ΨΕΡΙΜΟΣ-ΣΧΟΛΕΙΟ: Το όνειρο εκπληρώθηκε.

Αγαπητοί Δωδεκανήσιοι,

Την Κυριακή 3ης Σεπτεμβρίου, 2023 ένα όνειρο των Ψεριμιωτών  και του ΙΗΑ έγινε πραγματικότητα. Άνοιξε το δημοτικό σχολείο μετά από 14 χρόνια αδράνειας. Το International Hellenic Association (IHA)  με την συμπαράσταση του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου, των Καλυμνίων, και άλλων φορέων, ιδιωτών και εταιριών, έφεραν εις πέρας αυτό το όνειρο.

Το γεγονός που μας έκανε τεράστια εντύπωση ήταν η γενναιόδωρη  συμπαράσταση των Καλυμνίων, με καταγωγή από Ψέριμο και μη.  Με πρωτοπόρους  τους αδελφούς Κάτρη, Κώστα και Μιχάλη, μαζί και τα παιδιά τους Γεώργιο και Αναστασία, άνοιξαν τον δρόμο σε ένα  πρωτοφανή χείμαρρο βοηθείας από Κάλυμνο. 

Με την παράκληση του κ. Κώστα Κάτρη το λατομείο Λέρου, δώρισε στο σχολείο 305 τόνους αμμοχάλικο το οποίον  μετέφερε δωρεάν τo MV Καλλιόπη Κουμιανού. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την αγαπητή μας παντόφλα MANIΑΙ που μας χορήγησε και μας χορηγεί δωρεάν όλες τις μεταφορές για το σχολείο.  

Οι αδελφοί ΝΟΜΙΚΑΡΙΟΙ  μας κάλυψαν όλες τις ανάγκες της κουζίνας και όχι μόνο, ο ξυλουργός ΣΑΜΙΟΣ δώρισε την πόρτα του σχολείου, το ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ VILLAGE  ένα κρεβάτι, ο ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ  δώρισε τρία αυτοκίνητα αμμοχάλικο, η μάνδρα Ανατολίτη μας έφερε σε επαφή με τα Τσιμέντα ΗΡΑΚΛΗΣ, η εταιρεία ΑΝΤΟΝΑΚΑΚΗΣ CONSTRACTION δώρισε την μόνωση της σκεπής του σχολείου και οι επιχειρήσεις SWEET DESIRE και ΑΝΑΣΙΣ CATERING κάλυψαν  μαζί με άλλους τις ανάγκες της reception. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  αγαπητό φίλο Τάσο Μαμουζέλλο για την δωρεάν μεταφορά όλων των υλικών από τον Πειραιά στο νησί της γιαγιάς του Αφροδίτης

Η ανταπόκριση των Καλυμνίων ήταν υπεράνω κάθε αναμενόμενης φαντασίας  και τους ευχαριστούμε.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τα τσιμέντα ΗΡΑΚΛΗΣ που κάλυψαν όλες της ανάγκες του σχολείου σε τσιμέντο, την VECHRO PAINTS για την δωρεά των χρωμάτων, την Δρ.  Κυριακή Σαπουντζάκη  για την επίπλωση των δύο τάξεων, την ALFA BANK για τα computers, την ναυτιλιακή εταιρία  TMS, τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ κατά την προεδρεία του κ.  Βασίλη Ξυπολυτά και όλα τα μέλη του  International Hellenic Association που με  την προσωπική τους εργασία και την οικονομική τους βοήθεια, μαζί με όλους τους άλλους, έφεραν εις πέρας αυτό το όνειρο.

Και τώρα το ΙΗΑ έχει προγραμματίσει ένα δεύτερο όνειρο.

Να κάνουμε την Ψέριμο ένα  SMART ISLAND αρχίζοντας από ανάπτυξη. 

Παρόλο που αυτό  το όνειρο ακούγετε μεγαλόπνοο δεν μας  φοβίζει διότι αυτή την φορά δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε μαζί μας το Τεχνικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  υπό την επίβλεψη  του Καθηγητού κ. Ιωάννη  Βλαχάβα, και τους δήμους  Χάλκης, Λειψών, και Βούλας/Βάρης/Βουλιαγμένης και πάνω από όλα έχουμε τους Καλύμνιους που βλέπουν την Ψέριμο σαν το αγαπημένο τους παιδί. Με την συνεργασία αυτής της ομάδας όλα είναι δυνατά.

Τελειώνοντας θα ήθελα  να παρακαλέσω τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και το νεοεκλεγλεντα ΔΣ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να φωταγωγήσουν, κατ’ εξαίρεση, το σχολείο και  ει δυνατόν όλο το χωριό της Ψερίμου.

Επίσης, συγχαίροντας θερμά, παρακαλούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της επόμενης Κυριακής 15/10/23 και το ΔΣ Δήμου Καλυμνίων,   για εθνικούς λόγους που ζώντας στην περιοχή αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους μας, να συμπεριλάβουν  προς υλοποίηση τις κάτωθι τρεις (3) προτάσεις.

a. Δρομολόγηση πλοιαρίου  με καθημερινή πρωινή αναχώρηση Ψέριμο/Κάλυμνο και  απογευματινή επιστροφή

β.  Να επιβάλει Λιμενικά έσοδα  Ψερίμου, με προορισμό  την ανάπτυξη του νησιού, στους  χιλιάδες τουρίστες που απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες τις ομορφιές της Ψερίμου.

γ.  Να ορίσει έναν Αντιδήμαρχο ΨΕΡΙΜΟΥ.

Αγαπητοί Καλύμνιοι, αγαπητοί Δωδεκανήσιοι, 

«Μόνοι μας θα πάμε πιο γρήγορα. Όλοι μαζί θα πάμε πιό  μακριά.»

Και μια παράφραση αυτού που είπε ο JFK.

«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για την Ψέριμο, αλλά τι μπορείς να κάνεις ΕΣΥ για τη Ψέριμο.»

Ευχαριστώ

Capt. Ευάγγελος Ρήγος.
Πρόεδρος ΙΗΑ. Πλοίαρχος Α’ Τάξεως ΕΝ.
τηλ. 6939250584

IHAHellas@gmail.com. Www.professors-PhDs.com


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


ΠΗΓΗ

International Hellenic Association

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.