ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

815 Naudain Avenue, Claymont, Delaware 19703, U.S.A.
http://www.Professors-Phds.com  –   IHAHellas@gmail.com

Ιούνιος 22, 2017

 

ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,

ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

 

 

Προς,

κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Πάνο Καμμένο, Υπουργό Αμύνης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Ανgo τιπολίτευσης
Αρχηγούς Πολιτικών Kομμάτων Κύπρου και Ελλάδος
Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και των Κυπρίων
Ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου
Ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Όλους τους Κύπριους Ευρωβουλευτές
Όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές
Όλον τον Κυπριακό και Ελληνικό λαό

Οι απανταχού Έλληνες βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με την ίδια ζοφερή προοπτική διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις μη αναστρέψιμες και καταστροφικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο σύνολο του Ακριτικού Ελληνισμού, από την Κύπρο και τα Δωδεκάνησα μέχρι την Θράκη. Η ίδια καταστροφική πορεία επιχειρήθηκε με την προηγούμενη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου όπου τα χειρότερα αποσοβήθηκαν κυρίως λόγω του αχαλίνωτου επεκτατισμού της Τουρκίας σε συνδυασμό με την μεγαλομανία του Πρόεδρου της κ. Tayyip Erdogan και του ενεργούμενού του στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι δεν θέλησαν να προσφέρουν ούτε καν ένα υποτυπώδες φύλλο συκής στους συνομιλητές τους για να διευκολύνουν τις υποχωρήσεις τους. Ο δεύτερος βασικός παράγοντας αποτροπής ήταν η σθεναρή στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς, εκπροσωπώντας το σύνολο του Ελληνισμού, έθεσε επίμονα το θέμα της κατάργησης του αποικιακού καθεστώτος εγγυήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξαρχής αποχώρηση του συνόλου του Τουρκικού στρατού κατοχής.

Δυστυχώς, με πρωτοβουλία του καταφανέστατα Τουρκόφιλου διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide και με την ακατανόητη ανυπομονησία του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, το θέμα της σύγκλησης “Πενταμερούς Διάσκεψης” για το Κυπριακό επανήλθε με τους ίδιους και ίσως χειρότερους όρους για την 28η Ιουνίου στη Γενεύη. Η Πενταμερής Διάσκεψη συγκαλείται και πάλι με την ίδια απαράδεκτη σύνθεση τριών κρατών: Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα και δύο Προσώπων ως ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας κκ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί. Απουσιάζει καταφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία, το κύρος της οποίας έχει ήδη πληγεί με την αποτυχημένη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, και η οποία θα θεωρείται πλήρως εκλιπούσα από την επομένη της όποιας συμφωνίας στις 28 Ιουνίου. Όμως, ο χειρότερος κίνδυνος που ελλοχεύει από μια τέτοια ενδεχόμενη «λύση» τουρκικών προδιαγραφών είναι η πραξικοπηματική παράκαμψη της θέλησης του συνόλου του Κυπριακού Λαού. Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν με τη μορφή συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών, συμφωνία που ακόμα και με τη μορφή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα είναι εφαρμοστέα από την επόμενη κιόλας ημέρα των υπογραφών και η οποία α) θα κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα μόρφωμα τύπου Βοσνίας και β) θα επιφέρει την διάλυση του μόνου αμυντικού μέσου της Κύπρου, της “Εθνικής Φρουράς”. Η εκ των υστέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία εκλιπούσα πλέον Κυπριακή Δημοκρατία και αφού θα έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές δεν θα έχει πλέον κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Στη διεθνή πρακτική τα δημοψηφίσματα προηγούνται των υπογραφών και όχι το αντίστροφο. Προδήλως παράνομα επιχειρείται η παράκαμψη της θέλησης του Κυπριακού Λαού με την επιβολή μιας λύσης με τα ίδια, ίσως και χειρότερα χαρακτηριστικά από το σχέδιο Annan, το οποίο έχει ήδη απορρίψει με ένα συντριπτικό ποσοστό 76%.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κύπρου, έχετε σταδιακά εγκαταλείψει χάριν ενός προσχηματικού διαλόγου το σύνολο των απαράβατων όρων που έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Με την συμμετοχή σας στην πρώτη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και χωρίς επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήξατε ανεπανόρθωτα το διεθνές της κύρος. Η θητεία σας λήγει σε μόλις 6 μήνες και παρόλα αυτά θέλετε να καθορίσετε το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και του Ελληνισμού ολόκληρου στό διηνεκές. Με την συμμετοχή σας στην επερχόμενη συνδιάσκεψη προτίθεστε να παρακάμψετε τη θέληση του Κυπριακού Λαού, συνυπογράφοντας μια λύση-συνθήκη με τα ίδια χαρακτηριστικά με το σχέδιο Annan. κ. Πρόεδρε, ήσασταν και παραμένετε θιασώτης λύσης τύπου Annan, την οποία όμως ο Κυπριακός Λαός απέρριψε με πλειοψηφία 76%. Δεν νομιμοποιείστε κ. Πρόεδρε να προκαλέσετε την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να οδηγήσετε το σύνολο του Ελληνισμού σε περιπέτειες.
Στηρίζουμε τις πατριωτικές θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς για κατάργηση του αποικιακού καθεστώτος και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον καλούμε να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις αυτές, χωρίς προσχηματικές, “μεταβατικές φόρμουλες” για τις οποίες του ασκούνται πιέσεις από ορισμένους κύκλους.

