, Καθ. Φυσικής και φιλοσοφίας, ΔΠΘ

76. Πελεκάνος Νικόλαος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

77. Πελίδου Συγκλητή-Ερριέττα, Επ. Καθ. Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, ΕΛΛΑΣ

78. Πουλάρικας Αλέξανδρος, Δρ., Ομότιμος Καθηγητής,  Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας, ΗΠΑ

79. Ρήγος Ευάγγελος, Πλοίαρχος Ε.Ν. -Πρόεδρος ΙΗΑ – τ. Director of Hellenism ΑΧΕΠΑ-Αθηνών HJ1, Κόρινθος, ΕΛΛΑΣ

80. Ρότσα-Σωτηροπούλου Ρόντα Σ., Συνταξιούχα Καθηγήτρια Κολλεγίου, Βαλτιμόρη,  Μέριλαντ, ΗΠΑ

81. Ρουπακιά Σοφία, IHA Network Administration, Λονδίνο.

82. Σαραντόπουλος Αθανάσιος Δ., PhD, MBA, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Γλυφάδα

83. Σίδερης Κοσμάς, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ

84. Σίνη Μάρθα, Ξεναγός στό Walters Art Museum, Μέλος Ιδρυτικού Συμβουλίου του Hellenic Heritage Museum of Maryland, Δημιουργός Πολιτιστικών Εκθέσεων, Βαλτιμόρη, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

85. Dr. –Ing. Σπαθόπουλος Θόδωρος, Πρώην Διευθυντής Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Παλαιό Φάληρο, ΕΛΛΑΣ

86. Σταμπολιάδης Ηλίας, τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΛΑΣ

87. Ταγκαλάκης Γεώργιος,  Ph.D., Ερευνητής – Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάς

88. Τερέζης Άθανάσιος, Διευθυντής έπιχειρήσεως, Σικάγο, ΗΠΑ

89. Τριανταφύλλου Γεωργία, Καθηγήτρια Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Τέμπλ, ΗΠΑ

90. Τσαπκίνη Κυράνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Johns Hopkins University, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

91. Τσατσανίφος Χρήστος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Doha, Qatar

92. Υψηλάντη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ

93. Φυτρολάκης Νικόλαος, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ΕΛΛΑΣ

94. Φούφα Ελένη, Professor, English/Humanities, SUNY ERIE Buffalo, NY, USA

95. Χατζόπουλος Ιωάννης Ν., MSCE, PhD Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, T. καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, Πύργοι Θερμής, Μυτιλήνη, ΕΛΛΑΣ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 13η Νοεμβρίου 201

96)​Argyrakopoulos Elpis, Pedagogical Consultant, B.Ed., M.A., Laval, Quebec, Canada

97)​Argyrakopoulos Κωνσταντίνος, Retired, 1400 Webb Street, Laval, Quebec, Canada

98)​Athanassiou Myrodis, Diplomphysiker, Federal Republic of Germany

99)​Marianna Maltsinioti,  São Paulo, Βραζιλία

100)​Αβανέα Αγάθη, Δημοσιογράφος, Αθήνα, Ελλάς

101)​Αβατάγγελος Γεώργιος, Συνταξιούχος, Αργολίδα, Ελλάς

102)​Αβράμης Κωνσταντίνος, Υποστράτηγος ε.α, Γλυφάδα Αττικής, Ελλάς 

103)​Άγαπάλογλου Θεόδωρος, Συνταξιούχος, Βαλτιμόρη, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

104)​Αγροδήμος Ηλίας, Αντιστράτηγος  ε.α.,  Θεσσαλονίκη, Ελλάς

105)​Αθανασοπούλου Φ. Καθ., DVM, MSc, PhD, MRCVS, Dip. ECAAH, Θεσσαλία, Ελλάς

106)​Αθανασούλης Αγησίλαος, Μαθηματικός, Dundee, United Kingdom

107)​Αϊβατίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος & Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Αθήνα, Ελλάς

108)​Αλατζόγλου Δ. Ιωάννης, Οικονομολόγος, Αθήνα, Ελλάς

109)​Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Ελλάς

110)​Αλεξόπουλος Γεώργιος, Στρατιωτικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

111)​Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αθήνα, Ελλάς  

112)​Ανδριώτη Αγγελική, Οικοκυρά, Σπάτα Αττικής, Ελλάς

113)​Ανεζίνης Πλούταρχος, Συνταξιούχος, Χίος, Ελλάς

114)​Αντωνέλλος Άγγελος, Φωτογράφος /Σχεδιαστής/ Σχολικός φύλακας, Κεφαλονιά, Ελλάς

115)​Αντωνιάδου Σοφία, Νοσηλεύτρια, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

116)​Αντωνόπουλος Ιωάννης, καθηγητής οικονομικών, συγγραφέας, Ελλάς 

117)​Αραμπατζή Ελευθερία, Ιατρός, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ελλάς

118)​Αργυρόπουλος Κωνσταντίνος, Υποστράτηγος ε.α., Ελληνοχώρι Κορινθίας, Ελλάς

119)​Ασαργιωτάκης Νικόλαος  Υποστράτηγος ε.α.  Θεσσαλονίκη, Ελλάς

120)​Ασημακόπουλος Γεώργιος, Μαθηματικός & Θεολόγος, Αχαρνές Αττική, Ελλάς

121)​Ασημιανάκη Μυρσίνη, Ελεύθερος επαγγελματίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

122)​Αυγέρη Φώτω, Πλοίαρχος (ΥΝ) Π.Ν. ε.α., Αθήνα, Ελλάς

123)​Αυγερινός Πέτρος, Ηθοποιός-Συγγραφέας, Μεθώνη Μεσσηνίας, Ελλάς

124)​Αυγουλαδάκης Κωνσταντίνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Μυτιλήνη, Ελλάς

125)​Αυλωνίτης Δημήτριος, τ. Καθηγητής Γενικού Τμήματος ΕΚΠΑ, Αθήνα, Ελλάς

126)​Βαβαρούτσου Ειρήνη, απόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

127)​Βαδαλούκα Ορσαλία, άνεργη, Αθήνα, Ελλάς

128)​Βαμβακά Αγνή, Δρ. Γεωλόγος, Ερευνήτρια Γεωεπιστημών, Πανεπιστήμιο Βρέμης, Βρέμη, Γερμανία 

