Νέα έκκληση για την Γαύδο


Νέα έκκληση για την Γαύδο από τον 

Σύνδεσμο Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης 

Ο Σύνδεσμος Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και το ιδιαίτερο  γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της λειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείο της Γαύδου, ώστε να μην φύγει από το ακριτικό μας νησί η οικογένεια Γεωργακά με τρία παιδιά.

Η επιστολή, με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2022 την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης κ.κ. Δημήτριος Καραμήτσος και Νικόλαος Καρατζάς, έχει ως εξής:

«Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Ο ΣΠΜΘ βάσει του καταστατικού του ασχολείται εκτός από τα θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης και με άλλα εθνικά θέματα της χώρας μας.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό εθνικό πρόβλημα, αυτό της παραμονής κατοίκων σε μικρά νησιά της χώρας μας. Όταν ο αριθμός μαθητών είναι σχετικά μικρός το Υπουργείο Παιδείας δεν δικαιολογεί θέσεις εκπαιδευτικών για δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι οικογένειές τους να μετοικούν υποχρεωτικά σε άλλα σημεία της χώρας, όπου υπάρχει η δυνατότητα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού που οδηγεί σε ελάττωση των κατοίκων μικρών ακριτικών νησιών προτείνεται η εξής λύση: να διοριστούν σε κάθε τέτοιο νησί π.χ. η Γαύδος, δυο εκπαιδευτικοί, ήτοι ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός. Αυτοί μπορούν να κάνουν και άλλα μαθήματα συγγενή προς την ειδικότητά τους. Μαθήματα που δεν μπορούν να διδαχθούν από τους δυο καθηγητές είναι δυνατόν να διδάσκονται με τηλεκπαίδευση, στην οποία θα απασχολούνται εξ αποστάσεως καθηγητές για τα ειδικά μαθήματα. Δηλαδή το σύστημα αυτό θα είναι υβριδικό. Πλεονεκτήματα: θα παραμείνει ο πληθυσμός στο κάθε μικρό νησί, θα εκπαιδευτούν οι μαθητές με παρουσία καθηγητών ενώ η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Υπουργείου Παιδείας θα είναι σχετικά μικρή.

Ελπίζουμε να δείτε με ενδιαφέρον την πρότασή μας».

_________________________________________________________________________

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.

_________________________________________________________________________

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.