Πόσα νησιά κατέχει παράνομα η Τουρκία;


Πόσα νησιά κατέχει παράνομα η Τουρκία;

Η κατάληψη της εξουσίας από τα πιο ακραία στοιχεία ισλαμιστών και γκρίζων λύκων οδήγησε την Τουρκία, αμέσως μετά το ψευτο-πραξικόπημα του 2016,  στις γνωστές φαντασιώσεις ανασύστασης νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς και πρακτικής «κατάργησης» της Συνθήκης της Λωζάνης οποία αποτελεί το «πιστοποιητικό γέννησης» της σύγχρονης Τουρκικής «Δημοκρατίας». 

Αλλεπάλληλες εισβολές στην γειτονική Συρία και στο γειτονικό Ιράκ με πρόσχημα την «εξολόθρευση τρομοκρατών» (η ίδια η Τουρκία συνεργάστηκε ή συνεργάζεται αρμονικά με τον ISIS, τους Ταλιμπάν, την Μουσουλμανική Αδελφότητα και πολλούς άλλους «αυθεντικούς» τρομοκράτες), πρακτική «υποστήριξη» του Αζερμπαιτζάν για να «επεκταθεί» προς την μαρτυρική Αρμενία, εξαγορά διορισμένων αξιωματούχων στην πολύπαθη Λιβύη για την ληστεία πλουτοπαραγωγικών πηγών, κήρυξη υβριδικού πολέμου στην Ελλάδα και πολλά, πάρα πολλά άλλα.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο ξεπήδησε και ο Ναύαρχος ε.α. CemGourdeniz ο οποίος διατύπωσε την θεωρία της γαλάζιας πατρίδας που «οικειοποιείται» σκανδαλωδώς διεθνώς κατοχυρωμένα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προς όφελος της κατά φαντασία νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ηρακλής Καλογεράκης, επίσης Ναύαρχος ε.α., με τεράστια εμπειρία 37 ετών υπηρεσίας στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο ΝΑΤΟ, με δύο απόλυτα τεκμηριωμένες αναλύσεις του «απαντά» στο τούρκο (πρώην) συνάδελφό του ο οποίος ονειρεύεται 153 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ισχυριζόμενος πως (δήθεν) δεν έχουν ξεκαθαρισμένη κυριαρχία.

Ακολουθεί η πρώτη από τις δύο τεκμηριωμένες αναλύσεις του κ. Η. Καλογεράκη με τίτλο «Πόσα νησιά κατέχει παράνομα η Τουρκία;» στην Αγγλική γλώσσα εδώ:

How many islands is Turkey in possession of, illicitly


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.