129)​Βασιλακάκη Θεοδοσία, Άνεργη, Πτολεμαΐδα Κοζάνης,  Ελλάς

130)​Βασιλειάδη Αγάπη, Βιβλιοθηκονόμος, Αθήνα, Ελλάς

131)​Βενετσάνος Κώστας, Εκδότης (εκδόσεις “Σκαραβαίος”) – Δημοσιογράφος Πολιτικές Επιστημ., Βούλα Αττικής, Ελλάς

132)​Βήττα Ελένη, Συνταξιούχους Τραπεζικός, Αθήνα, Ελλάς

133)​Βίλογλου Ανδρέας. Στρατιωτικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

134)​Βλάχος Χρήστος, Άνεργος, Έδεσσα, Ελλάς 

135)​Βλάχου Χρυσή, Φοιτήτρια, Έδεσσα, Ελλάς 

136)​Βόγγολη Σοφία, Σαρωνίδα Αττικής, Ελλάς

137)​Βόγγολης Απόστολος, Μαθητής, Αργυρούπολη Λαρίσης, Ελλάς

138)​Βόγγολης Γεώργιος, Γεωργός, Αργυρούπολη Λαρίσης, Ελλάς

139)​Βόγγολης Δημήτρης, Υποστράτηγος, Σαρωνίδα Αττικής, Ελλάς

140)​Βογιατζής Αλέξανδρος, Πρ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μακεδονία, Ελλάς

141)​Βούλγαρη Ελευθερία, Πιανίστα, Μέγαρα, Ελλάς

142)​Βουρδούνης Ιωάννης, Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, Βέροια, Ελλάς 

143)​Βουτσά Αναστασία, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, Ελλάς

144)​Βράκας Αντώνιος, Ιωάννινα, Ελλάς

145)​Βρανάς Ιώννης, Κ.Μ.Ε., Αθήνα, Ελλάς

146)​Γαΐτης Χρήστος, Μηχανικός, Αττική, Ελλάς

147)​Γερασούδης Κωνσταντίνος, Δημόσιος υπάλληλος, Αλεξανδρούπολη, Ελλάς

148)​Γεώργα Αναστασία, φυσικοθεραπεύτρια,  Αθήνα, Ελλάς

149)​Γεωργακοπούλου Φωτεινή, Φιλόλογος, Αθήνα, Ελλάς

150)​Γεωργίου Γεώργιος Υποστράτηγος ε.α., Θέρμη Θεσσαλονίκης, Ελλάς

151)​Γεωργίου Δήμητρα, Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας, Καστοριά, Ελλάς

152)​Γιαννάκος Αποστόλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αθήνα, Ελλάς

153)​Γιαννακού Ελένη, Μετεωρολόγος, Αθήνα, Ελλάς

154)​Γκέκας Εὐάγγελος, Ἄνεργος, Λαμία, Ἑλλὰς

155)​Γκίκας Γεώργιος, Έμπορος, Κορωπί Αττικής, Ελλάς

156)​Γκίνης Θεόφιλος, Βιβλιοθηκονόμος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς   

157)​Γκόμπελ Γιάννης, Μεταφραστής, Αθήνα,  Ελλάς

158)​Γκούντης Δημήτριος, Ιδ. Υπάλληλος, Βέροια, Ελλάς

159)​Γούδας Ανδρέας, Υποστράτηγος ε.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

160)​Γούλας Βασίλειος, Συνταξιούχος, Πεντέλη, Ελλάς

161)​Γούναρης Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής ΑΠΘ 

162)​Γραικός Χαρίτων, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μελίσσια Αττικής, Ελλάς

163)​Γραμμένου Αναστασία, Συνταξιούχος Καθηγήτρια, Πάτρα, Ελλάς

164)​Γρατσίας Ηλίας, Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω, Αθήνα, Ελλάς

165)​Δαπόλλα Νικολέτα, Φιλόλογος  Δ.Ε., τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελλάς

166)​Δασκόπουλος Αντώνιος, Επιχειρηματίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

167)​Δεστούνης Νίκος, Κινηματογραφιστής, Νέα Πεντέλη, Ελλάς

168)​Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης, Msc, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου Ηλείας, Επιτάλιο Ηλείας, Ελλάς

169)​Δημόπουλος Γεώργιος, Ιερεύς σε Νοσοκομείο, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Ελλάς 

170)​Δημουλή Φρίντα, πρ. Πολιτική Αναλύτρια επί Εθνικών Θεμάτων, απόφοιτη Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Αγ. Παρασκευή Αττικής, Ελλάς

171)​Δολμάς Γεώργιος, Απόστρατος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

172)​Δοξάκης Στυλιανός, Συνταξιούχος Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Χανιά Κρήτης, Ελλάς

173)​Δοξάκης Στυλιανός, Συνταξιούχος Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Χανιά Κρήτης, Ελλάς

174)​Δουδούμης Γεώργιος, Συγγραφέας, πρ. Πληρεξούσιος Υπουργός Οικ. & Εμπορ. Υποθέσεων, Ελλάς

175)​Δρακονταειδή Νάγια, Ιδιωτική υπάλληλος (σήμερα άνεργη), Αθήνα, Ελλάς

176)​Ελληνίδης Χαράλαμπος, Συνταξιούχος, Ξάνθη, Ελλάς

177)​Εσκιόγλου Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οδοποιίας Α. Π. Θ., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

178)​Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά. Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός, Επισκέπτρια καθηγήτρια Παν. Θεσσαλίας, Αθήνα, Ελλάς

179)​Ζαρκάδας Νικόλαος, Υποστράτηγος έ.α.,  Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

180)​Ζαρκάδας Νικόλαος, Υποστράτηγος έ.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

181)​Ζάρπη Μαρία, Νοσηλεύτρια, Ελλάς

182)​Ζάχαρη Σοφία, Long Island, New York,  ΗΠΑ

183)​Ζάχαρης Ζαχαρίας, Σεφ, Long Island, New York,  ΗΠΑ

184)​Ζάχαρης Ματθαίος, Farmingdale State College, Long Island, New York,  ΗΠΑ

185)​Ζέρβας Αθανάσιος, Ταξίαρχος έ.α., συγγραφέας, περιοδικό ”ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ”, μέλος ΔΣ Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας

186)​Ζορμπά Βασιλική, Υπάλληλος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

