ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούμπο ότι μεγάλωσε στην Ελλάδα αλλά είναι Νιγηριανός θυμίζω τις επιστολές μου προς  τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και προέδρους της Ελληνικής Βουλής των Ελλήνων προ πολλού  και για πολλά μέχρι σήμερα χρόνια.

Παραθέτω ΦΕΚ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως(αρχικό)  με τα σχετικά σχόλιά μου.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100

16 Φεβρουαρίου 2010  ……………Άρθρο  18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την

καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ) ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του

JORCAO (ΓΕΩΡΓΑΚΗ) με την απόφαση αριθμ. 506/17−

11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης

σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π.

50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β

του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική

Ιθαγένεια κα να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνι−

σμούς εργολαβίας δημοσίων έργων

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. Φ. Πετσάλνικο .

  Αξιότιμε κ.Πρόεδρε

 Περιδιαβάζοντας τα ΦΕΚ μέσω διαδικτύου βρήκα στο παραπάνω τεύχος το παράδοξο χωρίς να σχολιάσω τις παραβάσεις και την αιτία διευκόλυνσης απονομής Ιθαγένειας για συμμετοχή του εν λόγω κυρίου σε εργολαβίες Δημοσίων έργων.

Επισημαίνω όμως τα παρακάτω:

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Jarcao είναι μαύρος, κίτρινος, ή λευκός, σίγουρα όμως δεν είναι Έλληνας για να του δίδει το Ελληνικό κράτος την Ιθαγένεια (που εκ φύσεως δεν μπορεί).

Αυτό  σημαίνει ότι ο κ. Jarcαo δεν ανήκει στην φυλή των Ελλήνων, η φυλή είναι μια βιολογική πραγματικότητα που περιλαμβάνει άτομα κοινής καταγωγής

δηλαδή να είναι όμαιμοι, να έχουν το ίδιο αίμα, να είναι ομότροποι έχοντες τις ίδιες ρίζες που λέει ο Ηρόδοτος και ομόθρησκοι.

Άρα βιολογικώς δεν μπορούμε να κάνουμε έναν μαύρο λευκό αλλά και ούτε έναν κίτρινο μαύρο για να του δώσουμε Ιθαγένεια. Μια  βιολογική πραγματικότητα που την έδωσε η φύση, πλάστης έκανε τους μαύρους στην Αφρική, τους κίτρινους στην Κίνα και τους λευκούς στην Ευρώπη, με νόμο δεν μπορείς να τους αλλάξεις ούτε το χρώμα αλλά ούτε και να τους κάνεις ίσους. Απέναντι του νόμου μπορεί να είναι ίσοι όχι όμως βιολογικώς διότι διαφέρουν μεταξύ τους στο χρώμα, στη σωματική διάπλαση, στο πνεύμα κλπ.

Ένας επιστήμων δεν είναι ίσος πνευματικά με έναν βοσκό απέναντι του νόμου είναι ίσοι όλοι.

(Το ρήμα Ίθω σημαίνει βγάζω απευθείας)

Μπορούμε και αυτό είναι το σωστό, να του δώσουμε Υπηκοότητα ή  πολιτογράφηση του κ. Jarcao, όχι όμως Ιθαγένεια .

Φρονώ ότι αφήνουμε να λέγονται και να γράφονται έννοιες οι οποίες αργότερα καθιερώνονται και μεταβάλλουν την νοηματική μας γλώσσα από το σημαινόμενο που εκφράζει σε σημειολογική γλώσσα η οποία αυθαίρετα ορίζει το σημαινόμενο (πράγμα).

Επ ουδενί θέλω να πιστέψω ότι ένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν γνωρίζει τις έννοιες των δύο λέξεων ιθαγένειας και υπηκοότητας, το λάθος υπάρχει στο παραπάνω ΦΕΚ και πιστεύω ότι  είναι σκόπιμο και το συνεχίζουν.

 Δημήτρης Βόγγολης

Υποστράτηγος ε.α

 Ποσειδώνος 14 Σαρωνίδα

Τηλ. 6944357378

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.