Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ

ΙΗΑ Ανακοίνωση

29/5/20


Χθες Πέμπτη 28 Μαίου, παραμονή της αποφράδος μέρας της Άλωσης της Πόλης, το ΙΗΑ σε συνεργασία με τον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποίησε  μια τηλεπαρουσίαση  σχετικά με την άλωση της  Κωνσταντινούπολης,  που έλαβε χώρα την 29η Μαίου 1453. Ομιλητής  ήταν ο ΓΓ και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Αντώνης Λαμπίδης, ενώ ακολούθησε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Κωνσταντινουπολίτικου ελληνισμού και την πορεία του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Η ομιλία άρχισε στις 8 μμ με συμμετοχή 30 περίπου ατόμων – μελών του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, του Συλλόγου κωνσταντινουπουλιτών Washington, του ΙΗΑ και άλλων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  κ. Γεώργιος Λεύκαρος, πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,  ο Καθ. Δημήτριος Μεταλληνός, πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Β. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η Καθηγήτρια Νίνα Γκατζούλη Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ και Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου.
Οι εκδηλώσεις του ΙΗΑ συνεχίζονται κάθε Πέμπτη  στις 8:00 μμ και όποιος επιθυμεί να συμμετέχει θα πρέπει να στείλει αίτηση στο IHAHellas@gmail.com.
Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

IHA Zoom Forum

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.