Απαιτούμε την αντικατάσταση του κ. Eide από την θέση του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με άλλον πιο αντικειμενικό και ουδέτερο. Ο κ. Eide έχει πολλαπλώς ασκήσει την επιρροή του ώστε να αναγκάσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην αποδοχή των Τουρκικών θέσεων, ακόμη και αυτών που είναι καταφανώς άδικες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και είναι ενίοτε παράλογες. Έφτασε να προωθεί την Τουρκική απαίτηση να έχουν οι Τούρκοι πολίτες όλα τα δικαιώματα ελεύθερης, άνευ ορίων εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών στην υπό διαμόρφωση (συν)ομόσπονδη Κύπρο, με την αιτιολογία ότι αυτά τα έχουν οι ¨Έλληνες πολίτες λόγω συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι κρίσιμα απαραίτητη υιοθέτηση από το σύνολο του Ελληνισμού βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για την αλλαγή πορείας στο Εθνικό θέμα της Κύπρου.

Βραχυπρόθεσμος, άμεσος και επείγων στόχος είναι η αποτροπή της επερχόμενης τουρκικών προδιαγραφών διευθέτησης του θέματος στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου, που οδηγεί στην κατάργηση – εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον αφοπλισμό της με ταυτόχρονη παραμονή των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και διατήρηση αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων. Άμεσα ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να απαιτήσει την ισότιμη συμμετοχή στην συνδιάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας με επίσημη πρόσκληση. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση να καταστρώσουν ενιαίο σχέδιο δράσης που να προβλέπει κατ’ ελάχιστο τους ακόλουθους στόχους:

1. Διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως έχει μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εφαρμογής του εξαγόμενου αποτελέσματος. Το δημοψήφισμα να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για την αποδοχή ή απόρριψη της προτεινόμενης λύσης. Πρόβλεψη για την προτεινόμενη λύση να τεθεί σε εφαρμογή αποκλειστικά μετά την θετική αποδοχή της από τις Κοινότητες της Κύπρου.

2. Για την αποδοχή της όποιας λύσης να τεθεί ως απαράβατος όρος η κατάργηση των αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων και πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

3. Το κράτος της Κύπρου που θα προκύψει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά Κυρίαρχου Κράτους, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον ΟΗΕ. Ιδιαίτερα αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της άμυνας και της άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας.

4. Η λύση που θα προκύψει να είναι Δημοκρατική και πλήρως σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προφανώς, να προβλέπει ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Είναι βέβαια αναμενόμενο ότι αν τεθούν οι ανωτέρω δίκαιοι στόχοι και υποστηριχθούν σθεναρά, η επερχόμενη συνδιάσκεψη θα ναυαγήσει, διότι αυτοί που την σχεδίασαν έχουν άλλους σκοπούς και ίσως να έχουν εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις αποδοχής τους από ορισμένους “ηγέτες” των ενδιαφερομένων μερών. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κάθε αμερόληπτος κριτής θα αναγνωρίσει το δίκαιο και εύλογο των Ελληνικών θέσεων. Το επιχείρημα των χαμένων ευκαιριών και της χειρότερης μελλοντικής λύσης είναι παντελώς έωλο, απλά γιατί η επερχόμενη λύση αποτελεί την τελειωτική καταστροφή και προβλέπει με ακρίβεια την εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο.

Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι αφορούν ακριβώς την επιδίωξη εγκαθίδρυσης διεθνών συμμαχιών που θα διασφαλίσουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα επιδιωχθούν αξιόπιστα οι ανωτέρω βραχυπρόθεσμοι στόχοι στο πλαίσιο της οποιασδήποτε επόμενης διεθνούς συνδιάσκεψης. Ο αντίλογος, ότι ίσως να μην υπάρξει επόμενη συνδιάσκεψη είναι απλά κοντόφθαλμος, λόγω της επιθυμίας των διεθνών παραγόντων για έλεγχο των υδρογονανθράκων της Κύπρου. Αυτός ο λόγος είναι που κινητοποιεί και τώρα αυτόν τον διεθνή αναβρασμό για την επείγουσα επίλυση του Κυπριακού. Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφερόμενες δυνάμεις οι οποίες πρέ����ει να εμπλακούν με δική μας πρωτοβουλία, ακριβώς για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ μας.

Εκτός από τους ανωτέρω βραχυπρόθεσμους στόχους, οι οποίοι πρέπει να εμπεδωθούν στο σύνολο τους, βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η αλλαγή του πλαισίου και ειδικά της σύστασης της όποιας μελλοντικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή άλλων δυνάμεων. Δεδομένου ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο μελλοντικός διάδοχος της είναι και θα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, πρέπει να επιδιωχθεί το αντίστοιχο πλαίσιο.

Συνοψίζοντας:

1. Εμπέδωση και ισχυροποίηση όλων των 4 βραχυπρόθεσμων στόχων.

2. Εγκαθίδρυση Ευρωπαϊκού πλαισίου λύσης, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συνδιάσκεψη.

Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, καλούμε τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας και τον απανταχού Ελληνισμό σε μια Πανεθνική Συστράτευση με στόχο την άρση των τετελεσμένων της εισβολής και της μεθοδευμένης τουρκοποίησης των κατεχομένων της Κύπρου στα χρόνια που ακολούθησαν. Προ πάντων όμως συστράτευση για την αποφυγή της μεθοδευόμενης τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη εξασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Κύπρο για όλους τους πολίτες της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά και στη διασφάλιση των γενικότερων συμφερόντων του Ελληνισμού· επί πλέον, θωρακίζει την Ευρώπη, αφού Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν το ανατολικότερο και πλέον απειλούμενο σύνορο της. Επιδιώκουμε λοιπόν κυρίως:

1. Επαναφορά στην τροχιά λύσης του θέματος της Κύπρου στην κατεύθυνση του ενός, ενιαίου, κυρίαρχου Ευρωπαϊκού κράτους. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε σε ένα Κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και σε πλήρη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
2. Διακοπή της πορείας εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στην κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας» και επιδίωξη επίτευξης του στόχου-1, “ενός, ενιαίου, κυρίαρχου και πλήρως Ευρωπαϊκού κράτους”. Η κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας”, εξυπηρετεί τα Βρετανικά και Τούρκικα συμφέροντα και όχι αυτά των κατοίκων της Κύπρου. Επιβλήθηκε στην Ελληνο-Κυπριακή ηγεσία όπως και τόσα άλλα και αποτελεί την πηγή όλης της κακοδαιμονίας.
3. Αποχώρηση του συνόλου των Εποίκων ως αποτέλεσμα εγκλήματος πολέμου, που καταδικάζεται από το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης, 1949) και σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ως μέθοδος Εθνοκάθαρσης.

Βασικό μας επιχείρημα, ότι είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί από τα υπό ένταξη Κράτη την πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές αρχές πρίν την είσοδο τους και παράλληλα να αποδέχεται αποκλίσεις αποικιακού τύπου για ένα ισότιμο Κράτος μέλος της, την Κύπρο.

Αξιότιμοι Ηγέτες του Ελληνισμού σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αποτρέψτε την καταστροφική πορεία εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνεπαγόμενη εμπλοκή του Ακριτικού Ελληνισμού σε περιπέτειες με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ευθύνη των προκατόχων σας, αλλά με μέγιστη δική σας υπαιτιότητα διολισθήσατε σε καταστροφικές θέσεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου και το Ελληνικό ¨Έθνος στο σύνολο του. Δείξτε τον πατριωτισμό σας παραμερίζοντας τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και παραχωρήστε την σκυτάλη σε άλλους, λιγώτερο δεσμευμένους ή τουλάχιστον επιβεβαιώστε πρώτα την εμπιστοσύνη του Λαού στις επιλογές σας.

