Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αδιανόητες απειλές Ερντογάν

«Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αδιανόητες απειλές Ερντογάν

Τι του απαντά ο Μέγας Αλέξανδρος από τα βάθη της Ιστορίας!

του Πέτρου Π. Γρουμπού, Ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, μέλους του ΙΗΑ   

Επιμένοντας στη ρητορική έντασης με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία όπου βρεθεί και όπου σταθεί να απειλεί την Ελλάδα με το συνηθισμένο πλέον σύνθημα «Μια νύχτα θα έλθουμεξαφνικά». Μήπως πρέπει να μάθει λίγο πιο καλά ο κ. Ερντογάν την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος; Βλέποντας το επικό έργο «Αλέξανδρος του 2004», βρίσκει κανείς απαντήσεις για τη γούνα του κ. Ερντογάν. Όταν το βράδυ πριν την μεγαλειώδη και νικηφόρα μάχη των Γαυγαμήλων ο Παρμενίων προτείνει στον Μ. Αλέξανδρο να επιτεθούν τη νύχτα για να πιάσουν τους Πέρσες στον ύπνο, παίρνει την απάντηση από τον Μ.  Αλέξανδρο: «δεν ήλθα μέχρι εδώ για να κλέψω νύχτα τη νίκη που μου ανήκει!».

Και για να έχουμε ένα καλό ερώτημα: Κύριε Ερντογάν με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιας διεθνής συνθήκης έχετε το θράσος να θέλετε να επιτεθείτε σε μία άλλη χώρα; Είτε ημέρα είτε νύχτα; Μήπως για να ανακτήσετε εδάφη που σας ανήκαν; Αλήθεια ποια εδάφη σας ανήκαν ή ανήκουν ακόμη και σήμερα; Αυτά που κατακτήσατε με το σπαθί και τη βία τα τελευταία 600 χρόνια; Εσείς τολμήσατε να πείτε πρόσφατα στον Τουρκικό λαό, σε προεκλογική σας ομιλία στο Μπιλετζίκ στην κεντρική Τουρκία, κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό οθωμανικό παρελθόν:

«ξεκινήσαμε από τα βάθη της Ασίας, φθάσαμε στην Προύσα και μετά απλωθήκαμε στη Μέση Ανατολή, σε όλα τα Βαλκάνια και φθάσαμε μέχρι τα τείχη της Βιέννης». Και συνεχίσατε: «Κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εμείς, ως έθνος, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, επειδή δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τα όνειρά μας. Μεταδίδουμε τον λόγο μας στην περιοχή μας και στον κόσμο. Σε αντίθεση με τη βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών, τα όνειρά μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη δικαιοσύνης».

Έχετε το θράσος να μιλάτε για ειρήνη και δικαιοσύνη όταν απειλείτε την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδος που είναι και σύμμαχος χώρα του ΝΑΤΟ και σας ανέχονται οι άλλες δυνάμεις του; Λίγη ντροπή σε σας και τους συμμάχους μας! Αλλά πως θα ενθαρρύνετε τις δυνάμεις σας να έλθουν νύχτα στην Ελλάδα; Για ποιον λόγο; Και πάλι η απάντηση έρχεται από τα χείλη του Μ Αλέξανδρου. Εμψυχώνοντας τους στρατιώτες του, καβάλα στον Βουκεφάλα, πριν τη μάχη των Γαυγαμήλων τους είπε: «τιμάτε όλοι σας τους προγόνους μας και την πατρίδα μας. Ποιος είναι ο βασιλιάς Δαρείος που έχει στρατιώτες δούλους; Αυτοί οι άνδρες δεν πολεμούν για τα σπίτια τους. Εμείς είμαστε εδώ σήμερα ως Έλληνες ελεύθεροι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα είναι να πεθάνει με τους συμπατριώτες του πολεμώντας για την πατρίδα του. Δαμάστε τον φόβο σας και σας υπόσχομαι πως θα υποτάξετε τον θάνατο. Θα είμαι και εγώ μαζί σας και μάλιστα στη καρδιά της μάχης. Μια μέρα οι γιοί και τα εγγόνια σας θα σας κοιτάξουν στα μάτια και όταν σας ρωτήσουν γιατί πολεμήσατε τόσο γενναία στα Γαυγάμηλα, θα απαντήσετε με όλη τη δύναμη της σπουδαίας σας καρδιάς «ήμουν εκεί για την ελευθερία και τη δόξα της Ελλάδος». 

