Νίκος Ιγγλέζης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γαλλία και δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης στο «Έψιλον», μηνιαίο περιοδικό για θέματα της, τότε ΕΟΚ, που εξέδιδε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Αργότερα εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στην ΕΤ1, ως υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης του Γραφείου Ρεπορτάζ. Για μια περίοδο διετέλεσε Διευθυντής του Δ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ). Επίσης για ένα διάστημα υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του «Επιστροφή στη Δραχμή – Η απάντηση στην ευρωκατοχή», από τις εκδόσεις «Α.Α. Λιβάνη». Το 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του «Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο» επίσης από τις εκδόσεις «Α.Α. Λιβάνη». Το 2016 κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το δοκίμιο «Το νόμισμα και τα φετίχ του». Το 2018 κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του «Στρατηγικές Επιλογές Επιβίωσης του Ελληνισμού» από τις εκδόσεις «Στοχαστής».

Πολλά άρθρα του για την πολιτική, την οικονομία και τα εθνικά θέματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Επίκαιρα» και αναρτήθηκαν σε πολλές ιστοσελίδες. Το δοκίμιο, όλα τα άρθρα και οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είναι αναρτημένα στο :

www.greekattack.gr