ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ

 ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΕΡΙΜΟΥ

    ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ:

1. Ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός του σχολείου θα ελένχεται απο τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του σχολείου με αυτόματους ασφαλειοδιακόπτες ασφαλείας.

2. Οι καλωδιώσεις θα ειναι σιλικώνης στα ανάλογα πάχη που θα προδιαγράψει η μελέτη με έμφαση προστασίας λόγω στην εγγύτητα σε θάλασσα.

3. Προτείνονται λαμπτήρες LED εξεικονόμισης ενέργειας αλλά με θερμό φωτισμό για το κτιριο του σχολείου στα lumen που θα προκύψουν απο την μελέτη για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

4. Κατά κύριο λόγο το σχολείο θα λειτουργεί πρωινές ώρες αλλα ο εσωτερικός φωτισμός δεν θα ειναι  βοηθητικός καθόσον τα παραθυρα ειναι αναλογικα μικρα,επισης θα πρέπει να καλυπτει και ανάγκες του σχολείου ως τόπο συνάντησης της κοινότητας (25 μόνιμοι κάτοικοι) και εκδηλώσεων σε βραδυνές ώρες.

5. Ο εξωτερικός φωτισμός του σχολείου θα πρέπει να καλύπτει 5 περιοχές:

α. ΦΩΤΙΣΜΌΣ ΤΟΙΧΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΛΗΣ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ (Προτείνω στην πρόσοψη και στην  ανατολική και δυτική όψη led φώτα ανάδειξεις κτιρίου-καθε τέτοια όψη εχει σύνολο περίπου 60 τετραγωνικα μετρα επιφανεια)

β. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ  (Αθλητικοί χώροι-led προβολείς πάνω σε κολώνες)

γ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ WC:

   I-Ο φωτισμός της παιδικής χαρας προτείνεται να γίνει περιμετρικά της περίφραξης της  παιδικής χαράς με  4 κολώνες υψους 5 μέτρων τοποθετημένες  με LED προβολείς ενδεικτικά ισοδύναμου φωτισμού ανω των 5500 LUMEN για αποφυγή σκοτεινών σημείων και λόγους ασφάλειας. Επιφάνεια παιδικής χαράς περίπου 300μ2.

   ΙΙ -Ο φωτισμός των 4 δημοσίων WC (2 ανδρών και 2 γυναικών) προτείνεται να γίνει εξωτερικά πάνω από καθε πόρτα με φωτιστικό LED ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ ΧΩΡΟΥ ΙΣΧΎΟΣ 150w  και εσωτερικά απο LED φωτιστικά σωματα με ανιχνευτή κίνησης για ενεργοποίηση και λάμπες LED 100w.

δ. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

   Προτείνεται ανά 5 μέτρα ή με  επιτοιχια φωτιστικά εξωτερικου χώρου τύπου χελώνας ή  με φωτιστικά εξωτερικού χώρου τύπου φανάρι πάνω σους στύλους της περίφραξης αντίστοιχα, με αντοχή σε εξωτερικές συνθ’ηκες και λόγω γειτνίασης με την θάλασσα και με λάμπες LED ισχύος 80w.

ε. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

                     Ο φωτισμός του περιφερειακού δρόμου συνολικού μήκους περίπου 600 μέτρων προτείνεται να γίνει με κολώνες  ύψους 5 ή 6 μετρων

                      τοποθετημένες ανα 8 ή 10 μετρα απόσταση που θα φέρουν 

                   φωτοβολταικούς προβολείς LED (με τουλαχιστον 450 led)  ισχύος πανω απο 250w ενδεικτικά ισοδύναμου  φωτισμου πανω απο 8.000Κ  LUMEN ψυχρό χρώμα με  γωνία μετάδοσης 120 (όπως συνηθίζεται) μοίρες και προτεινόμενο βαθμό στεγανότητος τουλάχιστον ΙΡ65 και πανω,λειτουργίας ειτε αυτόνομα με το φωτοβολταικό με αυτοδυναμία άνω των 10 ωρών είτε αν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα και  μέσω δικτύου.

               Τα ηλεκτρικά φορτία εσωτερικά του σχολείου θα πρεπει να καλύπτουν:

1. Φωτισμό των τάξεων, (3 ταξεις με υψος ταβανιού πάνω απο 4 μέτρα)

Αιθουσα 1:   3,85μΧ3,90μ

Αιθουσα 2:   3,90μΧ3,90μ

Αιθουσα 3:   5,30μΧ5,40μ

2. Φωτισμό των διαδρόμων,

3. Φωτισμό του γραφείου δασκάλων,

Γρφείο:  2,70μΧ3,90μ

4. Αιρκοντίσιον βάση μελέτης σχολείου,

5. Υπολογιστή, & λαπτοπ,

6. Ψυγείο κυλικείου

Κυλικειο: 1,90μΧ4,02μ

7. Μικρό φούρνο μικρικυμμάτων κυλικείου

8. Φωτισμό τουαλετών, (μιας τουαλέτας)

WC:  1,90μΧ1,58μ

9. σε περίπτωση κοινωτικών εκδηλώσεων: ηχητική εγκατάσταση.

Υπολογίζεται 1 μπουτόν ανά αίθουσα και γραφείο, 2 μπουτόν στους διαδρόμους

1 μπουτόν στο κυλικείο, 1 μπουτον στο wc, 2 μπρίζες ανα τάξη, 3 μπριζες στο γραφείο, 3 μπρίζες ατο κυλικείο, μια μπριζα ανά μοναδα air condition, 2 μπρίζες σούκο ασφαλείας στην πρόσοψη του σχολείου. Επίσης 1 μπουτον εξωτερικών φώτων για κάθε όψη αρα σύνολοσύνολο 3 μπουτόν και 1 μπουτόν για τον φωτισμό της μάνδρας του σχολείου. 

Συνολικό εμβαδό του σχολείου 136 μ2 

Προτείνεται να υπάρχει και αντικεραυνική προστασία του σχολείου.

  Εφόσον λοιπον αποφασισθούν τα επιμέρους ηλεκτρικά και οι θέσεις εγκατάστασεις τους εσωτερικά και  εξωτερικά του σχολείου τότε θα μετρηθούν οι αποστάσεις για να προκύψει η ανάγκη καλωδιώσεων, το είδος των καλωδίων, οι κολώνες τοποθέτησης, ο αριθμος φωτιστικών και το ειδος των φωτιστικών σωμάτων, ο αριθμός  LED λαμπτήρων κλπ. 

Προτείνονται 2 ηλεκτρικοί πινακες, ενας με τα φορτία του κτιρίου του σχολείου και ενας με τα ηλεκτρικά φορτία της παιδικής χαράς, του γηπεδου μπάσκετ και του ηρώου