Κ. Ερντογάν μπορείτε να πείτε και σεις κάτι τέτοιο στους δικού σας στρατιώτες όταν τους παροτρύνετε να «έλθουν μία νύχτα στην Ελλάδα»; Δεν τολμάτε να πείτε κάτι τέτοιο! Δεν έχετε το ιστορικό βάρος και το ηθικό ανάστημα να ξεστομίσετε τέτοια λόγια! Γιατί, αλήθεια για πια δόξα και ποια πατρίδα θα τους μιλήσετε; Για την Οθωμανική Αυτοκρατορία που διέλυσαν οι μεγάλες δυνάμεις μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο; Γνωρίζετε με ποιους συμμαχήσατε σε αυτόν τον πόλεμο; Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: εμείς οι Έλληνες άξια τέκνα των προγόνων μας θα προτάξουμε τα στήθη μας σε κάθε σας επίθεση προς την πατρίδα μας, είτε γίνει ημέρα είτε νύχτα.

Μιλάτε για ειρήνη εσείς όταν σκορπίζετε το θάνατο στη Κύπρο, στη Συρία, στην Αρμενία και όπου αλλού δεν έχετε κανένα δικαίωμα στρατιωτικής παρέμβασης! Τολμήσατε να πείτε ότι φθάσατε στα τείχη της Βιέννης! Για να δούμε όμως τι λένε οι ιστορικοί για την ανάπτυξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καταρχάς όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία ιδρύθηκε στα τέλη του 13ου αιώνα. Μέχρι τότε Ελληνικοί και άλλοι πληθυσμοί ζούσαν διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της Βαλκανικής χερσονήσου, της Μικράς Ασίας, στον Εύξεινο Πόντο και αλλού. Η Αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε κατά τα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά, περιελάβανε τις περιοχές από τα ανατολικά παράλια της Αδριατικής έως τη βορειοδυτική Ινδία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν Ελληνόφωνους πληθυσμούς να βρίσκονται στα νότια Βαλκάνια πριν το 2000 π.Χ. Η κορύφωση της Ελληνικής παρουσίας αναδεικνύετε με την δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (330 π.Χ. μέχρι την πτώση της από τη Ρώμη.) Η Βυζαντινή αυτοκρατορία (330-1453) ακολουθεί τη Ρωμαϊκή και καταλύθηκε μόνο με τον ερχομό των φυλών από τα βάθη της Ασίας. Έτσι δημιουργήθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία (1299-1922). Πως όμως επετεύχθη αυτό; Με το σπαθί και τη βία των Οθωμανών που ήλθαν από τα βάθη της Ασίας (εσείς το είπατε!). Μετά την πτώση του Βυζαντίου το 1453 ο δρόμος προς την Ευρώπη έμεινε ανοιχτός για την εξάπλωση των Οθωμανών που προχώρησαν καταλαμβάνοντας σταδιακά την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Αλβανία, μέρος της Πολωνικής Ουκρανίας και την Ουγγαρία, προχωρώντας μέσα από τα Βαλκάνια, μέχρι που έφτασαν στην Βιέννη.

