ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΗ

Ο Χ. Κατσάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το Βαρβάκειο το 1973. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στα Νομισματικά και Τραπεζικά αποκτώντας διάφορους μεταπτυχιακούς τίτλους και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Από το 1983 εργάσθηκε σε Ελληνικές και ξένες Τράπεζες στην Ελλάδα και στο Λονδίνο, όντας εκ παραλλήλου συνεργάτης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εuropean Banking Federation.

Το 1993 ανέλαβε να ιδρύσει την πρώτη ξένη τράπεζα στην Βουλγαρία, το κατάστημα της ΧΙΟΣΜΠΑΝΚ. Έκτοτε δραστηριοποιήθηκε στον Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό  τομέα των Βαλκανίων.

Στην Βουλγαρία υπήρξε πρόεδρος διαφόρων επιχειρηματικών ενώσεων ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Έχει γράψει μεγάλο αριθμό άρθρων οικονομικού περιεχομένου στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει συγγράψει βιβλία  οικονομικής και ιστορικής φύσεως σχετικά με τα Βαλκάνια, ενώ έχει εκπονήσει και εργασίες για την Λατινική Αμερική.  

Με τα Επτάνησα συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς αλλά και με το γεγονός ότι ζει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Παλική Κεφαλονιάς.