Λόγος για τον αγιασμό

Σεβαστέ πατέρα,

κ. Αντιδήμαρχε,

κ. Αστυνόμε,

Αγαπητέ δάσκαλε κ. Αριστοτέλη,

εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αγαπητέ μαθητή και αγαπημένες μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας,

Ξεκινάμε την καινούρια μας σχολική χρονιά παίρνοντας την ευλογία του Θεού ώστε να αγιαστεί, να βοηθηθεί και να καθοδηγηθεί σωστά και όμορφα το καινούριο μας έργο, τόσο το δικό μου όσο και των μαθητών μου. Ο αγιασμός αποτελεί ορόσημο και ευλογία στη σχολική μας ζωή.

Σας εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να σας χαρίζει υγεία πνευματική και σωματική.  Σας ευχαριστώ όλους για την ανοιχτή αγκαλιά που βρήκαμε στο νησί σας και ευχόμαστε να περάσουμε ήρεμα, χαρούμενα και αγαπημένα μαζί. 

Καλή, χαρούμενη και ευλογημένη σχολική χρονιά και στους τρεις μαθητές μου. Εύχομαι και προσεύχομαι να είμαι για εσάς μία υγιής, χαρούμενη και δημιουργική δασκάλα. Να περάσουμε μία ευτυχισμένη σχολική χρονιά και να σας διδάξω με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεσμεύομαι να σας μεταδώσω τη φλόγα της μάθησης και αυτή να φωτίζει τη ζωή σας προσφέροντας χαρά σε εμένα και την κοινωνία. Τηρώντας τους κανόνες, αποκτώντας πειθαρχία, δουλεύοντας συστηματικά θα προοδεύετε. 

Ας ακούσουμε τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο να μας λέει:

Οι καλοί παιδαγωγοί ενεργούν όπως οι γεωργοί, οι οποίοι κλαδεύουν μερικά φυτά και άλλα τα αφήνουν να μεγαλώσουν. Μερικές φορές τιμωρούν την κακότητα, ενώ ενθαρρύνουν και προάγουν το καλό. Εκείνος που δέχεται την παρατήρηση και την επίπληξη πρέπει να καταλάβει ότι εκείνος που τον επιπλήττει το κάνει με αγάπη και όχι για να τον λυπήσει. Τότε δέχεται τα λόγια, όχι σαν να προέρχονται από οργή αλλά από φροντίδα ενός πατέρα που ανησυχεί.

Τέλος, αφού σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά που τιμήσατε το σχολείο μας με την παρουσία σας, θα ήθελα να τονίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο σχολείο και στο νησί μας η πολιτεία και και η εκκλησία. Η παρουσία τους και η ενεργή τους δράση κρίνεται παραπάνω απο αναγκαία, ωφέλιμη, ευχάριστη και φυσικά καλοδεχούμενη. Θέλοντας όμως να μη σας κουράσω  παραπάνω με αυτό το θέμα, έχω γράψει δύο όμορφες επιστολές και προς τις δύο κατευθύνσεις εξηγώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη συμπαράσταση τους. 

Το όμορφο σχολείο μας και το φανταστικό μας νησί είναι χώροι αγάπης και δημιουργίας στον οποίο με χαρά και προσμονή μπορούν να προσφέρουν άτομα και εθελοντές την δική τους προσπάθεια και έγνοια.

Με εκτίμηση,

Ρούση Αποστολία