Καλούμε λοιπόν το σύνολο της Πολιτικής και Πνευματικής Ηγεσίας του Ελληνισμού και ιδιαίτερα κάθε Έλληνα απανταχού της Γής να συστρατευθεί σε ένα κοινό στόχο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την Ελευθερία του Έθνους.

Υπογραφές

(signatures entered after submission of the letter to the addressees are appended to the list in no alphabetical order)

 

1.  Akritas Alkiviades G. retired Professor University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999) USA

2. Ashiotis Petros, Chairman of Movement for the Advocacy of the Republic of CyprusU

3. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA

4. Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece

5. Bacalis N, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece

6. Baloglou George, formerly associate professor, SUNY, Oswego, USA

7. Balopoulos Victor , Ph.D. Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece

8. Barbas John, Ph.D. Professor of Chemistry Valdosta State University Valdosta, GA 31698, USA

9. Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry, University of Wisconsin, Retired, USA

10. Bougas Ioannis Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada

11. Bucher Matthias Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece

12. Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.

13. Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction
DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION Augusta University, USA

14. Dokos Socrates Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia

15. Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA

16. Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA

17. Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA

18. Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece

19. Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA

20. Faller James G, Ph.D., P.E., retired research engineer, federal service, USA

21. Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom

22. Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA

23. Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA

24. Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA

25. Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada

26. Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece

27. Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece

28. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece

29. Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece

30. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA

31. Kakouli-Duarte Thomais PhD. Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow Ireland

32. Karanikolas Paul, Professor University of Agriculture Athens, Greece

33. Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada

34. Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies. University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA

35. Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece

36. Kiritsis Theodoros Engineer of Polytechnic University of Athens, Greece

37. Kafatos Menas C. Professor, Fletcher Jones Endowed Professor of Computational Physics Chapman University Orange, CA USA

38. Kladi Marianthi, formerly assistant professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies , Greece

39. Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA

40. Koukides Nikos, Agriculturist Athens, Greece

41. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece

42. Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece

43.  Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, USA

44.  Kouroumalis George Lawyer Athens, Greece

45.  Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece

46.  Kyriacou Andreas, PhD. DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433, USA

47.  Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA

48.  Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece.

49.  Leventouri Theodora Phd., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA

50.  Liolios Asterios Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece

51.  Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA

52.   Lampropoulou Venetta Professor Emeritus, University of Patras , Greece

53.  Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens , Greece

54. Martinos Panayiotis, FoodSciense MSc Athens, Greece

55.  Mavros Giannis Economist Athens, Greece

56.  Melakopides Costas, Associate Professor(ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus

57.  Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University,Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece

58.  Mermigas Lefteris Pathology Professor, SUNYAB, USA

59.  Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA

60. Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA

61. Miller Stephen G., Professor Emeritus, University of California Berkeley, Director Emeritus, Nemea Excavations, former director American School of Classical Studies at Athens. Nemea, Greece

62.  Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA

63.  Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece

64. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece

65.  Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece

66.  Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece

67.  Panos Niarchos (Ret.), Indiana University, USA

68.  Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA

69.   Οrfanoudaki Ioanna Economist Athens Economic University Section of Management Studies Manager of the budget Dep. In the Division of Finance – Agricultural Bank of Greece, Greece

70.  Pallas Dimitri S , MD, Greece

71.   Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece.

72.  Papadopoulos Nikolaos Th. MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.

73.  Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA

74.  Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece

75.  Papakostas Stephanos, MBA Ex professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece

76.  Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece

77.   Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece

78.   Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada

79.   Perperidis Panagiotis Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece

80.  Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada

81.  Georgios P. Pavlos, PhD in Physics and Philosophy Associate Professor
Department of Electrical and Computer Engineering Democritus University of Thrace Xanthi, Greece

82.  Pelekanos Nikos Professor. University of Crete, Greece

83.   Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece

84.   Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA

85.  Poularikas Alexander, Professor Emeritus , University of Alabama in Huntsville, USA

86.   Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece

87.   Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece

88.  Rigos Evangelos , Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece

89.  Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA

90.  Rhoda S. Rocha Retired Professor Baltimore County Community College
Baltimore, Maryland, USA

91.   Rozos Demetrios Associate Professor, National University of Athens, Greece

92.  Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece

93.   Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA

94.   Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece

95.   Sigrimis Nick, PhDEE Professors Cornell University M.IEEE/CS,CSS,RAS/, IFAC, EurAgEng, ASAE CIGR<http://www.cigr.org/ > / IT section [VII], founder & honor-Chairman Geomations SA, AUA spinoff RTD & commercial SME, Founder and President http://www.aua.gr/ns, http://www.geomations.com, http://www.hortimed.org

96.   Simeonides Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece

97.  Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA

98. Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece

99. Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece

100. Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA

101. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece

102. Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil

103. Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece

104. Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA

105. Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar

106. Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece

1O7. Tsopanas Dimitrios reporter Athens, Greece

108. Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece

109. Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA

110. Vardulakis. A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics ,Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece

111. Vassiliadis Damianos, Teacher, Author, Athens, Greece

112. Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece.

