Δρ. Xρίστος Ε.Κ. Τάρταρης

Μέλος της Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών Νέας Υόρκης,

Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αριστοβάθμιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα διδακτικής και επιστημών της Αγωγής.
Υπηρέτησε στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση ως Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Γραφείου Δ.Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Κορινθίας και Διευθυντής Σχολικής Μονάδας.
Εχει συμμετάσχει ως εισηγητής και διοργανωτής σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδος με αντικείμενο Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Διδακτική Βιολογίας και τον Πολιτισμό των Ελληνόφωνων της Ν. Α. Ιταλίας.
Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γλώσσα (Γκρίκο) των Ελληνόφωνων της Ν. Α. Ιταλίας (Grecia Salentina). Εχει διδάξει τη γλώσσα αυτή σε σχολεία της Κορινθίας στα πλαίσια των Καινοτομικών Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων. Εχει διοργανώσει Εκπαιδευτικές Ανταλλαγές και Αδελφοποιήσεις μεταξύ Δήμων, Συλλόγων και σχολείων της Ελλάδας και της Ιταλίας, ιδιαίτερα του Σαλέντο.
Εχει συγγράψει πολυάριθμα έργα Επιστημονικά και Λογοτεχνικά. Μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου περιλαμβάνουν οι μεταφράσεις έργων από τη γλώσσα Γκρίκο στα Ελληνικά. Εξέχουσα θέση έχει η σειρά βιβλίων «ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΕΝΤΟ» έχουν ήδη εκδοθεί 7 τόμοι. Το βιβλίο του με τίτλο «Απλά Μαθήματα Γκρίκο» αποτελεί το πρώτο βιβλίο στα Ελληνικά για τη διδασκαλία της γλώσσας των Ελληνόφωνων του Ιταλικού Νότου.
Ξένες Γλώσσες: Ιταλική, Γαλλική, Αγγλική.