Ισμήνη Λάμπ


Βιογραφικό:

“Η Ισμήνη Λαμπ είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και Διευθύντρια του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πaν/μιο του Georgetown, το παλαιοτερο προγραμμα Ελληνικων σε συνεχη λειτουργια στην Αμερικη.

Στόχος της είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του  πολιτισμού. Διδάσκει μαθήματα που εστιάζουν στην Ελληνική ταυτότητα, στην ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, οπως World Visions of Modern Greece, Greek Society and Popular Culture, Byzantine History and Civilization. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ελληνική ταυτότητα και έκφραση, τον εθνικό και οικουμενικό ελληνισμό και κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα στη σύγχρονη Ελλάδα μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση.

Η Ισμήνη μόλις ολοκλήρωσε τηω επίσημη βιογραφία τουτου Αμερικανού φιλέλληνα, κλασικιστή, ποιητή, μπεστ σέλερ συγγραφέα, διπλωμάτη, εθνογράφου και ανθρωπιστή George Horton με τιτλο “The Gentle American: GeorgeHorton’s Odyssey and His True Account of the Smyrna Disaster” ( προσεχώς, απο το Gorgias Press). Επιπροσθέτως, η Ισμήνη συνέβαλε στην επιμέλεια του αρχείου Horton Papers, μια σημαντική συλλογή πρωτογενών πηγών, το οποίο φιλοξενείται στην Lauinger Library Special Collections. 

Διδάσκει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό εδώ και σαραντα ενα χρόνια στο Georgetown, με μια διακοπή 10 ετων οταν έζησε στην Αφρική και στην Καραιβική με τον διπλωματη συζυγο της. Η Ισμήνη ίδρυσε και έχει συμβουλευτικό έργο στον Ελληνικό Σύνδεσμο του Georgetown, ενώ λατρεύει να μοιράζεται το μεγαλείο της Ελληνικης κληρονομιας και την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα με τους  φοιτητές της από όλη την υφήλιο.

Μεταξύ άλλων υποτροφιών, η Ισμήνη έχει διατελέσει υπότροφος του C.S. Lewis Institute και Doyle Faculty Fellow, και διοικητικό μέλος στο συμβούλιο διαφόρων οργανισμών. 

Είναι επίσης κύριο στέλεχος του Initiative for Multilingual Studies στο Georgetown, και  συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι για το πρωτοποριακο Directed Independent Language Initiative. 

Διδάσκει όλα τα επίπεδα της Νέας Ελληνικής γλώσσας, οργανωνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συχνά σε συνεργασία με την Πρεσβεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η Ισμήνη καλείται συχνά να μιλήσει για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.»