187)​Ζουγλή Βασιλική, Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάς

188)​Ζουγλή Μαρία, Συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς

189)​Ζουγλής Νικόλαος, Συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς

190)​Ηλιάδη Ιουλία, Στέλεχος ΕΕΤΤ, Ηράκλειο Αττικής, Ελλάς

191)​Ηλιοπούλου Αικατερίνη, Συνταξιούχος, Πρώην Ιδιωτικός Υπάλληλος, Παπάγου, Αττική, Ελλάς

192)​Θεοδοσούδης Θεοδόσης, Πτυχ. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακός Σύμβουλος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

193)​Θεοδωράκη Μαρία, Συντηρήτρια Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων – Αγιογράφος  Ιωάννινα, Ελλάς

194)​Θεοδωροπούλου Εύα, Άνεργη, Αθήνα, Ελλάς

195)​Θωμόπουλος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Αθήνα, Ελλάς

196)​Θώμος Νικόλαος, Συνταξιούχος Νοσοκομείου, Αθήνα, Ελλάς

197)​Θώμου Αντιγόνη, Συνταξιούχος Νοσοκόμα, Αθήνα, Ελλάς

198)​Ιακωβίδης Όθων, Αρθρογράφος – συγγραφέας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

199)​Ιγγλέσης Νικόλαος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Αθήνα, Ελλάς

200)​Ίσαρης Μελέτιος, Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α., Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc., Διόνυσος, Ελλάς

201)​Ιωαννίδης Θωμάς, Υποστράτηγος (ΥΙ) έ.α.,  Θεσσαλονίκη, Ελλάς

202)​Καβαλαράκης Εμμανουήλ, Μουσικός, Κάλυμνος, Ελλάς

203)​Κακαρελίδης Γεώργιος Σπ., Λέκτωρ Στατιστικῆς & Ἐπιχειρησιακῆς Ἔρευνας / Τμῆμα Διοίκητικῆς Ἐπιστήμης & Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πατρῶν,  Ἑλλάς

204)​Κακογεωργίου Αριστοτέλης, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ελλάς 

205)​Καλαϊτζίδης Ἰωάννης , Καθηγητὴς Μουσικῆς Θεσσαλονίκη, Ελλάς

206)​Καλαϊτζίδης Ἰωάννης, Ἐπιχειρηματίας, Θεσσαλονίκη, Ἑλλάδα

207)​Καλαϊτζόγλου Μαρία, Μαθηματικός, Βόλος, Ελλάς

208)​Καλλέας Νικόλαος, Αντιστράτηγος ε.α, Θεσσαλονίκη Ελλάς

209)​Καλλέας Νικόλαος, Αντιστράτηγος έ.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

210)​Καλλιγέρης Αθανάσιος , συνταξιούχος , Αθήνα, Ελλάς     

211)​Καλλιδάκη Θεολογία, Μουσικολόγος, Συκιές Θεσσαλονίκης, Ελλάς

212)​Καμπούρης Χρήστος, Εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

213)​Κανατσέλης Γιάννης, Οικονομολόγος, Πειραιάς, Ελλάς

214)​Κανδυλάρη Δήμητρα, Δημόσιος υπάλληλος, Λάρισα, Ελλάς

215)​Κανελλίδης Χρήστος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

216)​Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος, Αριστοδήμειο Ιθώμης Μεσσηνίας, Ελλάς

217)​Κανιώρου-Λαραή Μαγδαληνή, Ιατρός, Πειραιάς, Ελλάς

218)​Καπετάνος Δημήτριος, Υποστράτηγος ε.α., Αθήνα, Ελλάς  

219)​Καπώνη Μαρία, Φυτοπαθολόγος, Ἀμαρούσιον, Ἑλλάς

220)​Καρά Μαίρη, Συγγραφέας, Αθήνα, Ελλάς 

221)​Καραγεωργίου Ξενοφών, Χημικός, Βύρωνας, Αθήνα, Ελλάς

222)​Καραΐσκος Κοσμάς, υπεύθυνος ιστοσελίδας tourkikanea.gr, Κομοτηνή, Ελλάς

223)​Καρακατσάνης Κωνσταντῖνος, τ. Καθηγητής Πυρηνικής Ἰατρικῆς ΑΠΘ, Ελλάς

224)​Καρακίτσιος Γεώργιος – Ελευθέριος, Τραπεζικός Υπάλληλος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

225)​Καρακούσης Θεόδωρος, Αγρότης, Σέρρες, Ελλάς

226)​Καρακωστάνογλου Αναστασία, Ελεύθερη επαγγελματίας – συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς

227)​Καρακωστάνογλου Λητώ, Σχεδιάστρια Κοσμημάτων, Αθήνα, Ελλάς

228)​Καρακωστάνογλου Μαρία, Εκπαιδευτική Κινησιολόγος, Αθήνα, Ελλάς

229)​Καρακωστάνογλου Μυρτώ, Μουσειολόγος, Αθήνα, Ελλάς

230)​Καρακωστάνογλου Νικομάχη, Γλύπτρια, Αθήνα, Ελλάς

231)​Καρατζάς Νικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

232)​Καράτζιος Xρήστος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολόγος Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου McGill, Μοντρεάλ, Καναδά

233)​Καρύδη Κυριακή, Τεχνικές οικονομικές μεταφράσεις, μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Ραφήνα, Ελλάς

234)​Κασαμπαλής Αθανάσιος, Επίκουρος καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. ΔΠΘ, Αλεξανδρούπολη, Ελλάς

235)​Καστρινάκη Ελένη (Λιάνα), Δικηγόρος, Ελλάδα, Αθήνα

236)​Καταρέλος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος,  Sieradz, Πολωνία

237)​Κατεχάκης Παναγιώτης, Ελ. Επαγγελματίας, Λάρισα, Ελλάς

238)​Κατηφόρης Βασίλειος, Distinguished Teaching Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, SUNY,  Potsdam NY 13676, USA

239)​Κατσαρός Κων/νος, MSc PhD, Ειδικός Σύμβουλος, τ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Μπράιτον ΗΒ, Ελλάς

240)​Κατσαφάδου Αθηνά,  Δικηγόρος,  Τέως  Πρόεδρος  Δημοτικού  Συμβουλίου Πειραιά, Αθήνα, Ελλάς

