ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

   ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ

   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

    Κατά την διάρκεια του 13ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη στις 7 Αυγούστου 2021, ο Γεώργιος Κοσμίδης εκλέχθηκε παμψηφεί Συντονιστής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων, για την επόμενη τετραετία, στη θέση της Νίνας Γκατζούλη η οποία μετά από δωδεκαετή θητεία δεν έθεσε υποψηφιότητα, συνεχάρη πρώτη τον νέο συντονιστή και υποσχέθηκε συνέχιση του αγώνα στο πλευρό της νέας διοίκησης.

    Ο Γεώργιος Κοσμίδης γεννήθηκε στον Νεροφράκτη Δράμας στις 21 Μαρτίου 1962 όπου και ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τελείωσε την σχολή μηχανικών   και υπηρέτησε την θητεία του στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών. 

    Το 1985 μετανάστευσε στην Αυστραλία και εγκαταστάθηκε στο Brisbane. Είναι παντρεμένος με την Ουρανία Σάββας και έχουν δύο υιούς τον Παναγιώτη και τον Όμηρο. Από το 1996 έχει επιχείρηση τροφοδοσίας καταστημάτων εστίασης.

    Έκανε αξιόλογο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων brisbane, είναι πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Ελληνικών κοινοτήτων του Queensland και στην αρμόδια επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης των Ελλήνων.

    To 2005 εγγράφηκε στην Παμμακεδονική Ένωση του Queensland και από το 2017 είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας.