ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΙΗΑ

Έτος 2020


Το International Hellenic Association(IHA) κατά την διάρκεια της πολύχρονης δραστηριότητας του έχει δημιουργήσει τις παρακάτω επιτροπές για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταστατικών στόχων του:

Επιτροπή Μακεδονίας, Επιτροπή Θράκης, Επιτροπή Δημογραφικού, Επιτροπή Κύπρου, Επιτροπή Αρχαιολογίας, Επιτροπή Επικοινωνίας, Επιτροπή Βαλκανίων & Εύξεινου Πόντου, Επιτροπή ΑρχαίαςΓραμματείας, Επιτροπή Πυροπροστασίας, Επιτροπή Προστασίας Πυρόπληκτων, Επιτροπή ΙΗΑ 1821, Επιτροπή Έβρου,Επιτροπή Τουρκοσειρών, Επιτροπή Ακριτικών νησίδων, Επιτροπή Τεχνολογίας, Επιτροπή Β. Ηπείρου, Επιτροπή  Σουσάκι, ΕπιτροπήΕλληνικού Φροντιστηρίου και ΕπιτροπήΣχολικών βιβλίων.     

Ακολουθεί ο απολογισμός των επιτροπών εκείνων οι οποίες παρουσίασαν αξιόλογη δραστηριότητα μέσα στο 2020 καθώς επίσης και αυτών που άρχισαν να λειτουργούν κατά την διάρκεια του 2020:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ – Συντονιστής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΗΓΟΣ Πρόεδρος ΙΗΑ

Το International Hellenic Association(ΙΗΑ), υλοποιεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης των αναγκών αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της πατρίδας μας στον Έβρο, μέσω της «Επιτροπής Έβρου». Η πρώτη δράση του προγράμματος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020 μετά τον απροκάλυπτο υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Τουρκία στον Έβρο. Η δράση είχε σαν στόχο την προμήθεια μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων για τον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια της Ελλάδος ατόμων. Η δράση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με την (τμηματική) παράδοση ογδόντα συνολικά τεμαχίων κυβόλιθων, συνολικής αξίας 4.500 Ευρώ. Η δεύτερη δράση του προγράμματος και μετά από σχετική συνεννόηση με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, αφορά την προμήθεια τεσσάρων θερμικών καμερών τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 35.960 Ευρώ. Ήδη τον Οκτώβριο του 2020, δόθηκε από το ΙΗΑ παραγγελία για την πρώτη θερμική κάμερα ΤΗΕΟΝ Ελληνικής παραγωγής, αξίας 8.990 Ευρώ.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2020, ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, πρώην Πρόεδρος του παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Ξάνθης και μέλος του ΙΗΑ, έγινε δεκτός από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την δωρεά της Θερμικής Κάμερας THEON καθώς και για τη διαρκή μέριμνα του ΙΗΑ να παρέχει δωρεάν πολύτιμα μέσα προς το Δ’ Σ. Στρατού. Στην συνέχεια, η πρώτη θερμική κάμερα ΤΗΕΟΝ Ελληνικής παραγωγής, αξίας 8.990 Ευρώ, παραδόθηκε στον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου Διοικητή Δ ‘ Σ. Στρατού, Σχη (ΠΒ) Κωνσταντίνο Συρλαντζή.

Στην συγκέντρωση του αναγκαίου ποσού για την πρώτη θερμική κάμερα, συνέβαλαν αποφασιστικά η HANC (Hellenic AmericanNational Council), η 12η Περιφέρεια της ΑΧΕΠΑ, μιας από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις του Ελληνισμού, η ΟΜΑΔΑ 21 Μακεδονίας Θράκης – Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης, η ομάδα φιλελλήνων Harrys Vitas καθώς και διάφορα μέλη του ΙΗΑ. Ήδη άρχισε η συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την αγορά της δεύτερης θερμικής κάμερας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ IHA ZOOM FORUM –Συντονιστής ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά το 2020 (14/5/2020 έως 17/12/2020) πραγματοποιήθηκαν από το ΙΗΑ συνολικά 30 Τηλεπαρουσιάσεις στα πλαίσια του εβδομαδιαίου IHA Zoom Forum, με στόχο την ανάδειξη διαφόρων θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος. 

Η διάρκεια κάθε εκδήλωσης ήταν περίπου 90 λεπτά. Την κάθε εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΙΗΑ κ. Ευάγγελος Ρήγος και συντονιστής ήταν ο υπογράφων Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΙΗΑ. Των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, καθώς και σύντομες τοποθετήσεις. Το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://professors-phds.com/iha-zoom-forum/Στην κάθε εκδήλωση συμμετείχαν μέλη και φίλοι του ΙΗΑ από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, απόστρατοι, πρέσβεις, αρχαιολόγοι, συγγραφείς, στρατηγικοί αναλυτές κ.ά. Οι εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αναμεταδόθηκαν ζωντανά από την σελίδα του ΙΗΑ στο Facebook (https://www.facebook.com/International-Hellenic-Association-IHA-266450294247830). Σκοπός της Επιτροπής είναι να αναρτηθούν σιγά-σιγά όλες οι τηλεδιασκέψεις και στο κανάλι του ΙΗΑ στο YouTube. Μέσω του Zoom παρακολούθησαν την κάθε εκδήλωση περί τα 50 με 65 άτομα κατά μέσο όρο. Η επισκεψιμότητα στο Facebook κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 2000 άτομα ενώ σε μία περίπτωση άγγιξε μετά από σχετική διαφήμιση (Boost) τα 35800. Πριν από κάθε εκδήλωση στάλθηκαν κάθε φορά προσκλήσεις από τον πρόεδρο του ΙΗΑ  σε μία δεξαμενή 400+ ατόμων ενώ σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν και στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ. Ήδη έχει ξεκινήσει απρόσκοπτα ο προγραμματισμός για το 2021.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ – Συντονιστής ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Οι στόχοι της Επιτροπής Ακριτικών Νησίδων για το έτος 2020 ήταν η περαιτέρω προώθηση του προγράμματος στήριξης των τοπικών κοινωνιών και επανεγκατάστασης νέων κατοίκων με την δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης στις ακριτικές νησίδες, καθώς και η προσέλκυση των πρώτων οικογενειών. Η στήριξη στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησίδων κατά την διάρκεια του 2020 πραγματοποιήθηκε βασικά με δράσεις και πρακτικές, όπως και στα παρελθόντα έτη, οι κυριότερες από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω: 

•​Καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης, και ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης, συμπεριλαμβανομένης και της Ομογένειας, για τα υπάρχοντα προβλήματα μέσω του Τύπου και των επαφών με παράγοντες της Ελληνικής Διασποράς. 

•​Αποστολή υλικών μέσων, κυρίως σε τοπικά σχολεία, συγκεκριμένα στους Αρκιούςκαι την Ερείκουσα. Ο ΙΗΑ στηρίζει την οικογένεια που μετά από μία δεκαετία απέκτησε το πρώτο παιδί στην Ψέριμο καλύπτοντας για ένα χρόνο τις δαπάνες για το βρέφος. Έχει προβλεφθεί η καταβολή εφάπαξ επιδόματος 2.000€ για κάθε νεογέννητο τέκνο στο νησί. 

•​Ενέργειες προς την πλευρά του κρατικού παράγοντα για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Πχ., η επαφή με το Υπουργείο Παιδείας είχε σαν αποτέλεσμα την στελέχωση και επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ερείκουσα των Διαποντίων Νήσων. Έχει τεθεί στόχος και για την επαναλειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο, μόλις οι δημογραφικές συνθήκες το επιτρέψουν. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η παρέμβαση του ΙΗΑ στην πρόσφατη δημόσια διαβούλευση για το προς κατάθεση σχέδιο νόμου αναφορικά με την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για μια Ολοκληρωμένη Νησιωτική Πολιτική.

•​Επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησίδων του πιλοτικού προγράμματος για την εξασφάλιση συνθηκών ως προς την εγκατάσταση νέων οικογενειών (θέσεις εργασίας, κατοικία, υγειονομική περίθαλψη, κλπ.). Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για την άριστη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια από τους υπεύθυνους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας, με την στήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις και με άλλους δήμους για την εκπόνηση ενιαίου σχεδίου και τον συντονισμό των δράσεων.

•​Συνεργασία με οργανώσεις πολυτέκνων και την Εκκλησία για την προσέλκυση νέων οικογενειών.

•​Εντοπισμός δυνατοτήτων για την απασχόληση και προτάσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας αναφορικά με τις προς εγκατάσταση νέες οικογένειες.

•​Καθοδήγηση και προετοιμασία ενδιαφερομένων οικογενειών για εγκατάσταση στις νησίδες του πιλοτικού προγράμματος. Η διαδικασία για την μετακίνηση έξη οικογενειών βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί μετά την υποχώρηση της πανδημίας και την άρση του απαγορευτικού. Η εγκατάσταση της πρώτης οικογένειας αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους. 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ – Συντονιστής ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ

Η επιτροπή τουρκοσειρών του ΙΗΑ άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 2020, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση τουρκοσειρών από την ελληνική τηλεόραση. Καταγράφεικαθημερινά όλα τα διαφημιστικά μηνύματα που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι έχουν στο πρόγραμμά τουςτηλεοπτικές σειρές τουρκικής προπαγάνδας.  Μέχρι τις 19 Ιουνίου 2020 η ελληνική τηλεόραση πρόβαλλε τρείς τηλεοπτικές σειρές τουρκικής προπαγάνδας, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020 δύο τηλεοπτικές σειρές και από τις 15 Ιουλίου μέχρι το τέλος του χρόνου μόνο μία. Η συγκεκριμένη δράση του ΙΗΑ δημιούργησε το «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων σε Τουρκοσειρές της Ελληνικής Τηλεόρασης», κατέγραψε ένα-ένα περισσότερα από επτά χιλιάδες διαφημιστικά μηνύματα εκατοντάδων εταιριών κάθε κατηγορίας, δημοσιοποίησε δεκάδες άρθρα και ανακοινώσεις με στοιχεία κάθε εβδομάδας (από τον Αύγουστο 2020 κάθε μήνα), δημιούργησε ειδική ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣστην ιστοσελίδα του ΙΗΑ η οποία περιλαμβάνει υπο-ενότητες με όλα τα άρθρα, τις ανακοινώσεις, την ανοικτή επιστολή του ΙΗΑ προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επιλεγμένα δημοσιεύματα του τύπου για το θέμα, πίνακα με την καθημερινή τηλεθέαση κ.α. Η συγκεκριμένη δράση του ΙΗΑ συνεχίζεται μέχρι να σταματήσει η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) ο οποίος επιμένει, από το έτος 2018, να μεταδίδει μια σειρά χιλίων επεισοδίων, χωρίς αρχή-μέση-τέλος, με «ανταγωνιστικό κόστος» (δηλαδή… σχεδόντζάμπα) λόγω των επιδοτήσεων των τούρκων ισλαμιστών, προκειμένου να μεταδίδεται τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» σε χώρες στόχους όπως η Ελλάδα. Η σειρά, αν δεν διακοπεί η μετάδοση της, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έτος 2022.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – Συντονιστής ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 

1. Κατά του μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάϊο, παρείχαμε υποστήριξη σε νοσοκομειακά θέματα του βαρέως ασθενούντος γενικού επιθεωρητή των φροντιστηρίων στην περιοχή της Κορυτσάς κυρίου Καραμέλου.

2. Οργανώσαμε δύο συνεντεύξεις του κυρίου Καραμέλου σε ελληνικά ΜΜΕ για θέματα της Βορείου Ηπείρου και έχουμε υπό προγραμματισμό δύο άλλες για το νέο έτος

3. Αποστείλαμε υλικά εκτύπωσης για την εύρυθμη λειτουργία των μαθημάτων στο χωριό Σβυρίνα εν μέσω κορονοϊού

4. Ενημερώσαμε τέσσερα κύρια σχολεία της ΒΗ για την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του “Σωματείου Τάμα του Έθνους”

5. Η δραστηριότητα του 2019 επέτρεψε την χρηματοδότηση λειτουργίας του φροντιστηρίου στο Λεσκοβίκι την σχολική περίοδο 2019-2020.