241)​Κατσιμάνη Δέσποινα, Ιδιωτικός υπάλληλος Γερμανία

242)​Κατσίμπας Σωτήριος, συνταξιούχος Δικηγόρος Αθηνών, Αθήνα, Ελλάς

243)​Καφετζιδάκη Ευαγγελία, Οικονομολόγος, Αθήνα, Ελλάς

244)​Κεχαγιά Αθηνά, Μεταφράστρια, Αθήνα, Ελλάς

245)​Κιούση Αθανασία, Συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς

246)​Κίττου Θέκλα, Σκηνοθέτις, Λευκωσία, Κύπρος 

247)​Κοζυράκης Εὐμένιος, Συντ. Πολιτικός Μηχανικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

248)​Κοζυράκης Λεωνίδας, Λογοθεραπευτής Msc, Θεσσαλονίκη,  Ελλάς

249)​Κοκονάς Γιάννης, Συνταξιούχος, Ρόδος, Ελλάς

250)​Κολεντίνης Βασίλειος, Ὑποστάτηγος ΕΛ.ΑΣ. ἐ.ἀ, Σπάτα Ἀττικῆς, Ελλάς

251)​Κολοκούρης Νικόλαος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Αθήνα, Ελλάς

252)​Κολοκούρης Νικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάς

253)​Κομβούτης Μιλτιάδης, Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός, Μυτιλήνη, Ελλάς

254)​Κομνηνός Παναγιώτης, Dr.rer.nat. Φυσικός Πανεπιστημίου Αθηνών Διδάκτωρ Πειραματ. Πυρην. Φυσικής Technische Universität München, Αθήνα, Ελλάς

255)​Κόντος Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΚΠΑ, Ελλάς

256)​Κόπελας Γεώργιος, Οικονομολόγος, Αθήνα, Ελλάς

257)​Κοσμίδης Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος,  Λαγκαδάς, Ελλάς

258)​Κοσμίδου Έφη, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Αθήνα,  Ελλάς

259)​Κούβαρης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Αθήνα, Ελλάς

260)​Κουμπαρούλη Ελισάβετ, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πύργος Ηλείας, Ελλάς

261)​Κουνναμάς Γρηγόρης, Ναυπηγός/Μηχανολόγος Μηχανικός, Αθήνα, Ελλάς

262)​Κουρελης Γ. Θεόδωρος, MD, MSc Παθοβιοχημείας/ Ογκολόγος – Παθολόγος/ Μέλος της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”/ Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Παθολογικής Ογκολογίας της “Ολύμπιον Θεραπευτήριο” Γενικής Κλινικής Πατρών ΑΕ, Ελλάς

263)​Κρατημένος Κων/νος, Συνταξιούχος, Αργυρούπολη, Αθήνα, Ελλάς 

264)​Κρατημένου Παναγιώτα, Αργυρούπολη, Αθήνα, Ελλάς 

265)​Κυριαζή Γιαννούλα, Οικοκυρά, Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης Ελλάς

266)​Κυριαζής Αστέριος, Συνταξιούχος, Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, Ελλάς

267)​Κυριακής Στέφανος, Παιδίατρος, Λυγουριό Αργολίδας, Ελλάς

268)​Κυριακίδης Αλέξανδρος, Επιχειρηματίας, Καλαμάτα, Μεσσηνία,  Ελλάς

269)​Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, τέως Διοικητής ΥΠΑ, Γλυφάδα, Ελλάς

270)​Κωνσταντινίδου Χρυσούλα, Νοσηλεύτρια, Εξοχή Θεσσαλονίκης, Ελλάς

271)​Κωτσάκη Μελαχροινή- Αικατερίνη, Συνταξιούχος Ο.Α., Αθήνα, Ελλάς

272)​Κωτσοβίνος Νικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, Ελλάς  

273)​Λαζαρίδης Αλέξης, PhD, τ. καθηγητής σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

274)​Λαζαρίδης Αναστάσης, PhD, Professor Emeritus, Wilmington, DE, ΗΠΑ

275)​Λαζαρίδης Στέφανος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, Ομότιμο Μέλος Τ.Ε.Ε., Αθήνα, Ελλάς

276)​Λαμπάδα Ασπασία, Αγρότισσα, Έδεσσα, Ελλάς 

277)​Λαμπέτσου Ευγενία, Δασολόγος, Κομοτηνή, Ελλάς

278)​Λαμπρινάκης Δημοσθένης Υπτγος ε.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

279)​Λαμπρινάκης Δημοσθένης, Υποστράτηγος έ.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

280)​Λεούσης Αριστοτέλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Κορυδαλλός Αττικής, Ελλάς

281)​Λιάμας Κ. Διαμαντής, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος MSc, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

282)​Λιανός Γεώργιος, Ιατρός Χειρούργος, Αθήνα, Ελλάς

283)​Λιολιοπούλου Χριστίνα, Μισθωτός, Ημαθία, Ελλάς

284)​Λουκάς Γ. Λουκάς, Iερέας & Ιατρός, Λευκωσία, Κύπρος

285)​Λυμπερόγιαννη Φωτεινή, Νηπιαγωγός, Αθήνα, Ελλάς

286)​Μαγκλής Εμμανουήλ, Αυτοκινητιστής,  Αθήνα, Ελλάς 

287)​Μαθιουδάκης Ματθαίος, Συνταξιούχος Χημικός, Κομοτηνή, Ελλάς  

288)​Μακρή Ἄννα, Οἰκιακά, Θεσσαλονίκη, Ἑλλάς

289)​Μακρίδου Θεοδώρα, Υπάλληλος, Αττική, Ελλάς

290)​Μαλακούδης Απόστολος, Τεχνικός Ιατρικών Μηχανημάτων, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

291)​Μαλεβίτης Ιωάννης, Οικονομολόγος/Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάς

292)​Μάλφας Γεώργιος, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Αθήνα, Ελλάδα  

293)​Μάμαλη Χριστιάννα, Διακοσμήτρια, Αθήνα, Ελλάς

294)​Μάμας Χρήστος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ξάνθη, Ελλάς

295)​Μανουσάκης Αθανάσιος,  Δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

296)​Μαντάς Aθανάσιος, Mηχανικός Mεταλλείων-Mεταλλουργός, Oμότιμο μέλος TEE, Πειραιάς, Ελλάς 

297)​Μαντάς Παναγιώτης, Ph.D Digital Systems Design, M.Sc., B.Sc. Electrical Engineering, Executive Vice President, Management Consulting, Virginia, ΗΠΑ

