ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ο Έλληνας ΥΠΕΧ Δέντιας  εκφράζει θυμό για τις φανέλες της ομάδας των Σκοπίων στο Euro 2020:

Ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev στον τοίχο του FB: https://www.facebook.com/zaevzoran/photos/a.243039092931/10159786202202932/

«Σήμερα από το γήπεδο στο Άμστερνταμ, υποστηρίζω έντονα την Μακεδονική ποδοσφαιρική ομάδα. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte – Υπουργό-Πρόεδρο που με προσκάλεσε να παρακολουθήσουμε τον αγώνα μαζί. Η αθλητική διπλωματία είναι ισχυρή. Ο πρωθυπουργός Rutte γνωρίζει ότι τα γκολ των φιλοξενούμενων είναι τα πιο πολύτιμα, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα, σήμερα η #MKD και η #NED είναι ακόμη πιο κοντά.

Εύχομαι έναν επιτυχημένο αγώνα για τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Μακεδονίας. Εμπρός παιδιά! Παίξτε θαρραλέα, είμαστε ήδη υπερήφανοι για εσάς».

Αυτό είναι ένα βίντεο όπου ο Μητροπολίτης Ποβαρδάρη, Αγαθάγγελος, διαφημίζει πολύ προκλητικά στην εθνική τηλεόραση, έναν χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», συμπεριλαμβανομένης της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φοβούνται αυτόν τον χάρτη της Μακεδονίας. Αφήστε τις νέες γενιές μας να δουν εδώ πόση ήταν η μακεδονική μας χώρα και να είναι περήφανοι γι’ αυτό!» Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής “Τι δεν είναι σαφές” του τηλεοπτικού καναλιού Alfaστις 10 Μαρτίου 2021.

Στον Τουρισμό:

http://tourismmacedonia.gov.mk/?lang=en&doing_wp_cron=1566516935.1423389911651611328125

Στο Facebook, ο επίσημος ιστότοπος “Macedonia Timeless” παραμένει ενεργός και ανανεώνεται συνεχώς. Φέρει ένα λογότυπο που αποτελείται από τον Ήλιο της Βεργίνας και τη φράση “Η Μακεδονία Διαχρονικό”:

Η Εθνική Ομοσπονδία Κανό ονομάζεται‘Кајакарската федерација на “Македонија’ και στον ιστότοπό της υπάρχουν αναφορές σε “Μακεδονία” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας»: https://canoe.mk/login/за-кфм/

Ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev σε ματς ποδοσφαίρου με την Γερμανία: https://www.slobodenpecat.mk/en/zaev-chestitki-za-nashite-borczi-koi-ni-nosat-novi-pobedi-i-novi-podvizi/

Η Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά στις ΗΠΑ: https://umdiaspora.org

Η Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά στην Αυστραλία: https://umdiaspora.org/tag/australia/

Η Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών συνεχίζει και όπως πολλά άλλα κρατικά και μη κυβερνητικά ιδρύματα, ενώσεις κ.λπ. να χρησιμοποιούν τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικά».

Η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Θέατρο στα Σκόπια αναφέρουν ότι είναι ιδρύματα που σχετίζονται με την “Μακεδονία”, καθώς και το Μουσείο “Μακεδονικού Αγώνα”. Η χώρα αναφέρεται ακόμα ως «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στους ιστότοπους δημόσιων και κρατικών οργανισμών, όπως και τα ονόματα των μνημείων.

https://nationalgallery.mk/istorijat/ Η Εθνική Πινακοθήκη

https://mmb.org.mk/index.php/en/2016-03-22-12-58-17/history Το Μουσείου «Μακεδονικού Αγώνα»

https://visitskopje.mk/directory/macedonian-national-theater/ Το «Μακεδονικό Εθνικό Θέατρο»

Στον ιστότοπο για την τουριστική προβολή της χώρας, η χρήση του όρου «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» συνεχίζεται, ενώ αναφέρεται συνήθως ότι ο Μαραθώνιος της Οχρίδας είναι η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση στην «Μακεδονία».

«… Ο Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ PA …»

Εδώ ο Αρχηγός φωτογραφίζεται με τον Ήλιο της Βεργίνας στο στάδιο:

 Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Δείτε πόσες φορές ο Εκπρόσωπος των Σκοπίων αναφέρει τη χώρα του ως Μακεδονία.