6. Ενημερώθηκε το forum για τα κάτωθι θέματα:

6.1 Σχέδιο εγκατάστασης τζιχαντιστών σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου

6.2 Καταπάτηση περιουσιών στην θαλάσσια περιοχή της Χιμάρας (Δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο από τον γράφοντα)

6.3 Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο

6.4 Συνέντευξη του ΒΗ διανοουμένου Κώστα Κυριακού

6.5 Εργασία και εκδόσεις του οίκου “ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ” που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο

6.6 Σχεδιασμοί του αλβανικού κράτους για την αναμενόμενη απογραφή του πληθυσμού των Ελλήνων εντός της επικράτειάς του

7. Συνεργασία με Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την Οργάνωση εκδρομής στην Βόρειο Ήπειρο που ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού

8. Επικοινωνία με σχολείο της Κορυτσάς για ενίσχυση της βιβλιοθήκης του μέσω την δωρεάς μέλους του ΙΗΑ.

9. Συνεργασία με την “Ανεξάρτητη Συμμαχία Ομογενών” για ένα συνολικό σχέδιο χρηματοδότησης των φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας στην Βόρειο Ήπειρο

10. Συνεργασία με την Βορειοηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και με παράγοντες του Βορειοηπειρωτικού Χώρου για την διοργάνωση ομιλιών zoom τον Ιανουάριο του 2021.

11. Περιγραφή των δράσεων της προξένου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κορυτσά.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ : Αναπληρωτής Συντονιστής ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ

Η επιτροπή σχολικών βιβλίων άρχισε να λειτουργεί στις 30 Νοεμβρίου 2020 με αφορμή την παρουσίαση του Δασκάλου Δημήτρη Νατσιού στο IHA ZOOM FORUM της 26ης Νοεμβρίου 2020 με θέμα “Η Παιδεία του σήμερα”.

Στόχος της επιτροπής είναι η ανάπτυξη διαλόγου αρχών, με την ευρεία συμμετοχή των μελών του ΙΗΑ, ιδίως ειδικών, αλλά και υπευθύνων της Πολιτείας, με σκοπό την συμβολή στην διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής Παιδείας, ευρείας κοινωνικής αποδοχής. 

Αντικείμενο της επιτροπής αποτελούν η αναγνώριση προβλημάτων, η διερεύνηση των αιτίων τους και η προώθηση λύσεων σχετικά με την ποιότητα των σχολικών βιβλίων, τις υποκείμενες αρχές εκπαίδευσης και το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας στα ελληνόπουλα.

Μέσα στο 2020 πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις της επιτροπής:

Συζήτηση στο ΙΗΑ FORUM “Μετά τη γροθιά στο στομάχι” (27&28/11/2020)

Σύνταξη ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ για σύσταση Επιτροπής Σχολικών Βιβλίων (28/11/2020)

Συζήτηση στο ΙΗΑ FORUM επί της ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ (28/11-04/12/2020)

Ανέβασμα του video της παρουσίασης στο λογαριασμό Youtube του ΙΗΑ

Σύνταξη πρακτικών της παρουσίασης

Για τις αρχές του 2021 προγραμματίζονται (α) Συζήτηση στο ΙΗΑ FORUM επί του video και των πρακτικών, (β) Επικαιροποίηση της εγκεκριμένης ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, (γ) Διοργάνωση ZOOM FORUM με εκπρόσωπο της Πολιτείας κ.α.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ – Συντονιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΓΟΛΗΣ

