Η Μιμή Ντενίση στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η Μιμή Ντενίση στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Από ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM

Μια ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη παρουσία προγραμματίστηκε στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στις 20.oo ώρα Ελλάδας.

Πρόκειται για την ηθοποιό, θεατρική συγγραφέα, σκηνοθέτη και θεατρική επιχειρηματία Μιμή Ντενίση η οποία ήδη αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα στον Ελληνικό (και όχι μόνο) καλλιτεχνικό χώρο.

Έχει τιμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση για τη συνολική προσφορά της στην Τέχνη και τα Γράμματα με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής – μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διακρίσεις (2009). Δέκα χρόνια αργότερα (2019) βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Οικουμενικός Ελληνισμός λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο της Ύπατης προέδρου.

Συνεργάστηκε στο θέατρο, στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση με πολλά «ιερά τέρατα» του Ελληνικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή (Βουγιουκλάκη, Αλεξανδράκης, Παπαμιχαήλ, Συνοδινού, Βουτσάς, Βέγγος, Διαμαντίδου) ή θεωρούνται μοναδικοί καλλιτέχνες στον χώρο τους (Φασουλής, Κατρανίδης, Ρουσσέα, Αντωνόπουλος, Βαλσάμη, Δανδουλάκη κ.π.α.)

Το 2014 παρουσίασε την δική της θεατρική παράσταση (Κείμενο – Σκηνοθεσία – ερμηνεία) «Σμύρνη μου Αγαπημένη» η οποία σημείωσε ανεπανάληπτη επιτυχία και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την ίδια επιτυχία (2021).

Η παρουσία της στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM συνδυάστηκε με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις εστίες του και θέμα « Η κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Μύθοι κ αλήθειες γύρω από την καταστροφη της».

Όλοι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρουσία της Κυρίας Μιμής Ντενίση στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM αλλά δεν είναι μέλη του International Hellenic Association (IHA), μπορούν να ζητήσουν πρόσκληση από  το IHAHellas@gmail.com αναγράφοντας μόνο τα στοιχεία τους (Όνομα, Επώνυμο, Πόλη, Χώρα), χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση.

Σε κάθε περίπτωση, ο σύνδεσμος (link) για να παρακολουθήσετε την παρουσία της Κυρίας Μιμής Ντενίση στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ FORUM  την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στις 8 το βράδυ, θα αποσταλεί 30 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Η διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα αναμεταδοθεί και από την σελίδα FACEBOOK του ΙΗΑ, υπολογίζεται σε 75 λεπτά.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.