Κωνσταντίνος Χολέβας CV

 

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1957. Ο πατέρας μου Ιωάννης Χολέβας κατάγεται από την Εράτυρα του Νομού Κοζάνης και από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Η αείμνηστη μητέρα μου Άννα Γιαννιού είχε τις ρίζες της στην Ξάνθη και στη Μύκονο.

Είμαι αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (1974).

Σπούδασα Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωρίζω την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Υπηρέτησα θητεία 28 μηνών στο Πυροβολικό ως Διερμηνεύς Αγγλικής και μετέφρασα στα ελληνικά τον πρώτο Κανονισμό του Αυτοκινουμένου Πυροβόλου Μ109Α1.

Εργάσθηκα επί 20 χρόνια στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως στέλεχος μεγάλων Ομίλων. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΠ (Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού) και του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Από τον Νοέμβριο του 2002 είμαι στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Αρχισυντάκτης του περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατόπιν προτάσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Είμαι επίσης μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επί 25 χρόνια έχω αρθρογραφήσει και έχω πραγματοποιήσει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής, Ιστορίας, Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, Γλώσσας και Παιδείας.. Υπήρξα τακτικός αρθρογράφος στα περιοδικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης, ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου και σε πληθώρα Ορθοδόξων Χριστιανικών εντύπων. Σήμερα αρθρογραφώ στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο περιοδικό ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ και σε άλλα έντυπα που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα και την Ορθόδοξη Παράδοσή μας.

Έχω διδάξει θέματα Ιστορίας και Εξωτερικής Πολιτικής στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και είμαι συνεργάτης του Περιοδικού ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης.

Είμαι από τους παλαιότερους συνεργάτες της Εκκλησιαστικής Ραδιοφωνίας. Από τις αρχές του 1989 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι ως παρουσιαστής εκπομπών και ως σχολιαστής με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Συνεργάζομαι τακτικά με την τηλεοπτική εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ της ΕΡΤ με έμφαση στα εθνικά και ιστορικά θέματα.

Είμαι πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Έχω συγγράψει βιβλία και μελέτες που αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα και την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας. Τα κυριώτερα βιβλία μου είναι τα εξής:

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 1994 (Βραβείο Ελληνικής Εταιρίας Χριστιανικών Γραμμάτων).

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΟΡΑΣΙΣ, Α΄ έκδοση 1997, Β΄ έκδοση 1998.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, 2002 (Βραβείο Δοκιμίου εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα).

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, 2007.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 2010.

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (Για την Κρίση, την Παιδεία, τα Εθνικά Θέματα), Αθήνα 2015

Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ήμουν υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 καθώς και της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ιδίου κόμματος.

Κατοικώ στη Γλυφάδα. Από τον γάμο μου με την αείμνηστη Δήμητρα έχω ένα γιο, τον Ιωάννη.