Γράφει ο Δημήτρης Βόγγολης* – Μέλος του ΙΗΑ
Η Ελληνική γλώσσα είναι νοηματική γνωσιολογική, θεϊκή και τροφός όλων των άλλων γλωσσών.
Ως μαθητής του Έλληνος λόγου επικαλούμαι τον καθηγητή και θεμελιωτή του Κώδικος του Έλληνος Λόγου κ. Θεολόγο Σημαιοφόρο ο οποίος έγραψε 10 βιβλία για το οργανωμένο αυτό σύστημα και μέσου αυτού έχουμε λογικά αποτελέσματα.
Με τον όρο Έλλην Λόγος σημαίνουμε την νοητή δύναμη από την οποία η σκέψη του σοφιζόμενου ανθρώπου του Έλληνος προγόνου μας, εδόμησαν την Ελληνική γλώσσα ακούγοντας την φύση παίρνοντας τους ήχους των συμφώνων αρχικά και μετέπειτα τα φωνήεντα.
Κατά τον Ηράκλειτο η φύση πριν από την δομή του ανθρώπινου λόγου, εδόμησε τα άτομα της ύλης με την ένωση των αντιθέτων δυνάμεων του θετικού και του αρνητικού.
Αυτήν την τέχνη της φύσεως εμιμήθη ο σοφός Άνθρωπος ο Έλλην.
Κάθε γράμμα της αλφαβήτου έχει μία αρχική κωδική βασική έννοια, σπουδαιότερο κεφάλαιο αποτελούν τα φωνήεντα που το καθένα σημαίνει μια βασική δυναμική δόνηση είτε φωνητική είτε νοητική εννοουμένη εννοιολογική.
Τα τρία φωνήεντα α-ε-και ι δηλώνουν την έννοια ότι ο Νους είναι αυτός που κυβερνά τη γνώση στο διηνεκές δια του σχηματισμού της λέξεως <Αεί> του αιωνίου , του πάντοτε του μεγαλειώδους κώδικος της δυναμικής της σκέψεως.
Με τον κώδικα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε την λογική εξήγηση στην ορθή γραφή πότε να επιλέξουμε το (Ε) και πότε το (ο) , το Ε εκφράζει την έκταση και το Ο τον περιορισμένο χώρο δηλαδή εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι: To σινικό τείχος έχοντος έκταση μεγάλη το γράφουμε με ΕΙ αλλά τον Τοίχο του σπιτιού τον γράφουμε με ΟΙ γιατί δηλώνει τον περιορισμένο χώρο, το ρήμα αλείφω γράφεται με ΕΙ διότι αλείφουμε σε μεγάλη επιφάνεια ενώ η αλοιφή γράφεται με ΟΙ γιατί περιορίζεται σε μικρό μπουκαλάκι.
Όλα τα δηλούντα έκταση γράφονται με Ε , τα πεδία των μαχών, η πεδιάδα, τα γήπεδα, τα στρατόπεδα κλπ.
Και είναι εννοιολογική η γλώσσα μας διότι από το άπειρο του σύμπαντος που παριστάνεται με τα δύο μηδενικά πλάγια, <00> έρχεται στο νου μας το σχήμα του 8 γι αυτό και ο Οκτώβριος χωρίς το (μ) των άλλων μηνών αποτελεί το σημαινόμενο – ακρίβεια στη νόηση.
Ποιος γνωρίζει ότι όταν ο Γεωμέτρης μετά την επιφάνεια οριζόντια κάνει γεωμέτρηση και όταν τη μετράει κάθετα κάνει γαιωμέτρηση διότι παίρνει όλα τα γαιώδη σώματα.
Η δυναμική του Εμπεριέχεται στον Έκτωρα ο οποίος κινείται επί εκταρίων (εδάφους) και δεν ηττάται.
Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι οι πρόγονοί μας μέσω των ονομάτων μας διαφύλαξαν τις γνώσεις και μας χάρισαν αυτήν την αμύθητη κ λ η ρ ο ν ο μ ι ά.
* Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.