Στο Δημοτικό σχολείο της Ερεικούσσας το «Ζήσε Αθλητικά» με τον Παναγιώτη Πελεκούδα

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζει τα «τηλεταξίδια» του στα ακριτικά νησιά της χώρας μας

Στην Ερεικούσσα «ταξίδεψε» το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, στο πλαίσιο του κύκλου δράσεών του για τον μήνα Νοέμβριο, πραγματοποιώντας τηλεπισκέψεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών σε Δημοτικά σχολεία των ακριτικών νησιών μας μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σύνδεσης.

Έπειτα, λοιπόν, από τους Αρκιούς (Ανδρέας Γλυνιαδάκης), Κάλαμο Λευκάδας (Τάκης Φύσσας), Γαύδο (Λευτέρης Πετρούνιας) ήρθε η σειρά του βορειότερου νησιού του Ιονίου Πελάγους. Η Αουρέλα και ο Λέανδρος, τα δύο μικρά αδέρφια και μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Ερεικούσσας, συνομίλησαν με τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Πελεκούδα.

Ο Πρωταθλητής μας θέλησε να μάθει για την ιδιαίτερη καθημερινότητα των δύο παιδιών. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στις καθημερινές συνήθειες και ασχολίες τους, στις δυνατότητες άθλησης στο νησάκι και στον τρόπο διατροφής τους. Τα προέτρεψε να αθλούνται καθημερινά, να διαβάζουν και να ακολουθούν όσο το δυνατόν πιο υγιεινό διατροφολόγιο, αποφεύγοντας τα πολλά γλυκά.

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον διεθνή βολεϊμπολίστα για την προπόνηση που κάνει μέσα στην καραντίνα και με περισσή αθωότητα του εκμυστηρεύτηκαν ότι είναι ένα από τα αθλητικά τους πρότυπα! Ο Παναγιώτης Πελεκούδας τους ανταπάντησε πως πρότυπα για όλους μας είναι τα μικρά παιδιά, όσο συνεχίζουν να ονειρεύονται και προσπαθούν για την εκπλήρωση των στόχων τους!

΄Για να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο η Αουρέλα και ο Λέανδρος να «Ζήσουν Αθλητικά», θα τους αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός με την βοήθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, η οποία συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, το «Ζήσε Αθλητικά» θα ανοίξει πανιά για το Δημοτικό σχολείο Χάλκης, με συνταξιδιώτη τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά κατά την διάρκεια της πρώτης «καραντίνας» ενεργοποιήθηκε διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες.

Άξιες αναφοράς, επιπλέον ήταν ο μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας.

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php), αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ

International Hellenic Association

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.