Λεωνίδας Κουμάκης

 

image

Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 1949. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησα για 2 χρόνια στον Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστώ να εγκαταλείψω την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα μου, το φθινόπωρο του 1964.

Στην Ελλάδα τελείωσα το Γυμνάσιο Παγκρατίου στην Αθήνα και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τριάντα χρόνια (1967-1997) εργάστηκα σε μεγάλη ελληνική οινοβιομηχανία στην οποία διετέλεσα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών ταξιδεύοντας στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας και δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.

Το 1992 ολοκλήρωσα το βιβλίο μου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» το οποίο κυκλοφόρησε σε 5 διαδοχικές εκδόσεις μέχρι σήμερα. Από τις 5 εκδόσεις του βιβλίου, οι 2 εκδόσεις είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Την τριετία 1995 – 1997 δημιούργησα την σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» οι οποίες μεταδόθηκαν από 70 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα καθώς και από ραδιοφωνικές εκπομπές του απόδημου Ελληνισμού. Οι εκπομπές αποτέλεσαν το υλικό του δεύτερου βιβλίου μου με τον ίδιο τίτλο («Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού») το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1997 – είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 1996 η έκδοση του μικρού 16σέλιδου «Αποχαιρετισμός» με την ευκαιρία τερματισμού της 30χρονης καριέρας μου στον χώρο του Ελληνικού κρασιού.

Τον Μάιο του 2001 ξεκίνησα, σε εθελοντική βάση, την σειρά των εκπομπών «Άρωμα Βασιλεύουσας» στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η σειρά των εβδομαδιαίων αυτών εκπομπών (κάθε Σάββατο στις 1 το μεσημέρι), ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2007 με 216 συνολικά ωριαίες εκπομπές. Διετέλεσα Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (2001-2006) συμβάλλοντας στην ίδρυση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (2006).

Την περίοδο 2003-2013 συμμετείχα σε ΕΠΕ έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Έκτοτε αρθρογραφώ για διάφορα θέματα (εθνικά, Τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, λαθρομετανάστευση, εξαγωγές, ευαισθητοποίηση καταναλωτών στην προτίμηση προϊόντων Ελληνικής παραγωγής, εθελοντική προβολή Ελληνικών αγροτικών, καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων κ.α.π). Όλα σχεδόν τα άρθρα μου αναδημοσιεύονται από δεκάδες ιστοσελίδες & έντυπα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Email: koumakis@analyst.gr