Διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

 

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Άρδην» συστήθηκε επιτροπή εναντίον της επίσκεψης του ψευτο-σουλτάνου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Στην επιτροπή, εκτός από Έλληνες, συμμετέχουν Κύπριοι, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Αρμένιοι, Κούρδοι κ.α., οι οποίοι εκφράζουν την καθολική αντίθεση τους στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ένας πολιτικός που έχει επιβάλλει στον Τουρκικό λαό μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, που έχει εξαπολύσει πραγματική γενοκτονία στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, που έχει σύρει στις φυλακές τους πολιτικούς του αντιπάλους (μόνο από το φιλοκουρδικό HDP έχουν φυλακιστεί 20.000 άνθρωποι – μεταξύ τους ο συμπρόεδρος του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς), που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε γωνιακό μαγαζί της «φαμίλιας» του, που διατυπώνει απροκάλυπτα τις νέο-οθωμανικές του φαντασιώσεις εναντίον των γειτόνων της Τουρκίας και –πολύ περισσότερο- εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, που στέλνει συνεχώς στην Ελληνική Θράκη χρυσοπληρωμένους Θρακιώτες, τύπου Μουεζίνογλου, οι οποίοι θάμπωσαν από χρυσάφι και Τούρκεψαν, που απροκάλυπτα απειλεί με την «δύναμη» του ξεπατωμένου από τις διώξεις Τουρκικού στρατού, που πλημμυρίζει μεθοδικά την Ελλάδα (και την Ευρώπη) με δυστυχισμένους ανθρώπους από την Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τα πέρατα του κόσμου θησαυρίζοντας από το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας – ε, λοιπόν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα!

Μπορεί η επίσημη πολιτική της χώρας μας, κάτω από παραμέτρους που δεν μπορεί να είναι ευρύτερα γνωστοί σήμερα και οι οποίοι δεν αφορούν καθόλου το λαϊκό αίσθημα, να υπαγορεύει μια ανεπιθύμητη επίσκεψη που θα «κουκουλωθεί» πίσω από όμορφα λόγια και ψεύτικες φιλοφρονήσεις.

Ο κόσμος όμως πρέπει να φωνάξει ένα βροντερό ΟΧΙ στην επίσκεψη του δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί κρύβει πολλές και σοβαρές παγίδες, αλλά γιατί πρέπει να του δώσει το μήνυμα ότι όλοι τον έχουν πάρει είδηση: Οι Ευρωπαίοι τον οδηγούν σταδιακά έξω από κάθε Ευρωπαϊκό δρώμενο, οι Αμερικανοί συλλάβανε τον προσωπικό «ταμία» της «φαμίλιας» που χαρακτηρίζεται από απερίγραπτη διαφθορά καθώς και τον «συνέταιρο» της οικογένειας που έσπαγε το εμπάργκο στο Ιράν, ενώ δεν υπάρχει πλέον καμιά απολύτως χώρα που να τον θεωρεί αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή – της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης!

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, ανεξάρτητα από την επίσημη πολιτική που ασκείται χωρίς κατ΄ ανάγκη να λαμβάνει υπ΄ όψη το λαϊκό αίσθημα, θεωρώ πως έχουμε όλοι υποχρέωση να προσυπογράψουμε την διαδικτυακή εκστρατεία ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ και, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας με συγκεντρώσεις και δρώμενα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η παθητική παρακολούθηση της βόλτας «της αλεπούς στο παζάρι» είναι μεγάλο σφάλμα που πρέπει να αποφύγουμε. Ο μισός Τουρκικός πληθυσμός που υποφέρει από την δικτατορία Ερντογάν θα έχει στραμμένο το βλέμμα του προς εμάς. Θα ελπίζει σε μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και για τα δικά του δεινά. Θα προσδοκά μια ηχηρή λαϊκή αποδοκιμασία που δεν μπορεί να εκφράσει ο ίδιος, χωρίς να βρεθεί στην φυλακή.

Η δική μας φωνή διαμαρτυρίας, θα είναι ταυτόχρονα η φωνή διαμαρτυρίας των Τούρκων δημοσιογράφων, των δικαστικών, των δημοσίων υπαλλήλων, των μελών της Τουρκικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των πολιτικών, των διανοουμένων, των Κούρδων που τολμούν να εκστομίσουν τον ίδιο ακριβώς «αυτοπροσδιορισμό» που απαιτεί με φορτικότητα ο ψευτο-σουλτάνος από Έλληνες ή Κύπριους μουσουλμάνους, καθώς και χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών – όλοι βρίσκονται στις Τουρκικές φυλακές επειδή τόλμησαν να αρθρώσουν ακόμα και μια αδύναμη φωνή αντίθεσης στο αποκρουστικό καθεστώς της δικτατορίας Ερντογάν.

Ας μην τους απογοητεύσουμε. Εμείς με αυτούς όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά μοιραζόμαστε «κοινά παθήματα» που μας φέρνουν πιο κοντά!

Υπογράψτε τώρα την διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα!

πηγη