298)​Μανωλόπουλος Γεώργιος, MSc. Βιολόγος, Texas, ΗΠΑ

299)​Μανωλοπούλου Έλσα, Νηπιαγωγός, Βέροια, Ελλάς

300)​Μαρινάκη Ιωάννα, Μεσίτρια, Αθήνα, Ελλάς

301)​Μαρκοζάνης Νικόλαος, Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης, Θεολόγος Μ.Α, Αθήνα, Ελλάς

302)​Μαρκόπουλος Ανδρέας, BSc in Economics, Αθήνα, Ελλάς 

303)​Μαρκόπουλος Γιώργος, Συνταξιούχος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αθήνα, Ελλάς

304)​Μαρκόπουλος Πέτρος, Αντ/γος ε.α., Αθήνα , Ελλάς

305)​Μαρκουλάκη Χρυσή, Νομικός, πρώην Γενική Γραμματέας Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Ελλάς

306)​Μαρμαρινού Δέσποινα, Συνταξιούχος, Χανιά, Ελλάς

307)​Μαστοράκης Εμμανουήλ, Συνταξιούχος, Ιεράπετρα Κρήτης, Ελλάς

308)​Ματαλιωτάκης Νεκτάριος , Χωματουργός Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ελλάς

309)​Μαυρίδης Σταύρος, ιατρός Παθολόγος, Μεταμόρφωση Αττικής, Ελλάς

310)​Μαχιάς Κωνσταντίνος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Κατερίνη, Ελλάς

311)​Μεϊμέτη Μαρία, Οικιακά, Νεάπολη Λακωνίας, Ελλάς

312)​Μεντζάς Αθανάσιος, Δημόσιος Υπάλληλος, Πάτρα, Ελλάς

313)​Μηλιωρίτσας Νικόλαος, Αντιστράτηγος ε.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

314)​Μητρούδη Χαρίκλεια, Φυσικοθεραπεύτρια, Αναρράχη Πτολεμαΐδας, Ελλάς.

315)​Μητσόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Μ.Ε., Θεσσαλονίκη, Ελλάς

316)​Μιντιούρης Στέργιος, Αξιωματικός ε.α., Κομοτηνή, Ελλάς

317)​Μιχαήλ Φώτιος, Ειδικός Παθολόγος, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης  

318)​Μιχαλόπουλος Ανδρεας Δρ., Πολιτικός Μηχανικός, Αθήνα, Ελλάς

319)​Μονογυιός Πρόδρομος, Ιεροψάλτης, Χορδιστής, Γλυφάδα Αττικής, Ελλάς

320)​Μούγιας Αυγερινός, Συνταξιούχος Δημοσίου, Ελλάς

321)​Μούλιας Σπυρίδων Π., Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ, Αν. Αξκός  ε.α., Διπλ. Μ-Η Μηχανικός ΕΜΠ, Αθήνα, Ελλάς

322)​Μουρμούρας Αριστείδης, Δομικές κατασκευές, Σίνδος Θεσσαλονίκης, Ελλάς

323)​Μπαθρέλου Πηνελόπη, MSc in Int/nal Banking and Financial Studies, Αθήνα, Ελλάς

324)​Μπαϊρακτάρης Στυλιανός, Αντ/γος Ε.Α, Λαγκαδάς, Ελλάς

325)​Μπαϊραχτάρη Μαρία, Λογίστρια, Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

326)​Μπακιρτζή Αικατερίνη, Ελεύθερη επαγγελματίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

327)​Μπακόλα Χρυσή, ΚΦΑ και επιχειρηματίας Θεσσαλονίκη, Ελλάς

328)​Μπαλογιάννης Σταύρος, Δρ., Oμ. Καθηγητής, Σχολή Γονέων Κατερίνης, Ελλάς

329)​Μπαμπάνη Αικατερίνη, Μαθήτρια, Γερμανία

330)​Μπαμπάνη Ευανθία, Νέος Κόσμος Αθήνα, Ελλάς

331)​Μπαμπάνης Αθανάσιος, Επιχειρηματίας, Γερμανία

332)​Μπαμπάνης Αλέξανδρος, Μαθητής, Γερμανία

333)​Μπαρόλα Νεφέλη, Σαρωνίδα Αττικής, Ελλάς

334)​Μπάστας Διονύσιος Δρ Νομικής Δικηγόρος Βόλος, Ελλάς 

335)​Μπαχτσεβάνης Ευάγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα, Ελλάς 

336)​Μπινιχάκης Θεόδωρος, Εργοδηγός Χημικός, Αθήναι, Ελλάς

337)​Μπλάτσος Αλέξανδρος, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. έ.α., Νίκαια, Ἑλλάς

338)​Μπουγιουκής Νικόλαος, Οικονομολόγος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

339)​Μπρίλης Βλάσιος, Συνταξιούχος Ραδιοτηλεγραφητής Ε.Ν., Καλλίπολη Πειραιά, Ελλάς 

340)​Νάστης Αναστάσης, Ομότιμος Καθηγητής Δασολογίας και Φυσ. Περιβάλλοντος, ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Ελλάς

341)​Νεοφυτίδου Ελένη Οικονομολόγος Θεσσαλονίκη, Ελλάς 

342)​Νικολαΐδης Χρήστος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

343)​Νικολάου Ευάγγελος, Μηχανικός Λογισμικού, Κάλαμος Αττικής, Ελλάς

344)​Νικολόπουλος Ανδρέας, Σύμβουλος Ασφαλείας, Ηλιούπολη Αττικής, Ελλάς 

345)​Νικολούδη Ευφραξία, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς 

346)​Ντιγκμπασάνης Καριοφύλλης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Ελλάς 

347)​Ξανθόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, The University Of Montana Western Dillon,  ΗΠΑ

348)​Ξάφης Δημήτριος, BBA, MBA, B.Tech, CEO ATWORKS.RENT, Λευκωσία, Κύπρος

349)​Οικονομάκος Ελευθέριος, Συνταξ. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, PhD, Νεάπολη Λακωνίας, Ελλάς 

350)​Ουρεϊλίδου Ευδοκία, Κομοτηνή, Ελλάς

351)​Παγώνης Ιωάννης, ΙΥ, Αθήνα, Ελλάς

352)​Παλλάς Αθανάσιος, Εικαστικός Καλλιτέχνης/Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

353)​Παναγάκος Ιωάννης, Ανώτερος Αξιωματικός έ.α. / Δάσκαλος Σκακιού, Συγγραφέας, Ποιητής, τέως καθηγητής ΣΣΕ. και ΙΕΚ Περιστερίου, Αθήνα, Ἑλλάς

354)​Παναγιώτης Σταμάτης, Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής, Ελλάς

355)​Παναγόπουλος Εμμανουήλ, Συνταξιούχος Ιατρός Χειρούργος, Μελίσσια, Ελλάς

356)​Πανουργιά Στυλιανή, Έμπορος, Αγρίνιο, Ελλάς

357)​Παντελίδης Σωτήριος, Συνταξιούχος, Μαρούσι, Ελλάς

358)​Παξινού Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός, Νίκαια Αττικής, Ελλάς

359)​Παπαγεωργίου Ανδρέας, Νοσηλευτής, Ιωάννινα, Ελλάς

360)​Παπαγιάννης Αντώνιος, Ιατρός Πνευμονολόγος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς.

