Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα

26/02/20

Η κατάσταση που επικρατεί στα Ακριτικά μας νησιά λόγω της πολιτικής που ακολουθεί για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες η κυβέρνηση και κατά το μάλλον ή ήττον συμπαρίσταται και η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα. 

Η κατασκευή επί πλέον κέντρων φιλοξενίας στα νησιά θα είχε νόημα μόνο αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει τις ροές και επιζητούσε τόπο για την φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών μέχρι να γίνει ταυτοποίηση και να αποφασιστεί ποιοι θα απελαθούν και ποιοι δικαιούνται άσυλο. Όμως αυτό δεν έχει γίνει. Οι ροές συνεχίζονται με την «συνδρομή» διαφόρων ΜΚΟ και της FRONTEX.

Ποια είναι η μακροπρόθεσμη λύση που έχει η κυβέρνηση; Μόλις και οι καινούργιες κατασκευές γεμίσουν, αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται πού θα πάνε; Το βέβαιο είναι πως η μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, η οποία ήδη μαστίζεται από την εγκληματικότητα, δεν είναι λύση, ειδικά εφ’ όσον από εκεί δεν θα μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία (https://www.ethnos.gr/ellada/58418_osoi-prosfyges-metaferontai-hanoyn-dikaioma-epistrofis-stin-toyrkia?amp).

Επομένως, η μόνη λύση είναι μία. Διακήρυξη προς την ΕΕ και όλους τους Διεθνείς οργανισμούς πως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας κλείνουν, γιατί η χώρα μας αδυνατεί να βαστάξει αυτές τις ροές. Τα θαλάσσια σύνορα να κλείσουν αμέσως με περιπολίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όχι για να δείξουν στους μετανάστες τον δρόμο προς τα νησιά μας, αλλά για να τους επιστρέψουν στα ύδατα της Τουρκίας, η οποία θα είναι και υπεύθυνη για την διάσωση, αν οι μετανάστες διακινδυνέψουν να βυθίσουν τη βάρκα τους. 

Με τα σύνορα κλειστά, θα δοθεί χρόνος για την ταυτοποίηση των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά και τον διαχωρισμό σε εκείνους που δικαιούνται ασύλου και εκείνους που πρέπει να απελαθούν αμέσως στη χώρα τους ή στην Τουρκία από όπου ήρθαν, και όπου θα έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις ασύλου.

Επειδή το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είναι αμέσως πλήρως αποτελεσματικό, για όσους φτάνουν με όποιο τρόπο στα νησιά, να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου για μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, εφ’ όσον αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας. Πώς γίνεται αυτή η απόφαση να ισχύει για την Ισπανία αλλά όχι για την Ελλάδα;

Η Ελληνική κυβέρνηση να απαγορέψει στις ΜΚΟ να δρουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από το κράτος και να έχουν δοθεί από αυτό σαφείς οδηγίες.

Για τα νησιά που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος, είναι αναγκαία η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Να γίνει ξεκάθαρο πως κάθε μετανάστης που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει ζητήσει άσυλο, οφείλει να υποτάσσεται στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί, διαφορετικά θα απελαύνεται πάραυτα.

Μην επιτρέψετε να διαλυθεί η Ελλάδα εξ αιτίας πολέμων και άλλων δύσκολων συνθηκών διαβίωσης σε άλλες χώρες, για τα οποία η χώρα μας δεν φέρει καμμία ευθύνη.

Τέλος, ας μην παραβλέπουμε τον επί πλέον πρόσφατο κίνδυνο για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα από τις ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών από όλον τον κόσμο στα νησιά μας.

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

3 thoughts on “Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα

 1. Εάν οι Έλληνες Αγαπούν την Πατρίδα τους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος κλείσιμο των Συνόρων
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  Θα μας Εξολοθρεψουν Κορονοβαιρος Έρχεται μαζί με αυτούς από την Τουρκία .

 2. “Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι”!!! ΠΑΝΤΑ!!!

  Οι Έλληνες αγαπούν την Πατρίδα τους, αλλά επιτρέπουν κάποιες ομάδες που αυτοαποκαλούνται “πολιτικοί” να λαμβάνουν τις όποιες αποφάσεις … χωρίς αυτούς!

  Όπως τραγουδάει ο Παπακωσταντίνου: “Φοβάμαι όλ’ αυτά που θα γίνουν για μένα – χωρίς εμένα!!!”

  Ένα πρόβλημα για να το λύσεις, ΠΡΕΠΕΙ πρώτα να το εντοπίσεις!!!

 3. Κα Γκατζουλη γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα βάσει διεθνούς δικαίου; Ξέρετε καλά την απάντηση: Κανείς!!! Επίσης, όταν οι τζίροι των ΜΚΟ και του σχετικού εμπορίου ανθρώπων υπερβαίνουν τα 30 δις το χρόνο, θεωρείτε ότι θα ακολουθήσει κανείς τους τις υποδείξεις σας; Καλώς ή κακώς αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν φτιάχνεις. Το απέδειξαν οι ακρίτες των νησιών μας αυτές τις μέρες έμπρακτα! Γι’αυτό, ας απαιτήσουμε να κλείσουν τα σύνορα και να εφαρμοστεί άμεσα και αναδρομικά η απόφαση του Στρασβούργου.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.