Σοβαρές αντιδράσεις για βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη

Σοβαρές αντιδράσεις για βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη

Από το Ι.Π.Η.Π.Α.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ (Φωτεινή Γραμμή) εφαρμόζοντας κανόνες του Δευτεροκανονικού βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης Σοφία Σεράχ (γραμμένο μεταξύ 190 και 180 π.Χ.), μεταξύ των οποίων « χερ ραπίζουσα τν βλασφημοντα τν λόγον το Θεο γιάζει» και «ως το θανάτου γώνισαι περ τς ληθείας, κα Κύριος Θες πολεμήσει πρ σο», προσπαθεί να διατυπώνει χωρίς περιστροφές την αντίθεση του σε όσα θεωρεί βλάσφημα. Μεταξύ αυτών, ένα από τα πολλά βιβλία του Μίμη Ανδρουλάκη το οποίο αναφέρεται στον Ιησού Χριστό, το ιερό πρόσωπο ολόκληρης της Χριστιανοσύνης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων –και όχι μόνο.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα κυκλοφόρησε κείμενο με τίτλο “Μία Πληγή Αθεράπευτη που Χρειάζεται Κατεπειγόντως Καυτηριασμόν από ένα Σύγχρονο Ηρακλή με τον Ιόλαο“, με ημερομηνία 23.9.2022, στην οποία (μεταξύ άλλων) τονίζει και τα εξής:

«Τ προβλήματα τς κοινωνίας μας καθημερινς νακύπτουν τεράστια κα δυσεπίλυτα. Εναι θικά, κοινωνικά, οκονομικά, θνικ κα κάθε λλης μορφς. Εναι μως δύνατον ν παραβλέψουμε κα ν μ στηλιτεύσουμε κάποιες κινήσεις κα ργα πο κτυπον κατ’εθείαν τ κέντρον τς λληνορθόδοξης Πατρίδας μας.

Ἕνα ἀπὸ αὐτὰ ὑπῆρξε τὸ Βιβλίο τοῦ «συγγραφέως» πολιτικοῦ Μίμη Ἀνδρουλάκη μὲ τίτλον «Μ ν », ὁ ὁποῖος διαβάζεται ὡς «μὺ εἰς τὴν νύ» καὶ παραπέμπει εἰς τὴν λαϊκότατη ἔκφρασιν τοῦ γυναικείου αἰδοίου. Τὸ βιβλίον ἀπεικονίζει τὸν Ἰησοῦ Χριστὸν ὡς ἄνθρωπον ποὺ δυσκολεύεται νὰ ἀντισταθῇ εἰς τὴν Μαρία Μαγδαληνὴ καὶ διὰ τοῦτο πυροδότησε τὶς ἀντιδράσεις τοῦ εὐσεβοῦς Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καὶ εἰς τὴν Θεσσαλονίκη ἐπυρπολήθησαν πολλὰ ἀντίτυπα ἀπὸ Χριστιανούς, διότι τὸ περιεχόμενον τοῦ βιβλίου εἶναι λίαν προσβλητικόν, βλάστημον καὶ αἴσχιστον».

__________________________________________________________________________

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.

_________________________________________________________________________

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

4 thoughts on “Σοβαρές αντιδράσεις για βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη

  1. Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος ο Ιησούς. Θα έκαιγε τα βιβλία του Ανδρουλάκη; Ο Ιησούς ήθελε να του μοιάσουμε. Το έκαμαν οι Χριστιανοί; Οι οποίοι κατά τον Νίτσε “αν είχαν την δυνατότητα σήμερα, θα μας έκαιγαν, όπως το έκαμαν στον Μεσαίωνα, τότε που είχαν την δυνατότητα”. Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι οι καίγοντες τα βιβλία του Ανδρουλάκη, αγαπούν τον Ιησού περισσότερο από τον Ανδρουλάκη. Εξ’ άλλου η Ελλάδα δεν είναι μόνο της Ορθοδοξίας, αλλά και της Δημοκρατίας, της ελεύθερης σκέψης, του ελεύθερου λόγου, (είναι κυρίως αυτό!!!).

  2. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να εκφέρω γνώμη περί του περιεχομένου του. Αλλά για τα βιβλία που ρίχνονται στην πυρά και μετά ακολουθούν οι άνθρωποι έχω να πω γιατί γνωρίζω: Ολοκαύτωμα.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.