Ποιοι είμαστε

Το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal ID: 501(c)(3) 32-0478390). 

Οι σκοποί του ΙΗΑ εστιάζουν στην υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα μέσω πολλών και ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικούς συντονιστές και μέλη, υπό την άμεση εποπτεία του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΗΑ. 

Τα διάφορα μέλη του ΙΗΑ (Πλήρη μέλη, Συνδεδεμένα μέλη, Επίτιμα μέλη) προέρχονται κυρίως από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.α.π.). Το σύνολο των μελών του ΙΗΑ ανέρχεται σε 4.000 περίπου. Τα μέλη του ΙΗΑ βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΗΑ αποτελείται από τους Capt. Ευάγγελο Ρήγο – Ελλάς, Πλοίαρχο Α. Τάξεως Ε.Ν., Ιδρυτή του ΙΗΑ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρώην Director of Hellenism AHEPA-Athens HJ1 και Life Director του Hellenic Electronic Center (HEC), Nίνα Γκατζούλη – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καθηγήτρια Newhamshire University, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Βασιλική Αρωνιάδου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροεπιστημών, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Πέτρος Ιωάννου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  Καθηγητή, University of Southern California, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Ναούμ Βακάλης – Ελλάς, τ. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Στέφανο Παπακώστα – Ελλάς, π. Καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Αμερικανικά Κολλέγια της Αθήνας, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Λεωνίδα Κουμάκη – Ελλάς, Νομικό, Συγγραφέα, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

IΓια περισσότερες πληροφορίες για το ΙΗΑ Network, τις διάφορες επιτροπές,  το καταστατικό και τους κανονισμούς του ΙΗΑ, κάντε κλικ εδώ και στο https://professors-phds.com/