113. Vogiatzis Alexander B. PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greecet

114. Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece

115. Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece

116. Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor Of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA

117. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece

118.  Papadopoulos George K. Professor of Biochemistry and Biophysics, Technological Educational Institute of Epirus, Arta, GREECE

119.   Papadopoulou Anastasia, Αrchitect Α.U.TH, Keratea, Attica, Greece

120.  Persephonis Peter, Professor Emeritus, Department of Physics, University of Patras, Patras 26504, Greece

121.  L Tsouros DIMITRIOS, retired ex Senior official of the United Nations Peace Keeping Forces for 35 years in most of THEN UNITED NATION MISSIONS

122.   Kounnamas Gregoris, Naval Architect- Mechanical & Marine Engineer N.T.U.A. , M.Sc., ex Repairs Manager of Production Marine Services Division , HELLENIC SHIPYARDS S.A. (SKARAMAGAS), Greece

123. . Μetropolitan Αmvrosios of Κalavryta and Αigialeia, Greece

124.  Pandelis Dimitrios, Associate Professor, Department of Mechanical Engineering, University of Thessaly, Greece

125.  Papadopoulos George K., Professor of Biochemistry and Biophysics, Technological Educational Institute of Epirus, Arta, GREECE

126.  Papadopoulou Anastasia, Αrchitect Α.U.TH, Keratea, Attica, Greece

127.  Persephonis Peter, Professor Emeritus, Department of Physics, University of Patras, Patras 26504, Greece

128.  Siekersavvas Ioannis, Electrical Engineer, Cyprus, Secretary of Kyrenia Refugees Association «Adouloti Kerinia», Cyprus

129.  Tsouros DIMITRIOS, retired ex Senior official of the United Nations Peace Keeping Forces for 35 years in most of THEN UNITED NATION MISSIONS

130. Varvitsiotes Orestes G., Financial Services Executive (Ret.), USA

131 Vergados Ioannis (J.D.), Former Rector and Professor Emeritus, University of Ioannina, Ioannina, Greece
132. Zervas Nicholas, Chemist, Athens, Greece

133.  Anagnostopoulos Stavros, Professor, University of Patra, Patra, Greece

134.  Baltatzis  Panayiotis, MD, Baltimore, Maryland, USA

135. Chatzigeorgiou  Miltiadis, Judge at the Supreme Court of Greece (Areios Pagos), Greece

136.  Chatjisimeou  Panayiotis, Head of School, Culinary Arts, Hospitality and Tourism Management, CYPRUS

137.- Kourtidis  Konstantinos, Prof. Dept. of Environmental Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece

138.  Theodorou Theo, Coordinator, Lobby for Cyprus, London, United Kingdom

139.-  Chistou Theodora A., PhD., Convenor of Transnational Law and Governance, Queen Mary, University of London, United Kingdom

140.  Vassiliades Thrasos, Chartered Accountant, London, United Kingdom

P.S. Each of the signatories to this letter is expressing his or her personal view.

Επικαιροποίηση 06/07/2017

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

 

 

3 thoughts on “ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

  1. Συμφωνω με ολη την δυναμη της ψυχης μου. Ο προεδρος Κος Αναστασιαδης δεν εχει το δικαιωμα να υπογραψει μια τετοια συμφωνια .Μονο ο Κυπριακος Λαος με δημοψηφισμα μπορει να εγκρινει η αποριψει μια τετοια συμφωνια.

  2. Η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 1960 ως αποτέλεσμα του ένοπλου αγώνα των Κυπρίων κατά των αποικιοκρατών του ΗΒ. Σήμερα (2017 η ΚΔ) υπάρχει και αγωνίζεται για τη συνέχεια της απαλλαγμένη από ξένους Στρατούς, Έποικους και ξένες στρατιωτικές Βάσεις. Όσοι συμφωνούν να υπογράψουν την επιστολή στη διεύθυνση ihahellas@gmail.com Ήδη 118 ακαδημαϊκοί από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική … έχουν υπογράψει. Η σειρά σου εσένα ψηφιακέ μου φίλε.

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.