ΝΑΙ κ. Ερντογάν φθάσατε μέχρι τη Βιέννη. Δεν την κατακτήσατε όμως ποτέ! Η Βιέννη δέχθηκε δύο επιθέσεις των Οθωμανών: το Σεπτέμβριο του 1529 και τον Μάρτιο του 1682. Παρά την ανθρώπινη αριθμητική και πολεμική υπεροχή των Οθωμανών οι Αυστριακοί (με τη βοήθεια και άλλων Ευρωπαίων) κατόρθωσαν να αμυνθούν νικηφόρα και τις δύο φορές. Στην πρώτη εκστρατεία ο Σουλεϊμάν ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη. Στην Βιέννη έφτασαν πρώτοι είκοσι χιλιάδες, οι οποίοι λεηλάτησαν όλα τα μέρη και φόνευσαν τον άμαχο πληθυσμό με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Έσφαξαν τους άμαχους, βίασαν τα ανήλικα κορίτσια, ξεκοίλιασαν τις εγκύους γυναίκες, παλούκωσαν τα έμβρυα που έβγαλαν από τις κοιλιές των μανάδων τους ή τα τρύπησαν με τα δόρατά τους και τα περιέφεραν εν είδη τρόπαιου. Οι σκηνές αυτές σώθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και μεταφέρθηκαν σε όλη την Ευρώπη, ενώ επιβεβαιώνονται και από Τούρκικα χρονικά αρχεία της εποχής. Τα γνωρίζετε όλα αυτά κ. Ερντογάν; Αυτή είναι η κατεύθυνση της ειρήνης και της δικαιοσύνης που αδιάντροπα επικαλείστε και σήμερα;

Ο μεγάλος Τούρκος ιστορικός Taner Akcam σε πρόσφατο άρθρο του τονίζει: 

«Οι Τούρκοι εξαφάνισαν παντού πολιτισμούς και δεν προστάτευσαν ποτέ αυτά που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία τους». «Δεν είναι με κανένα τρόπο πολιτισμένος λαός και δεν κατάφερε να σταθεί αντάξια στο επίπεδο πολιτισμού των εδαφών που κατέκτησε». «Δεν καρπίζει τίποτα στο έδαφος που πάτησε το πόδι Οθωμανού». «Ξεράθηκαν και δεν φυτρώνουν ούτε χορτάρια εκεί που πάτησαν Οθωμανοί». «Οι Τούρκοι ποδοπατούν σε κάθε βήμα που κάνουν στην Βαλκανική Χερσόνησο τα έργα πολιτισμού χιλιάδων χρόνων». «Ο Τούρκος όπου βρει δένδρο θα το κόψει». «Οι Οθωμανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να καίνε, να ρημάζουν, να καταστρέφουν τα μέρη που κατέκτησαν».

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά κ. Ερντογάν; Θα τα επαναλάβετε στα μέρη που θα έλθετε να καταλάβετε μία νύχτα; Μολών Λαβέ είπε και ο Λεωνίδας βασιλιάς της Αρχαίας Σπάρτης αντιμετωπίζοντας μια άλλη Ασιατική επιδρομή στα ιερά χώματα της Ελλάδας. Τα τέκνα αυτής της υπερήφανης Χώρας θα σας δώσουν την απάντηση που σας αξίζει είτε ημέρα είτε νύχτα!

”We are not joking, one night we will come suddenly” Unthinkable threats by Erdogan – what Alexander the Great answers him from the depths of history!

By Professor Peter P. Groumpos, Emeritus Professor, Member of IHA

By insisting on the rhetoric of tension with Greece, Turkish President Receptayp Erdogan does not miss the opportunity wherever he stands to threaten Greece with the now usual known slogan: “one night we will come suddenly”. Should Mr. Erdogan learn a little better about the glorious history of Greece? He should study History. Watching the epic play ”Alexander of 2004”, one finds answers for Mr. Erdogan’s fur. When the evening before the magnificent and victorious battle of Gaugamela, Parmenion proposes to M. Alexander to attack at night to catch the Persians sleeping, gets the answer from M. Alexander: “I did not come here to steal at night the victory that belongs to me!”.

