Πυρόσβεσης


Αγαπητέ Έφορε Καραΐσκο

καλησπερα,

Σου στελνω σε τρισδιαστατη απεικονιση ενα master plan πυροσβεσης.

Εχω προδιαγραψει το αντλιοστασιο  βόρεια και τις σωληνώσεις στον Βρογχο1 ανατολικα και στον Βρογχο 2 δυτικα.

Προβλέπω 2 αντλίες 5hp εκαστη με 3 δεξαμενες νερου ονομαστικα στα 12 κυβικα και γενητρια diesel 14 kwa με 2 κυβικα δεξαμενη.

Προβλέπω δικτυο μεταλλικων σωληνων 65mm με ολα τα συνοδευτικα ( γωνιες, Τ, Υ, βαλβιδες κλπ) που στον βρογχο 2 πανω απο τη μεγαλη πορτα συστελλονται σε σωληνα 55mm προς νοτο. 

Τοποθετω ολοκληρη την σωλήνωση πάνω σε μεταλλικα κολωνακια και οχι στο έδαφος ακολουθώτας περιμετρικα την περιφραξη. 

Προβλέπω πυροσβεστικες φωλιες που καλυπτουν με  την κοκκινη ζωνη πυροσβεσης το συνολο της κατασκηνωσης. Οι πυροσβεστικες φωλιες εχουν 2 παροχες με πυροσβεστικες υφασματινες σωληνες 20 και 50 μετρων ενω  περιεχουν και πυροσβεστηρες κονεως. Μια τριτη συνδεση παρεχει νερο νε πυροσβεστικο κρουνο. Με εξωτερικο πυροσβεστικο σωληνα απο καθε κρουνο καλυπτεται πληρως καθε σημειο της κατασκηνωσης.

Θα αισθανομουν πιο ανετα αν εδινα παροχη τριων ή τρισιμιση ιντσων στους βρογχους με συστολη στις διομυση ιντσες αλλα προσπαθησα να μαζεψω το κοστος. Επισης μπορεις να δεις οτι για την φαση υλοποιησης μπορει σε πρωτη φαση να γινει το αντλιοστασιο και ο βρογχος 1 και οταν μαζευτουν χρηματα να ολοκληρωθει ο βρογχος 2. Στην ιδια λογικη οικονομιας μπορουν να τοποθετηθουν οι πυροσβεστικες φωλιες απο το κεντρικο κτιριο και πανω προς τον βορά και να υπαρχουν αναμονες για να τοποθετηθουν σε υστερη φαση οι πυροσβεστικες φωλιες προς νοτο κατω απο το κεντρικο κτιριο.

Ενα πολυ χοντρικο υπολογιζομενο κοστος για δεξαμενες, αντλιες, γενητρια, δεξαμενη, κολωνακια στηριξης, σωληνωσεις, βανες, μουφες, συνδεσμους κλπ θα πρεπει να προσεγγιζεται στο ποσο των 12-14.000 ευρω…

 Σκεφτηκα οτι το κοστος αυτο μπορει να κατεβει αν αντι για μεταλλικες δεξαμενες χρησιμοποιηθουν εν σειρα πλαστικες δεξαμενες 2-3 κυβικων εκαστη.

Για τον λογο αυτο δεν διαστασιολογησα το αντλιοστασιο μεχρι να αποφασισθει το ειδος των δεξαμενων.

 Τωρα θα πρεπει να προστεθει και το κοστος των πυροσβεστικων φωλεων, πυροσβεστηρων, υροσβεστικων σωληνων κλπ καθως και τα μεταφορικα, και η συναρμολογηση (υδραυλικοι-ηλεκτρολογοι κλπ).

Παραμενω στην διαθεση σας

Best Regards,Nikos DikefalosDikefalos & Associates SA.

+306932462242