Η συμμετοχή της Καλύμνου στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από ΙΗΑ (International Hellenic Association) της επιτροπής Ακριτικών Νήσων

🔴Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από ΙΗΑ ( International Hellenic Association) της επιτροπής Ακριτικών Νήσων, υπό την προεδρία του κ.Ευάγγελου Ρήγου και συντονιστή τον κ.Θεόδωρο Σπαθόπουλο.

✔Συμμετείχαν από το νησί της Καλύμνου ο π. Σωτήριος Πράσινος μέλος ΙΗΑ και εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, και ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση μας οι κύριοι Μικές Ρήγας (μέλος του Δ.Σ Καλύμνου & Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ) , Γεώργιος Μελάς (μέλος Δ.Σ Καλύμνου) , Σκεύος Ζεμπιλάς (Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καλύμνου), αλλά και σημαντικές προσωπικότητες, ομογενειακοί παράγοντες – αντιπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων HANC (Παναγιώτης Μπαλταζής – Hellenic American National Council) & CHC ( Κώστας Πάππας – Canadian Hellenic Congress) και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ το Ιόνιο , τις Κυκλάδες και της πολιτικής ηγεσιας/ σύνδεσμοι με την ελληνική κυβέρνηση .

✔Συζητήθηκαν εκτενέστατα ζητήματα που αφορούν τους ακρίτες .Κατατέθηκαν προτάσεις για την λύση μακροχρόνιων προβλημάτων με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τεράστια η συμβολή της ΙΗΑ- με τη συνεργασία συνολικά 4 μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων (IHA-AHEPA-HANC-CHC).

✔Η συνεργασία των Τοπικών Φορέων , της Αυτοδιοίκησης και πολιτικών εκπροσώπων κρίνεται αναγκαία για να διατηρηθεί η ζωή στα μικρά νησιά μας, να λυθούν ζητήματα ζωτικής σημασίας και να προσελκύσουμε οικογένειες οι οποίες επιθυμούν να επιστρέψουν ή να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτά.

Αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών.

👉Στείλτε κάθε εποικοδομητική πρόταση στο ΙΗΑ ( IHAHellas@gmail.com) με θέμα ΑΚΡΙΤΙΚΑ νησιά!

ΠΗΓH: INTERNATIONAL Hellenic association

2 thoughts on “Η συμμετοχή της Καλύμνου στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από ΙΗΑ (International Hellenic Association) της επιτροπής Ακριτικών Νήσων

  1. Ίδρυση τοπικών Επιτροπών σε κάθε νησί, όσο μικρό και αν είναι, προβολής των αξιοθεάτων και της τοπικής του Ιστορίας, με τη βοήθεια του IHA.

  2. Κύριε Παναγέα,
    Ψέριμος και Τέλενδος έχουν από 20 κατοίκους τι επιτροπή να δημιουργίσουμε.?

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.