ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα

  www.popsm.gr  popsm2014@gmail.com  τηλ. 23810-20189   κιν. 6977254045

Νοέμβριος 8, 2021

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Μαθήματα πατριωτισμού και αξιοπρέπειας δίνουν οι Βούλγαροι πολιτικοί στους Έλληνες ομολόγους τους.

    Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει, η πάντα έγκυρη και καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα   https://www.echedoros-a.gr/  (Βαλκανικό Περισκόπιο):

.α)  ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ηγέτης του GERB ΜπόικοΜπορίσοφ σε συνάντηση με εκπροσώπους βουλγαρικών οργανώσεων της Βόρειας Μ. είπε:  «Για να έχει τη βουλγαρική υποστήριξη για την ευρωατλαντική πορεία της , η Βόρεια Μακεδονία, πρέπει να συμπεριλάβει τους Βούλγαρους στο Σύνταγμα ως εθνική μειονότητα».

.β)  ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε μεταξύ των άλλων: «… η Βουλγαρία μεριμνά για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν βουλγαρικό αίσθημα και που ταυτίζονται ως άτομα βουλγαρικής καταγωγής, προκειμένου να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους.  (Ανταπόκριση Novatv.mk)

.γ)  Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων tv21.tv., είπε στους εκπροσώπους των Βουλγάρων της Βόρειας Μ:  «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η φίλη χώρα, η πλησιέστερη χώρα, η Βόρεια Μακεδονία, να γίνει μέλος της ΕΕ το συντομότερο δυνατό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος ούτε της βουλγαρικής πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε των συμφερόντων σας, και των δικών μας».

    Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί και τα πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαξιώνουν την έννοια του πατριωτισμού και συναγωνίζονται στον ενδοτισμό.

    Δεν τολμούν να αναφερθούν στους ΄Έλληνες που εγκλωβίστηκαν το 1913 μέσα στα τότε όρια του Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, μετά την συνθήκη του Βουκουρεστίου. Δεν τολμούν να αναφερθούν δηλαδή στους πραγματικούς Μακεδόνες που ζουν στο γειτονικό κράτος, και έφθασαν στο σημείο να ονομάσουν, με την Συμφωνία των Πρεσπών, Μακεδόνες τους Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων που καμία σχέση δεν έχουν με την Μακεδονία.  

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε δήλωσή του στην τσεχική εφημερίδα Cesny Denik, ανέφερε την ύπαρξη 100.000 πολιτών Ελληνικής καταγωγής στο γειτονικό κράτος. Συγκεκριμένα είπε: «Στα Βαλκάνια σήμερα ο καθένας συναγωνίζεται τους αριθμούς και το δικό τους έθνος το παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο. Οι Έλληνες δηλώνουν πως ζουν εδώ 250.000 Έλληνες ενώ από τις στατιστικές όμως, είναι μόνον 100.000». 

    Μόνον 100.000 οι Έλληνες στην γειτονική χώρα σύμφωνα με τον Γκλιγκόροφ, ανύπαρκτοι για τους Έλληνες πολιτικούς που ψήφισαν ή εφαρμόζουν πιστά την συμφωνία των Πρεσπών, απόλυτη σιωπή από τα πανελλαδικά Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.

   Οι απόγονοι όμως των Μακεδόνων Ελλήνων που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες, πριν το 1913, από το Μοναστήρι (Βιτόλια), Στρώμνιτσα και Γευγελήδεν εξαφανίσθηκαν, υπάρχουν, ζουν στο γειτονικό κράτος και ζητούν δικαίωσ

Οι φωτογραφίες είναι από το λήμμα «Έλληνες της ‘Βόρειας Μακεδονίας’»  της Βικιπαίδεια, που αξίζει 

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας          

            Δημήτριος Γιουματζίδης             Γεώργιος Τσαμπούρης 


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

One thought on “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.