361)​Παπαδημητράκης Λάμπρος, Σκηνοθέτης, Αθήνα,  Ελλάς

362)​Παπαδημητρίου Αικατερίνη, Σέρρες, Ελλάς

363)​Παπαδίνας Βασίλειος, Γεωργός, Βέροια, Ελλάς

364)​Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Δάσκαλος, Έδεσσα, Ελλάδα

365)​Παπακώστας Κωνσταντίνος,Υποστράτηγος ε.α., Αθήνα, Ελλάς

366)​Παπαλεωνιδόπουλος Ανδρέας, Αίγιο Αχαΐας, Ελλάς

367)​Παπαπαύλου Μαρίνα, Μισθωτός σε Ιδιωτική Επιχείρηση, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

368)​Παπαχαραλαμπίδης Φίλιππος, Καθηγητής Φιλολογίας, Ελλάς

369)​Παπαχαραλάμπους Γρηγόριος -Ταξχος ε.α, Λάρισα, Ελλάς

370)​Παπαχατζής Μιχαήλ, Σύδνεϋ, Αυστραλία

371)​Παππάς Κωνσταντίνος, Dr. Nuclear Physicist, Montreal Que, Canada

372)​Παρολίνι Μάξιμος,  πτυχιούχος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βόλος, Ελλάς

373)​Παστρικός Θεόφιλος, Έμπορος, Κάλυμνος, Ελλάς

374)​Παταράς Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

375)​Πατεράκης Ιωάννης, Αντισμήναρχος ε.α., Αθήνα, Ελλάς

376)​Πατσίκας Μιχαήλ, Αγρότης, Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελαιοχώρια Χαλκιδικής, Μακεδονία, Ελλάς

377)​Παυλίδου Αθανασία, Εκπαιδευτικός, Κερατσίνι, Ελλάς

378)​Πετούμενος Χρήστος, Συνταξιούχος Οδοντίατρος, Κιάτο-Κορινθίας, Ελλάς 

379)​Πιντέρης Μιχαήλ, Ιδιοκτήτης Ταξί, Μόλυβος, Λέσβος, Ελλάς

380)​Πλατανίδης Φώτιος, Επαγγελματίας,  Αθήνα, Ελλάς 

381)​Πλιάκης Αθανάσιος, Θεολόγος- Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ἑλλάς

382)​Πλουμιστός Ευγένιος, Φτελιά Μύκονος, Ελλάς

383)​Πορφυρή Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

384)​Πουλή Ελένη, Συνταξιούχος δημοσίου, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

385)​Πουρσανίδου Σταυρούλα, Ταξχος έ.α., Θεσσαλονίκη, Ελλάς.

386)​Πρωτοπαππάς Γιώργος, Πληροφορικός, Λουτράκι , Ελλάς

387)​Ράπτης Ηλίας, Άνεργος, Κάτω Αχαΐα, Ελλάς

388)​Ράφτης Τριαντάφυλλος, Τακτικός Καθηγητής Οικονομικών του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, τ. Δικηγόρος, Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, Ελλάς

389)​Ρέλλας Παντελής, Συνταξιούχος Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ελλάς

390)​Ρηγαδόπουλος Κωνσταντίνος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λαμία, Ελλάς

391)​Ρήγας Αλέξανδρος, Ομότιμος Καθηγητής, ΔΠΘ, Ελλάς 

392)​Ρουμάνα Βασιλική, Οδοντίατρος, Αθήνα, Ελλάς

393)​Ρούτης Γεώργιος, Ταγματάρχης ε.α., Βόλος, Ελλάς

394)​Σαγιά Χριστίνα, Δημόσιος Υπάλληλος (Νομικός), Πάτρα, Ελλάς

395)​Σαγιάς Γεώργιος, Παιδαγωγός, Msc Ορθόδοξης Θεολογίας, Λαμία Φθιώτιδος, Ελλάς 

396)​Σαμαράς Αναστάσιος, Πυροσβέστης, Αρναία Χαλκιδικής, Ελλάς

397)​Σαρανταυγάς Γεώργιος, M.A. in International Politics, ex National Editor of Eurobarometer, Αθήνα, Ελλάς 

398)​Σαρίδου Αριστέα, Ξενοδόχος, Χαλκιδική, Ελλάς

399)​Σδράλης Θωμάς, Συνταξιούχος Αστυνομικός, Λαμία, Ελλάς

400)​Σημαιοφορίδης Βασίλειος, Στρατιωτικός, Περαία, Ελλάς

401)​Σηφακάκης Βασίλειος, Φιλόλογος και Θεολόγος, τ. Δ/ντής Λυκείου, Αντιπρόεδρος Οργανισμού διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), Αθήνα, Ελλάς

402)​Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Διπλ. Μηχανικός (FH), Μόναχο, Γερμανία

403)​Σιούλας Γ. Αθανάσιος, Απόστρατος Αξιωματικός, Κοζάνη, Ελλάς

404)​Σιτές Ιωάννης, Φυσικός, τέως Σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών, Σπάρτη, Ελλάς

405)​Σκιαδόπουλος Αργύριος, Αστυνομικός ε.α. Περιστέρι Αττικής, Ελλάς

406)​Σκλήνος Ιωάννης, Πολ. Μηχ. Ε.Μ.Π.-Οικονομολόγος Οικ. Παν. Αθηνών, Αθήνα, Ελλάς

407)​Σκορδάρης Τάσος, Διπλ. Πολιτικός Μηχ., MSc, Υποψ. Διδάκτωρ Παν/μιου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

