Μετά την Ερείκουσα, ανοίγει και το δημοτικό σχολείο στο Μαθράκι.

Τα σχολεία στα μικρά ΑΚΡΙΤΙΚΑ νησιά ανοίγουν. Αυτό που χρειάζονται τώρα είναι να τα γεμίσουμε με παιδιά. Το ΙΗΑ με την ΑΧΕΠΑ Ελλάδος και άλλες 2 ομογενειακές οργανώσεις κάνουν έκκληση σε «DIGITAL NOMADS» (ψηφιακούς νομάδες), Ελληνικής καταγωγής, να μετοικίσουν σε αυτούς τους κρυφούς παραδείσους της Ελλάδος. Κάθε μαθητής θα λάβει τον πρώτο χρόνο 2,500 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA). IHAHellas@gmail.com


Τις οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί στο Μαθράκι, συνάντησε σήμερα στο  Ιστορικό Δημαρχείο, η Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, προκειμένου να τις καλωσορίσει στο νησί και να τις διαβεβαιώσει για την αρωγή του Δήμου στις ανάγκες τους.Όπως τόνισε η κ Υδραίου,  “είναι πολύ ευχάριστο για τις τοπικές κοινωνίες να ενσωματώνουν, οικογένειες που τις τροφοδοτούν με ζωή, συνειδητοποιημένες για το μέρος και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και μέσα από τις προσωπικές τους δυνατότητες να προσφέρουν βελτίωση στα νησιά μας.

Ο Δήμος θα παραχωρήσει, άμεσα μία εκ των δύο καινούργιων δημοτικών αιθουσών, ώστε να στεγαστεί το δημοτικό σχολείο  μέχρι να επισκευαστεί το εγκαταλελειμμένο κτήριο του παλιού σχολείου
”.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος ανέφερε,  ότι είναι καθήκον του δήμου να συνδράμει σε προοπτικές ανάπτυξης και αναγέννησης των Διαποντίων νήσων. Από τη πλευρά του Δήμου, έχουν γίνει ενέργειες, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι φορείς για την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του σχολείου στο νησί για να μη χαθεί ούτε μια μέρα διδασκαλίας.

Για τον μαθητή του Λυκείου που βρίσκεται στο νησί, ανέφερε: «Παρότι το νομικό πλαίσιο, που δεν έχει προβλέψει περιπτώσεις όπως αυτές, θα εξαντλήσουμε  κάθε περιθώριο ώστε να βρεθεί τρόπος φοίτησης του μαθητή από το Μαθράκι, για να μη χρειαστεί να μείνει μακριά από την οικογένειά του».

Τέλος η κ. Υδραίου ευχαρίστησε τόσο το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας και το γραμματέα της οργάνωσης Νίκο Δημητρόπουλο που ήταν στην συνάντηση, όσο και το Πρόεδρο του ακαδημαϊκού φορέα International Hellenic Associacion Ευάγγελο Ρήγο, για την προσπάθεια των οργανισμών που εκπροσωπούν, να λειτουργήσουν  σχολικές μονάδες σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές της χώρας,  ενώ στάθηκε στη ουσιαστική συμβολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρου Αγγελόπουλου στη τοποθέτηση δασκάλου στο Μαθράκι.

ΠΗΓΗ

INTERNATONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.