Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η «Επιτροπή Ελληνισμού» στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος μια επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος (Ιωάννης Αμπατζόγλου) και η Γ. Γραμματέας (Άννα Νότη). Στην επιστολή τονίζεται ότι παρ΄όλο που οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους των Σκοπιανών συνεχώς αυξάνονται, δεν υπάρχει δυστυχώς η αναγκαία και πρέπουσα ελληνική αντίδραση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πριν από ένα χρόνο σας είχαμε στείλει ένα αρχείο με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (162 παραβιάσεις), οι οποίες όπως σας είχαμε αναφέρει στην πραγματικότητα είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες.

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι οι παραβιάσεις που έχουμε καταμετρήσει πλέον ανέρχονται σε διακόσιες εξήντα τρεις (263). Τις παραβιάσεις αυτές με όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τις συνοδεύουν (λινκ, φωτογραφίες κ.λπ.) μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ελληνισμού και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://www.epitropiellinismou.gr/post/499.

Ενώ όμως τα Σκόπια ΔΕΝ τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνησή σας κ. πρωθυπουργέ την σέβεται και την τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια. Επίσης, εσείς προσωπικά, αλλά και ο Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας, έχετε εκφραστεί υπέρ της κύρωσης στη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων, τα οποία απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σας θυμίζουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία παραδώσαμε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας στους μη Έλληνες γείτονές μας, μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να πράξετε το καθήκον σας ως Έλλην και να δώσετε ένα τέλος σε ότι πιο εγκληματικό εθνικά έχει υπάρξει στην ελληνική ιστορία. Κύριε Μητσοτάκη, ακυρώστε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

_________________________________________________________________________

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.