Μαρτίνη Ισμήνη Βίο

 

Θα σας γράψω λίγα λόγια για την πορεία μου …(εν είδει βιογραφικού)

Γεννήθηκα το 1971 σε ένα χωριό της Ελασσώνος, άγονο χωριό χωρίς πόρους με αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό.

Από τα 12 μου χρόνια, όπως και όλα τα παιδιά στο χωριό, δούλευα σε αγροτικές εργασίες.

Στα είκοσί μου χρόνια διορίστηκα νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Γύρω στα 30 ανακάλυψα την Ιστορία, ως Επιστήμη κι από τότε αφιέρωσα σχεδόν την ζωή μου στην σπουδή της.

Το 2001 γράφτηκα στο Τμήμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” και Αποφοίτησα το 2005 με βαθμό Πτυχίου 8,3.

Ακολούθησε η μετάταξή μου από τον Νοσηλευτικό κλάδο στον Διοικητικό.

Αρχικά εργάστηκα  στο Τμήμα Προσωπικού του Νοσοκομείου με κύριο αντικείμενο τον κλάδο των ιατρών του ΕΣΥ, αλλά συγχρόνως μου ανατίθεντο κι άλλα παράλληλα καθήκοντα  (ειδικευόμενοι ιατροί, Πειθαρχικά, Συμβούλια Κρίσεων ιατρών του ΕΣΥ, Γραμματεία σε Διοικητικά Συμβούλια, Αντικρούσεις σε Δικαστήρια και Ελεγκτικό Συνέδριο  κ.ά.), κι έτσι απέκτησα μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης κι εξοικειώθηκα με την Νομολογία ( ανάγνωση και ερμηνεία των Νόμων).

Το 2013 μου ανατέθηκαν καθήκοντα Υπευθύνου στο Τμήμα Προμηθειών του Νοσοκομείου και το 2014 ορίστηκα Προϊστάμενος στο εν λόγω Τμήμα. Η εμπειρία που απέκτησα στο Τμήμα αυτό υπήρξε πολύτιμη….Εκεί συνειδητοποίησα το μέγεθος της απάτης και της παρανομίας που χαρακτηρίζει το δημόσιο και και το εν γένει πολιτικό μας σύστημα. Μεγάλες πληγές  δυστυχώς…..

Το 2016 μου παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο με ανάγκασε να αλλάξω επαγγελματικό περιβάλλον κι έτσι εφέτος μετατάχθηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Τμήμα Γραμμάτων και Βιβλίου.

Πέρα από την εργασία μου, ο υπόλοιπός μου χρόνος αφιερώνεται ως επί το πλείστον στην ανάγνωση ιστορικών κειμένων.

Έμαθα να διαβάζω Αρχαία Ελληνικά και την Ομηρική Γλώσσα πολύ καλά.

Έχω διαβάσει Όμηρο, Ησίοδο, Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Αρριανό, Παυσανία, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Τραγικούς Ποιητές, Λουκιανό και πολλά άλλα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Έχω διαβάσει όλη την Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Παγκόσμια Ιστορία, Γεωπολιτική, Φιλοσοφία και Πολιτική Φιλοσοφία.

Έχω επιμεληθεί τα κείμενα δύο βιβλίων του Νικολάου Λάου:1.  Μεθεξιολογία και 2. Υπό τον Παντεπόπτη Οφθαλμό.

Η μεγάλη μου λατρεία όμως είναι ο Όμηρος. Έχω συγγράψει δύο πρωτότυπες εργασίες επάνω στα Ομηρικά έπη.

Η μία έχει ολοκληρωθεί και προσπαθώ να την εκδώσω, αλλά δυστυχώς προς το παρόν μου κλείνουν την πόρτα, διότι θεωρούν ότι δεν παρουσιάζει εμπορικό ενδιαφέρον, καθώς απευθύνεται σε ειδικό κοινό που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Στην εργασία αυτή έχω συγκεντρώσει,  καταγράψει και ταξινομήσει τα στοιχεία και τις έννοιες που αναφέρονται στα δύο έπη (στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος: φυτά, ζώα, μετεωρολογικά και αστρονομικά φαινόμενα κτλ, στοιχεία από την καθημερινό βίο, τέχνεργα, όπλα, στοιχεία ναυπηγικής, στοιχεία δόμησης οίκων, αλλά και στοιχεία που απεικονίζουν συναισθήματα, πίστεις, δοξασίες κτλ,  πόλεις, γεωγραφικές περιοχές κ.ά.)

Στην άλλη εργασία ανιχνεύω και καταγράφω τις σχέσεις που συνδέουν τους πρωταγωνιστές των δύο επών. Μου λείπουν κάποια στοιχεία τα οποία δυσκολεύομαι να τα βρω για να την ολοκληρώσω.

Από ξένες γλώσσες κατανοώ σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό την Αγγλική. Μπορώ να παρακολουθήσω μία ταινία και να διαβάσω κείμενα, όχι όμως με πιο δύσκολες έννοιες, καθώς εξασκήθηκα μόνη μου στην γλώσσα (ήταν πάντα δύσκολη και οριακή η οικονομική μου κατάσταση και δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την απαιτούμενη διδασκαλία).

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η πορεία μου.

Εργάστηκα σκληρά και σε δύσκολες συνθήκες (παρ’ ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος ), αλλά έμαθα κι αρκετά πράγματα.

Σε ότι αφορά στην πρότασή σας για την εγγραφή μου ως μέλος (πρόταση που με χαροποίησε μπορώ να πω),  θα ήθελα να ενημερωθώ για τις υποχρεώσεις μου κυρίως, για να δω και εάν μπορώ να ανταποκριθώ σ’ αυτές.

Με εκτίμηση

Ισμήνη Μαρτίνη