Let us have a good question: Mr. Erdogan by what right and under what international treaty do you have the audacity to want to attack another country? Either day or night! Is it to recover territories that belonged to you? What lands did you own or still belong to you today? Those you conquered with the sword and violence in the last 600 years. You dared to say to the Turkish people recently, in your campaign speech in Bilejik in central Turkey, looking back at the historical Ottoman past: “We started from the depths of Asia, we reached Bursa and then we spread to the Middle East, to all the Balkans and we reached the walls of Vienna”. And you continued: “Some still cannot digest the Ottoman Empire. We, as a nation, are still standing up because we have never given up on our dreams. We spread our word to our region and to the world. Unlike the dirty class of imperialists, our dreams are always in the direction of Peace and Justice”.

Do you have the audacity to talk about Peace and Justice when you threaten the territorial sovereignty of Greece, which is also a NATO ally and is tolerated by its other powers? A little shame on you and our allies! But how will you encourage your forces to come to Greece at night? For which reason? Again, the answer comes from the lips of Alexander the Great. Encouraging his soldiers, riding Bucephalus, before the Battle of Gaugamela, he said to them: “all of you honor our ancestors and our homeland. Who is King Darius who has slaves as soldiers? These men do not fight for their homes. We are here today as free Greeks. The greatest honor for a man is to die with his countrymen fighting for his country. Tame your fear and I promise you will subdue death. I will be with you in the heart of the battle. One day your sons and grandsons will look you in the eyes and when they ask you why you fought so bravely at Gaugamela, you will answer with all the strength of your great heart. I was there for the freedom and glory of Greece”.

Mr. Erdogan, can you say something like that to your own soldiers when you urge them to “come to Greece one night”? You don’t have the historical weight and moral stature to utter such words! Really about which glory and which homeland will you talk to them? About the Ottoman Empire that the great powers broke up after World War I? Do you know with whom you allied in this war? With the losers.

Put it well in your mind: we Greeks’ worthy children of our ancestors will advance our breasts in your every attack on our country, whether it be day or night.

You really talk about Peace and Justice when you spread death in Cyprus, Syria, Armenia and elsewhere you have no right to military intervention! You have dared to say that you have reached the walls of Vienna! But let’s see what historians say about the development of the Ottoman Empire. All historians agree that the Ottoman Empire was founded in the late 13th century. Until then Greek and other populations lived scattered in various parts of the Balkan Peninsula, Asia Minor, in the Black Sea and elsewhere. The Empire created during the years of Alexander The Great’s campaign and afterwards encompassed the regions from the eastern coast of the Adriatic to northwestern India.

Archaeological finds show Greek-speaking populations to be in the southern Balkans before 2000 BC. The peak of the Greek presence is highlighted by the creation of the Empire of Alexander the Great (330 BC. until its fall from Rome). The Byzantine Empire (330-1453) followed the Roman one and was catalyzed only by the coming of tribes from the depths of Asia. Thus, the Ottoman Empire was created (1299-1922). By the sword and violence of the Ottomans who came from the depths of Asia (you said it!). After the fall of Byzantium in 1453 the road to Europe was left open for the spread of the Ottomans who advanced gradually occupying the Peloponnese, central Greece, Macedonia, Albania, part of Polish Ukraine and Hungary, advancing through the Balkans, until they reached Vienna.

Yes, Mr. Erdogan, you had reached Vienna. But you never conquered it! Vienna was attacked twice by the Ottomans: in September 1529 and March 1682. Despite the human numerical and military superiority of the Ottomans, the Austrians (with the help of other Europeans) managed to defend themselves victoriously both times.

In the first campaign Suleiman set out from Constantinople. Twenty thousand soldiers arrived in Vienna first, who pillaged all parts and murdered the civilian population in the most atrocious manner. They slaughtered civilians, raped underage girls, disemboweled pregnant women, impaled the fetuses they extracted from their mothers’ bellies or pierced them with their spears and carried them in kinds of trophies. These scenes were saved by eyewitnesses and transported throughout Europe, while they are confirmed by Turkish chronicle records of the time. Do you know all this, Mr. Erdogan? Is this the direction of Peace and Justice that you shamelessly invoke today.

