ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΤΣΑΝΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΤΣΑΝΗΣ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 1956

ΝΥΜΦΕΥΜΕΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΝΟΡΜΟΥ 61, ΤΤ 11524 

Τηλ: 2106913435, 6944790679

Tηλ Βουλγαρίας 00359 878 790670

E-mail: katsanis.c @gmail.com

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

2013 – μέχρι τώρα

Γενικός Διευθυντης της εταιρίας K-FINANCE (προετοιμασία επενδύσεων,αναχρηματοδοτήσεων-αναδιαθρώσεων δανείων κλπ), εξωτερικός συνεργάτης της Γερμανικής εταιρίας φάκτοριγκ  DS CONCEPT.

Επίσης κατά την περίοδο αυτή πραγματοποίησε σειρά διαλέξεων επί τραπεζικών και νομισματικών θεμάτων στα ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα VUZF της Σόφιας, SHEFFIELD/CITY της Θεσ/νίκης και σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα.

2008-2012

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Επικεφαλής της Μονάδας Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εμπορικής Τράπεζας (Credit Agricole Group) ασχολούμενος με τις θυγατρικές της στην Αλβανία την Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ρουμανία.

​Υπεύθυνος για δανειακή και καταθετική πολιτική των θυγατρικών καθώς και των καταστημάτων Λονδίνου και Φρανκφούρτης, για ζητήματα εταιρικής διαχείρισης, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες μονάδες της Εμπορικής και της Credit Agricole για θέματα διαχείρισης διαθεσίμων,ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, υπολογισμού του cost of risk,συνεργειών με μονάδες του Ομίλου της Credit Agricole, κανονιστική συμμόρφωση κλπ.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της Εμπορικής Βουλγαρίας, Αλβανίας και Κύπρου καθώς και μέλος του ΔΣ της Εμπορικής Ρουμανίας. Επίσης ήταν μέλος των Επιτροπών Ελέγχου των εν λόγω θυγατρικών.

2001-2008                 

UNITED BULGARIAN BANK (Θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Βουλγαρία) – Εκτελεστικός Διευθυντής, Υπεύθυνος για δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων, για την Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων, για την Επενδυτική Τραπεζική, το Asset Management (που δημιούργησε τα πρώταΒουλγαρικά αμοιβαία Κεφάλαια), την Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κλπ.Κατά την περίοδο αυτή η UBB αναδείχτηκε μία από τις πιο δραστήριες στον χώρο του Corporate Banking, δεύτερη στην διοργάνωση IPOs στην Βουλγαρική Κεφαλαιαγορά κοκ.

Επίσης για την καλύτερη ανάλυση και παρακολούθηση των εταιρικών κινδύνων στα πλαίσια της Εταιρικής Τραπεζικής ιδρύθηκαν Πιστωτικά Κέντρα για Μικρομεσαίες και για Μεγάλες επιχειρήσεις με εξελιγμένα μοντέλα ανάλυσης Κινδύνου.

Η UBB μέσω της Εταιρικής Τραπεζικής συνεργάσθηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(EIB) και την Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και Ανάπτυξη (EBRD) για την προώθηση χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ,Προγραμμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και εξοικονόμησης Ενεργείας καθώς και Δήμων και Κοινοτήτων

Απρίλιος 1997  2001

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  –  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

​Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ασχολήθηκε με την εξαγορά της Stopanska Banka Skopje στην ΠΓΔΜ , της UBB στην Βουλγαρία και άλλων τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων. Προώθησε επίσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Οργάνωσης και Πληροφορικής την δημιουργία δικτύων καταστημάτων σε Αλβανία, Σερβία και Ρουμανία.

​Υποστήριξε τις εξειδικευμένες θυγατρικές (ΕΤΕΒΑ,ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, εταιρία LEASING) στην περιοχή.

Επίσης η Περιφερειακή Διεύθυνση ήταν υπεύθυνη για την έγκριση δανείων μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο.

1995 – 1997

GLOBAL FINANCE ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(VENTURE CAPITAL) – ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

​ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η GLOBAL FINANCE στα βαλκάνια, ασχολήθηκε με δεκάδες επενδυτικά projects.Κατά την περίοδο αυτή μέσω του  EUROMERCHANT BALKANFUND (στο οποίο συμμετείχαν η EBRD και το IFC) έκανε σοβαρές επενδυτικές συνεργασίες με την ΥIOULA και την 3E, την GOODIES, τον ΤΙΤΑΝΑ, τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, την CHIPITAκλπ.

1992 – 1995  -​ΧΙΟΣ ΒΑΝΚ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΦΙΑΣ (Πρώτη ξένη τράπεζα στην Βουλγαρία)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

1991​​-​ΧΙΟΣ ΒΑΝΚ, ΑΘΗΝΑ

​​​ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ 

– PRIVATE BANKING

1990​​-​COUNTY NATWEST – LONDON

​​​EMERGING MARKETS ANALYST

​​​

1988 – 1990​-​ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

​​​ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ

ΛΟΝΔΙΝΟΥ

1986 – 1988​-​ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ – ΑΘΗΝΑ

1983 – 1986​-​ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

​​​ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ PANTHEON – SORBONNE ΠΑΡΙΣΙ 1983 (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ -ΤRES ΒΙΕΝ)

“LA DIVERSIFICATION INTERNATIONALE DU PORTEFEILLE TITRES ET LE NEGOCE DES VALEURS MOBILIERES PAR LES BANQUES EUROPEENNES” – – DEA (PANTHEON – SORBONNE) – 1979

“L’ INTERNATIONALISATION DES BANQUES GRECQUES”– DESS  – 1978 – INSTITUT D’ADMINISTRATION DES ENTERPRISES – PARIS/ RAPPORT DE STAGE “La banque CCF et l’organisation des emprunts obligataires sur le marche International”– ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  1973-1978  ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

ΓΛΩΣΣΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ​​-ΜΗΤΡΙΚΗ

ΑΓΓΛΙΚΑ​​-​ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ​​-​ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ​​ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ​-​ΚΑΛΑ

ΡΩΣΙΚΑ​​-​ΚΑΛΑ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ​​-​ΚΑΛΑ​

ΙΤΑΛΙΚΑ​​-​ΚΑΛΑ

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ– ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ CREDIT COMMERCIAL DE FRANCE 1981- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Δ. XV (ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ) 1981 – 1982. REPORT “THE TRADE IN SECURITIES IN 4 EUROPEAN COUNTRIES” (IN ENGLISH)- ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ EUROPEAN BANKING FEDERATION 1983 – 1990

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ BULGARIAN INTERNATIONAL BUSINESS ASSOCIATION 1996-1998 

.- ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 2005-2008- ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 2003-2008- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ .- ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ” ΙΟΒΕ 1992 ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ_ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΕΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑ” Εκδόσεις Επίκεντρο 2009 (700σελ)