408)​Σκουφίτσας Γιώργος, Δημόσιος υπάλληλος, Ίλιον Αττικής, Ελλάς

409)​Σμιθ Smith-Chasseuil Anna, Research Scientist Medicinal Organic Chemist R&D, Texas, ΗΠΑ

410)​Σουφλή Καλλιόπη, Δημοσιογράφος, Νέα Μάκρη Αττικής, Ελλάς

411)​Σπαθάτου Αδαμαντία-Ανδρονίκη, Ιστορικός – Αρχαιολόγος και Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάς

412)​Σπανδωνή Ευαγγελία, Συνταξιούχος, Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, Ελλάς

413)​Σπυρέλλης Νικόλαος, Έμπορος & Πρόεδρος Λεσβιακής Αναγέννησης, Μυτιλήνη, Ελλάς

414)​Σταθόπουλος Μιλτιάδης, Φοιτητής, Νέα Ιωνία Αττικής, Ελλάς

415)​Σταματάκης Ευάγγελος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Κρήτη, Ελλάς

416)​Σταματίκας Γιάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

417)​Σταμπουλής Κωνσταντίνος, Ναυτικός, Κέρκυρα, Ελλάς

418)​Σταυρίδου Έφη, άνεργη, Αθήνα, Ελλάς

419)​Σταυρουλάκης Γιώργος Αρχιτέκτων μηχ.ΕΜΠ Ψυχικό Αθήνα 

420)​Στεργιοπούλου Δέσποινα, Συνταξιούχος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάς

421)​Στυλιανόπουλος  Αθανάσιος, Αντιστράτηγος έ.α./ Επίτιμος  Β´ Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αθήνα, Ελλάς

422)​Στυλίδου Δημητρούλα, Κομμώτρια, Αθήνα, Ελλάς 

423)​Συμεωνίδης Ιωάννης, Δρ Οικονομολόγος, Πρώην Καθ. Τεχν. Παν. Αθηνών, Πρώην Διευθ. Ελληνικής Τράπεζας, Αθήνα

424)​Συντομόρου Γαβριήλ, Φιλόλογος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

425)​Συροπούλου Χριστίνα, Απόστρατος Αξ/κός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

426)​Σφακιανάκη Ειρήνη, BSc/MBA Intelligent Leadership Executive Coach/Life Designer Coach, Αττική, Ελλάς

427)​Σχοινά-Σηφακάκη Ασπασία, Φιλόλογος,  Αθήνα, Ελλάς

428)​Σχοινάς Ιωάννης, Οικονομολόγος & Θεολόγος, Θέρμη Θεσσαλονίκης, Ελλάς 

429)​Ταμουρίδης Νικόλαος, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ, Χαλκίδα, Ελλάς

430)​Ταμπάκη Στυλιανή, Ελεύθερος επαγγελματία, Θάσος, Ελλάς

431)​Τερέζια Γεκενίδη Μαρία, Μικροβιολόγος,  Siebnen-Galgenen, Ελβετία

432)​Τζαμουζάκης Φραγκίσκος, Οικονομολόγος, Νέα Σμύρνη, Ελλάς

433)​Τζιγκουνάκης Νικόλαος, Συνταξιούχος Αστυνομικός, Αργυρούπολη, Αθήνα, Ελλάς 

434)​Τζιούτζιος Βασίλειος, Αξ/κός Στρατού Ξηράς, Καβάλα, Ελλάς

435)​Τηλιάδας Ανδρέας, Συνταξιούχος, Αγρίνιο, Ελλάς

436)​Τουπαδάκης Ανδρέας, Ph. D. Καθηγητής Χημείας, Ελλάς

437)​Τουρατζίδης Σπύρος, Εργατοτεχνίτης, Σέρρες, Ελλάς

438)​Τουρνάκη Ελένη Δημόσια Υπάλληλος  Αθήνα, Ελλάς

439)​Τούσκας Ιωάννης, μαθητής, Ηράκλεια Κυκλάδων, Ελλάς

440)​Τριανταφυλλίδης Ἠλίας, Ἱερέας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

441)​Τριανταφυλλίδης Θεόδωρος, Απόστρατος Στρατιωτικός, Βέροια, Ελλάς 

442)​Τριανταφυλλίδης Νικόλαος, Συνταξιοῦχος, Θεσσαλονίκη, Ἑλλάς

443)​Τριανταφυλλίδης Νικόλαος, Φοιτητής, Ελλάς 

444)​Τριανταφυλλίδου Ἰορδάνα, Συνταξιοῦχος, Θεσσαλονίκη, Ἑλλάς

445)​Τριαντάφυλλος Παναγιώτης, Συνταξιούχος, Τορόντο, Καναδά

446)​Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής Τ.Ε./ Υποτομεάρχης Ιμάντων ΔΕΗ Α.Ε./ΛΚΔΜ, Ελλάς

447)​Τσακίρη Άννα, Ν.Δράμας,  Ελλάς

448)​Τσακίρης Γεώργιος, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εθν. Ενότητας, Αξιωματικός ε.α. 

449)​Τσακιρίδου Χρυσούλα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέρκυρα, Ελλάς

450)​Τσερκέζης  Αναστάσιος, Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

451)​Τσερτσέλης Στέφανος, Κρεοπώλης, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

452)​Τσιτσιμπίκος Χαράλαμπος, Αντιστράτηγος έ.α./ Επίτιμος ΒΥ/ΓΕΣ, Πολιτικός Μηχανικός, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

453)​Υφαντή Βασιλική, Λογίστρια, Αγιογράφος, Πετρούπολη, Αθήνα, Ελλάς 

454)​Υφαντής Παπα-Ηλίας, Συνταξιούχος Καθηγητής, Αγρίνιο, Ελλάς 

455)​Φουστούκου Μαρία, Ιατρός, Περιστέρι, Ελλάς 

456)​Φώσκολος Αντώνης, Ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Πιθάρι Ακρωτηρίου, Χανιά,  Ελλάς 

457)​Φωτεινάκη Άννα, Συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς 

458)​Φωτεινάκης Γεώργιος, Αθήνα, Ελλάς

459)​Φωτόπουλος Σπύρος, Electronics Laboratory, Department of Physics, University of Patras, Ελλάς 

460)​Χάγερ Κωνσταντίνος, Σαρωνίδα, Ελλάς

461)​Χαδούλης Μιχαήλ, Συνταξιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Αθήνα, Ελλάς

