Λεωνίδας Κουμάκης

Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 1949. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησε για 2 χρόνια στον Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα του, το φθινόπωρο του 1964.

Στην Ελλάδα τελείωσε το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου στην Αθήνα και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τριάντα χρόνια (1967-1997) εργάστηκε σε μεγάλη ελληνική οινοβιομηχανία στην οποία διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών ταξιδεύοντας στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας και δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.

Το 1992 ολοκλήρωσε το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» το οποίο κυκλοφόρησε σε 6 διαδοχικές εκδόσεις μέχρι σήμερα. Από τις 6 εκδόσεις του βιβλίου, οι 3 εκδόσεις είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Την τριετία 1995 – 1997 δημιούργησε την σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» οι οποίες μεταδόθηκαν από 70 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα καθώς και από ραδιοφωνικές εκπομπές του απόδημου Ελληνισμού. Οι εκπομπές αποτέλεσαν το υλικό του δεύτερου βιβλίου του με τον ίδιο τίτλο («Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού») το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1997 – είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 1996 η έκδοση του μικρού 16σέλιδου «Αποχαιρετισμός» με την ευκαιρία τερματισμού της 30χρονης καριέρας του στον χώρο του Ελληνικού κρασιού.

Τον Μάιο του 2001 ξεκίνησε, σε εθελοντική βάση, την σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών «Άρωμα Βασιλεύουσας» στον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η σειρά των εβδομαδιαίων αυτών εκπομπών (κάθε Σάββατο στις 1 το μεσημέρι), ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2007 με 216 συνολικά ωριαίες εκπομπές.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (έτος ιδρύσεως 1928), συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ίδρυση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (2006).

Την περίοδο 2003-2013 συμμετείχε σε ΕΠΕ έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Έκτοτε αρθρογραφεί για διάφορα θέματα (εθνικά, Τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, λαθρομετανάστευση, εξαγωγές, ευαισθητοποίηση καταναλωτών στην προτίμηση προϊόντων Ελληνικής παραγωγής, εθελοντική προβολή Ελληνικών αγροτικών, καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων κ.α.π). Όλα σχεδόν τα άρθρα του αναδημοσιεύονται από δεκάδες ιστοσελίδες & έντυπα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η Τουρκία στις φλόγες» στην Ελληνική γλώσσα από την πλατφόρμα της Amazon.com.

Το 2019, πάλι από την πλατφόρμα του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου του κόσμου (Amazon.com), κυκλοφόρησε η τρίτη Αγγλική έκδοση του βιβλίου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» («TheMiracle A true story»), σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (ebook).

Ταυτόχρονα, ολόκληρη η τρίτη Αγγλική έκδοση του βιβλίου (2019), αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του International Hellenic Association (IHA), εντελώς δωρεάν.

Τέλος, η τελευταία, πέμπτη έκδοση έτους 2020 (e-book στην Ελληνική γλώσσα) του βιβλίου, έχει αναρτηθεί επίσης εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του International Hellenic Association.

Περισσότερες πληροφορίες: https://professors-phds.com/the-miracle-a-true-story/

Email: lkoumakis@gmail.com