Σκάνδαλο: Τα Ελληνικά ΑΕΙ

στην υπηρεσία της Αλβανικής Αθελληνικής Προπαγάνδας

Πηγή: http://www.himara.gr

image

Προβληματισμό προκαλεί διπλωματική εργασία στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ , ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ με τίτλο « ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΛΜΠΑΣΑΝ» από την φοιτήτρια Ορνέλα Ντούκα, με Υπεύθυνη καθηγήτρια την κ Ιφιγένεια Βαμβακίδου Β’ Βαθμολογητή τον κ Νίκο Φωτόπουλο που έχει παραδοθεί το 2015. Μέσα στην εργασία διαβάζει κανείς όλες τις ανθελληνικές αβάσιμες ψευδείς απόψεις που επί χρόνια χρησιμοποιεί η Αλβανία εναντίων της Ελλάδος. Ως ανιστόρητη αλλά και πανούργα η φοιτήτρια αυτή καταφέρνει μέσα από την εργασία της να παρουσιάσεις ό, τι έκτρωμα ιστορικό έχει δημιουργηθεί μέχρι τα τελευταία χρόνια από την αλβανική προπαγάνδα. Βέβαια βρήκε και τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς φαίνεται και το έκανε οι οποίοι θα έπρεπε να είναι πολύ «φιλελεύθεροι»
Έτσι στην σελίδα 12 διαβάζει κανείς ακόμα και για το Νικόλα Μάρκου, έναν μεγάλο απατεώνα και ορκισμένο εχθρό του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, πως είναι αρχηγός Εκκλησίας!!!;;;;
Στην συνέχεια από την σελίδα 46 έως και 54 διαβάζουμε τις ακραίες θέσεις περί των τσάμηδων και την «γενοκτονία» που υπέστησαν από τους έλληνες φασίστες αν και οι ίδιοι ήταν οι μόνοι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής. Για τις «ιστορικές αυτές αλήθειες» χρησιμοποιεί ως πηγή την πιο ακραία ανθελληνική εφημερίδα όπως είναι η http://illyriapress.com μια εφημερίδα όργανο της Εθνικιστικής Οργάνωσης Εστία «VATRA» στην Αμερική που κυρίως οργιάζει με ψεύδη κατά της Ελλάδος.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα:
1.Οι υπεύθυνοι καθηγητές έχουν γνώση της ιστορίας και αν ναι, πως επέτρεψαν μια τέτοια εργασία, την διάβασαν ποτέ;;;;
2.Αν στα Ελληνικά ΑΕΙ επιτρέπουμε να διαδίδονται τέτοια ψεύδη, να γίνονται όργανα μιας ανθελληνικής προπαγάνδας, προς χάρη της «ελευθερίας του λόγου και της άποψης» τότε τι περιμένουμε να μας κάνουν οι αλβανοί;
3. Τι ακριβώς πρόκειται να κάνει το Πανεπιστήμιο σε τέτοιες περιπτώσεις και τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο; Πρέπει να ξέρετε κύριοι πως αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στα Αλβανικά Πανεπιστήμια γράφοντας και μόνο την αλήθεια απέναντι στα ψεύδη τους, τώρα ο συγγραφέας θα είχε μπει φυλακή.
Ελπίζουμε πως είναι η μόνη και η τελευταία φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο, αν και αμφιβάλουμε.
pelasgoskoritsas.gr

Πηγή: http://www.himara.gr

One thought on “Σκάνδαλο: Τα Ελληνικά ΑΕΙ

  1. Μην απορείτε για τους εξεταστές – βαθμολογητές. Πέρα από μια ενίοτε αλαφροϊσκιωτη και παρδαλή επιστημοσύνη πολλοί, πάρα πολλοί (γνωρίζω δια τι ομιλώ) λόγω τεμπελιάς δεν διαβάζουν όπως πρέπει τις διατριβές και πνιγμένοι στις υποχρεώσεις ξεπετάγματος-κατανάλωσης κονδυλίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων συμφωνούν στην τσάτρα-πάτρα διεκπεραίωση της ολοκλήρωσης μιας διατριβής. Κατόπιν μετά την παρουσίαση κάνουν κάποιες ανούσιες ερωτήσεις στον υποψήφιο και καταλήγουν με τη βαθμολόγηση “άριστα”. Θλιβερές καταστάσεις αλήθεια που έχουν υποβαθμίσει τα διδακτορικά. Πολύ άνετα ένας υποψήφιος διδάκτορας που θα καταστρώσει ένα έξυπνο σχέδιο μπορεί να παίξει το ρόλο του πράκτορα. Π.χ. αν καταφέρει να πλησιάσει ένα καθηγητή και τον ρωτήσει για μια ιδέα ενός θέματος που έχει και το οποίο θέμα έχει μελετήσει αρκετά και παρέχει εγγυήσεις γρήγορης εκτέλεσης με άρτιο τρόπο, τότε ο καθηγητής δελεασμένος από το λίγο φόρτο εργασίας που θα έχει με τον συγκεκριμένο υποψήφιο διδάκτορα – “αστέρι” δέχεται την ανάληψη της επίβλεψης (που μόνο επίβλεψη δεν είναι) και τα αποτελέσματα είναι αυτά του συγκεκριμένου άρθρου. Γι αυτό μπερδεύομαι πολλές φορές, δεν ξέρω για ποιο πράγμα να κατηγορήσω πρώτα τέτοιους καθηγητές, για εθνομηδενισμό ή για βλακεία, σε κάθε περίπτωση όμως για ένα είμαι σίγουρος, είναι πολύ λίγοι για μια Ελλάδα ισχυρή.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.