Η επιτροπή φροντιστηρίου του ΙΗΑ άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2020. Καταρτίστηκε το προσωπικό δυναμικό του Φροντιστηρίου μέχρι σήμερα σε δασκάλους όπως παρακάτω:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΗΜΕΡΕΣΩΡΕΣΓΛΩΣΣΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ16.00-17.00ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ 
ΑΝΝΑ  ΓΚΟΡΙΤΣΑΣΑΒΒΑΤΟ15.00-15.50ΑΓΓΛΙΚΑ 
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΗΤΡΟΥΔΗΚΥΡΙΑΚΗ12.00-13.00ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΕΥΡΙΔΙΚΗ   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΣΑΒΒΑΤΟ17.00-19.00 ΕΛΛΗΝΙΚΑΙστορία, μυθολογία,πατριδογνωσία
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΤΕΤΑΡΤΗ20.00-21.00Ελληνική ΠαιδείαΕλληνική παιδεία
ΕΛΕΝΗ   ΜΟΡΓΚΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ10.00-15.00 ΕΛΛΗΝΙΚΑ*Προτείνω μία ώρα για την αρχή
ΝΙΚΟΣ  ΣΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣΣΑΒΒΑΤΟ17.00-18.00ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΡΟΥΜΠΟΣΣΑΒΒΑΤΟ16.00-17.00ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥΣΑΒΒΑΤΟ16.00-17.00ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΑκαι Ιστορία
ΕΛΕΝΗ  ΦΟΥΦΑ  ΑΓΓΛΙΚΑΑπό Ιανουάριο 2021

Η Πρόοδος των στόχων του Φροντιστηρίου  κινείται στα πλαίσια του εφικτού τρόπου εφαρμογής των προγραμμάτων. Δημιουργήθηκε Γραμματεία για την σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων.

Λόγω της μικράς περιόδου(από 15/11/2020) της συστάσεως του Φροντιστηρίου δεν έχουμε εισέτι οργανώσει τούτο  πλήρως και δεν έχουν βγει τα προγράμματα διδασκαλίας, εν αναμονή λήψεως προγραμμάτων ψηφιακής μορφής. Δεν έχουμε  εισέτι κατάσταση υποψηφίων μαθητών.

Έγινε  κοινή ανακοίνωση μέσω F/B ομού μετά του Οργανισμού για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και αναμένονται αποτελέσματα.

Βρισκόμαστε στην έρευνα ευρέσεως  υλικού ψηφιακής μορφής το οποίο θα αξιολογηθεί στη συνέχεια από την επιστημονική επιτροπή.

Εντός της εβδομάδος θα γίνει και άλλη ανακοίνωση ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ στο F/B και σε άλλα μέσα. 

Εφ όσον η δυνατότητα του ΖΟΟΜ είναι απεριόριστη ,το πρόγραμμα διδασκαλίας δύνανται να το παρακολουθήσουν μαθητές απ  όλες τις  χώρες που το επιθυμούν.

Πιλοτικά θα γίνει  έναρξη δοκιμαστικής παρουσίας εντός της ερχόμενης Εβδομάδος  και θ αναμένουμε τα αποτελέσματα 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ : Συντονιστής ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Η επιτροπή τεχνολογίας του ΙΗΑ άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2020, με συντονιστή (Ιωάννης Κόντος) και αναπληρωματικούς συντονιστές (αλφαβητικώς) τους Θεόδωρο Σπαθόπουλοκαι Ιωάννη Χατζόπουλο.

Με την ίδρυση της, η επιτροπή δραστηριοποιήθηκε με τα εξής: 1. Οργάνωση τριών υποεπιτροπών (Συντονισταί εν παρενθέσει) ήτοι:

Α)   Υποεπιτροπή Αντιμετώπισης ΜηΕΣυστημάτων (Ι. Κόντος)

Β)   Υποεπιτροπή ΜηΕ Συστημάτων Αέρος, Εδάφους και Θαλάσσης (Θ. Σπαθόπουλος)

Γ).    Υποεπιτροπή Συνεργασίας με Δημόσιες Υπηρεσίες (Α. Καρατζίκος)  2. Αποστολή επιστολής προς ΥΠΕΘΑ με αίτημα την συνεργασία3. Εντοπισμός ειδικών επιστημόνων για πιθανή πρόσκλησή τους να γίνουν μέλη της Επιτροπής4. Συγκέντρωση και έναρξη επεξεργασίας βιβλιογραφίας5. Σύνταξη και υποβολή κειμένου Στρατηγικής6. Σύνταξη και διανομή κειμένου Σχεδίου Δράσης πρώτου εξαμήνου7. Επαφή με ερευνητές του ΙΠΤΗΛ του ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης και λήψη στοιχείων για το ολοκληρωθέν έργο ALLADIN της ΕΕ εις το οποίο μετείχε.