The great Turkish historian Taner Akcam points out in a recent article: “the Turks wiped out civilizations everywhere and never protected what was found on their property”. “They are by no means a civilized people and have failed to stand up to the level of civilization of the lands which they have conquered”. “It bears no fruit on the ground trodden by the foot of an Ottoman”. “They have dried up and no grass grows where the Ottomans stepped on them”. “The Turks are trampling on every step they take in the Balkan Peninsula the works of civilization of thousands of years”. “The Turk who finds a tree will cut it down”. “The Ottomans did nothing but burn, ravage, destroy the places they conquered”.

Mr. Erdogan, what do you have to say about all this? Will you repeat all this in the places you will come to occupy one night? Molon lavehad said Leonidas the brave King of ancient Sparta facing another Asian raid on the sacred lands of Greece. The children of this proud Country will give you the answer you deserve either day or night!

o

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.

International Hellenic Associationj

2 thoughts on “Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αδιανόητες απειλές Ερντογάν

 1. Εδώ και μήνες, καθημερινά απειλείς, ανεβάζοντας τον τόνο σου όλο και περισσότερο, κάθε μέρα.

  Απειλείς με πυραύλους που θα κάνουν στάχτη την Αθήνα.

  Απειλείς να καταλάβεις με απόβαση μεγάλα νησιά μας.

  Στέλνεις χιλιάδες λαθρομετανάστες, μέσα στους οποίους έχεις ενσωματώσει επικίνδυνα στοιχεία.

  Θέτεις σε κίνδυνο τους Λιμενικούς και τους Πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αναγκάζοντας τους να λαγοκοιμούνται πάνοπλοι, για να σηκωθούν στον αέρα μέσα σε 3 μόνο λεπτά, για αερομαχίες.

  Εγείρεις θέματα μειονοτήτων σπέρνοντας μίσος και αποσταθεροποίηση στην κοινωνία.

  Έχεις εδώ και χρόνια καταλάβει τη μισή Κύπρο και συνεχίζεις να προκαλείς.

  Υπερηφανεύεσαι για την “εκκαθάριση” των Ποντίων, των Αρμενίων και του Ελληνικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας.
  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ λέγεται. Όχι εκκαθάριση.

  Βεβήλωσες Ιερά και Όσια Μνημείων της Ορθοδοξίας, όπως η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Κωνσταντινούπολη και η Παναγία των Ποντίων στο Σουμελά…. Αδιαφορώντας για τα κραυγαλέα σημάδια που ακολούθησαν αμέσως μετά την βεβήλωση. ….

  “ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΒΡΑΔΥ” είπες….

  • “ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΒΡΑΔΥ” είπες.
   Ώσπου, μια μέρα, ΞΗΜΕΡΩΣΕ η ΣΥΜΦΟΡΑ.
   Κι εκείνοι που απειλούσες κάθε μέρα να εξαφανίσεις….. Μέσα σε λίγη μόνο ώρα, επάνδρωσαν σωστικές αποστολές, και πέταξαν με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ κι εκπαιδευμένους σκύλους κι έσπευσαν ΠΡΩΤΟΙ κοντά στον ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ σου, που δεν φταίει σε τίποτα Εδώ και μήνες, καθημερινά απειλείς, ανεβάζοντας τον τόνο σου όλο και περισσότερο, κάθε ΜΕΡΑ
   Πρώτοι μέσα σε πρώτους ήρθαμε κύριε Ερντογάν και οι άνθρωποι μας δεν θα σταματήσουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές μέχρι να σβήσει η ελπίδα
   Όσοι είμαστε πίσω ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ και δακρύζουμε για τους απελπισμένους ανθρώπους της χώρας σου και της Συρίας
   Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας στην ΑΡΕΤΗ της αλληλεγγύης μας στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ, και στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας.
   Ήρθαμε εμείς, ΕΙΡΗΝΙΚΆ και ήταν ΜΈΡΑ.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.