462)​Χαντζής Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α., Θέρμη Θεσσαλονίκης, Ελλάς

463)​Χαρβαλιά Άντα, Καλλιτέχνης Παπάγος, Ελλάς

464)​Χασάπη Γιώτα, Συνταξιούχος, Αθήνα, Ελλάς 

465)​Χατζηγιάγκου Επιφάνιος, ιερέας, Φλώρινα, Ελλάς

466)​Χατζηκωστή Μαρία – Ευαγγελία, Ιδιωτική Υπάλληλος, Αθήνα, Ελλάς

467)​Χατζηνικολάου Δημήτριος, Ἀναπληρωτής Καθηγητής Economics Παν/μίου Ἰωαννίνων, Ἰωάννινα, Ελλάς

468)​Χατζηπαντάζη Ελευθερία, Δικτυακός Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων, Θεσσαλονίκη, Ελλάς

469)​Χιωτακάκος Δημήτριος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δρ Ηλεκτρονικής και Τηλ/νιών, Νέα Παλάτια Ωρωπού, Ελλάς 

470)​Χορς Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα, Ελλάς  

471)​Χρηστίδης Δημοσθένης, Πολιτικός Μηχανικός, Αθήνα, Ελλάς

472)​Χριστοδούλου Χ. Δημήτριος, Διδάσκαλος, μεταπτυχιακός των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, τέως ενεργό μέλος Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αθήνα, Ελλάς

473)​Χρυσή Βλάχου, Φοιτήτρια, Έδεσσα, Ελλάς 

474)​Χρυσοχοΐδου Μαρία, εκπαιδευτικός, Βέλγιο

475)​Ψωμιάδης Ιωάννης, Ειδικός Παθολόγος, Κατερίνη, Ελλάς

LETTER IN ENGLISH

ILLEGAL MIGRATION – THE SINGLE MOST CRITICAL NATIONAL PROBLEM OF GREECE

.

Claymont, Delaware 19793

USA

http://www.professors-PhDs.com

    Mail: IHAHellas@gmail.com

November 13,   2019

To:

The Presidents of the Greek and Cypriot governments

The Prime Minister of Greece

The Ministers of foreign affairs of Greece and Cyprus

The leadership of the Church of Greece and Cyprus

Cc:

The leaders of all political parties of Greece and Cyprus

The Members of the Parliament of Greece and Cyprus

The Members of the European Parliament

The Members of the United Nations Parliamentary Assembly

Illegal immigration along with the demographic crisis constitute the most serious issues regarding the survival of our nation.  The continuing uncontrolled influx of illegal immigrants – of which a very small percentage are actually refugees – into a virtually bankrupt stateexacerbates already severe problems in the economy, employment prospects, health care and education, and has altered the identity and culture of our nation contributing to an increase in crime that is unprecedented for our country. The policy of multiculturalism of the ruling parties creates ethnic and religious minorities that will eliminate the homogeneity and social cohesion of Greek society and, as it has already occurred in France, Sweden and elsewhere, will create a nation of antagonistic communities. Government policies which grant housing and social  security allowances to illegal immigrants, while many Greeks – once homeowners – now survive by searching through trash bins, and our unemployed youth flee their homeland to go abroad at an ever accelerating pace, are irrational, provocative and unacceptable from a government whoseprimary role is assumed to be to defend and support  the Greek people. Most NGOs supposedly operating on a humanitarian basis are left to act unrestrained and deviously while all kinds of traffickers are enriched. Illegal immigration creates a modern worldwide class of destitute workers, all funded by non-institutional organizations supported by the neoliberal left and right parties. From a strategic point of view, it has become apparent that illegal immigration is being instigated by Turkey as a weapon for the creation of a large Islamic minority in Greece, which, either spontaneously or provoked by controversy, will be exploited in the future, as it was in Cyprus.

The political leadership must consider its national responsibilities rather than spending time on supposed ideological but also party-based controversies when the survival of the country is at stake. We call on the government to honor its pre-election commitments and to take decisive and effective measures to tackle illegal immigration, such as:

1) To seal the Greek borders which must be guarded by the Armed Forces and Security Forces using modern technological means. To immediately and insistently urge the European Union (EU) to have the registration and identification of illegal immigrants and refugees in Turkey. From there, those who are entitled to asylum may travel legally to the countries where they wish to live. If the Turkish government rejects this proposal, the United Nations could establish safe zones in the conflict regions where refugees will be registered and then travel as refugees.  It is unfair and tragic for Greece to pay for the consequences of wars for which it has absolutely no responsibility and by doing so endanger its very own existence.

2) To prohibit the actions of the European Border and Coast Guard Agency (FRONTEX) in Greek territorial waters and at the Evros River, as this agency does not act as a deterrent but rather as a facilitator in the influx of illegal immigrants. The presence of FRONTEX in the Aegean would only be useful if it implemented patrol operations along with the Turkish Coast Guard on the Asia Minor coast to prevent departures.

3) For asylum seekers who have already entered illegally, procedures for granting asylum mustbe speeded up immediately and by all possible means only to those who are eligible. Illegal immigrants from countries that are not in a state of war must be promptly returned to their countries. Those who are not in possession of official documents (passport, identity card) or have been convicted of criminal offenses should be deported by fast track procedures.

4) Illegal immigration should be managed by the Greek authorities in order to have responsible state control instead of the well-paid and arbitrarily functioning NGOs. 

5) The dispersal of illegal immigrants to various parts of the country should be avoided as it presents great risks.  The overcrowded conditions on the islands must be relieved with the deportation of those not entitled to asylum.

6) To demand the repeal of the unfair and unreasonable Dublin III Regulations Treaty. Refugees who have already entered Greece must be dispersed across all EU countries according to each country’s local population and financial capacity. 

7) To repeal of Law 4332/2015 referring to the Modification of Provisions of the Code of Greek Citizenship published in Government Gazette A 7 / 6.9.2015. This law is based on an amendment to the well-known Ragousis law of the government of George Papandreou (Law 3838/2010), which was declared unconstitutional by the Council of State.

We look forward to an accountable government response to this most urgent problem facing our country. We also call on the Greek people to be in constant vigilance and take action before the effects of this state of affairs become irreversible. Those who support this endeavor are invited to add their signature by sending an email to IHAHellas@gmail.com including their surname, name, profession, city and country of residence.

Signatories:

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION