WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

                                                                                       Nina Gatzoulis

                                                                                                                                            Coordinator of the World

Pan-Macedonian Associations

                                                           Email: ninagatz@comcast.net

                                                           Tel: +603-742-0466  

21 Σεπτεμβρίου 2020

Προς Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε,

        Εδώ και έναν χρόνο, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Ελλάδα και ΗΠΑ,  ζητούν συνάντηση μαζί σας, αλλά αρνείστε να μας δεχτείτε. Οι απανταχού Μακεδόνες, να μην πούμε η πλειονότητα του ελληνισμού, με αγωνία περίμεναν αυτή την συνάντηση. 

Θέλουμε να σας  υπενθυμίσουμε τα αποτελέσματα ημερίδας, καταξιωμένων επιστημόνων, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» μπορεί να ακυρωθεί, αλλά και το ότι ​για  κάθε  προσφυγή ακύρωσής της σε διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς  απαιτείται κρατική υποστήριξη. Προφανώς δεν μας δέχεστε γιατί δεν θέλετε να την ακυρώσετε και όχι ότι δεν ακυρώνεται.

         Μας απογοητεύσατε με τις  δηλώσεις σας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» «​έχει κλείσει» και μένει η «σωστή εφαρμογή της». 

         Μας απογοητεύσατε όταν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, κατά την διάρκεια της συνάντησής σας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, εμφανιστήκατε φανατικότερος υποστηρικτής της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και από τον ίδιο  τον Τσίπρα ο οποίος έφθασε στο σημείο να σας χαρακτηρίσει, περιπαικτικά, «Βορειομακεδονομάχο».

          Δυστυχώς,  δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε τα Ελληνικά συμφέροντα, αλλά και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες,  όπως έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, αρνήθηκε την  ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας και Εθνότητας».

         Πρέπει να γνωρίζετε ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε όλον τον κόσμο, πολύ δε περισσότερο για εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες, το θέμα δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει εάν δεν καταργηθεί η απαράδεκτη αυτή «συμφωνία». 

         Η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων και η προσπάθεια σλαβοποίησης του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού είναι εντελώς ανιστόρητα και προσβλητικά για εμάς. Για αυτό κατακριτέος είναι όχι μόνον όποιος υπέγραψε και ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και όποιος την εφαρμόζει παριστάνοντας τον δήθεν πατριώτη.  

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Συντονιστής: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά 

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ. 

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

                                                                                     

                                                         


4 thoughts on “WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

  1. Αναμενόμενη εξέλιξη. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απορείτε. Η ΝΔ θα μπορούσε να είχε δώσει εντολή παραίτησης όλων των βουλευτών της (και των επιλαχόντων), ώστε να έχει προκαλέσει εκλογές κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν αυτή εγκριθεί από το κοινοβούλιο. Δεν το έπραξε, παρότι διαλαλούσε ότι ήθελε άμεσα εκλογές…

  2. Η επιστολη ειναι σωστη. Μπορει ομως ο η κυβ. της Νεας Δημοκραιας να αλλαξει την συμφωνια τωρα ;
    Δυστυχως τα συμφεροντα των μεγαλων δυναμεων ειναι πολυ ισχυρα και υπαγουρευουν το τι θα γινει.
    Η Ελλαδα πρεπει να γινει ισχυρη για να λυσει τετοια προβληματα .

  3. Εύγε στις Παμμακεδονικές. Λίγα και σταράτα λόγια προς τον πρωθυποργό. Είθε να πιέσετε ,ως Έλληνες και όχι μόνον ως Μακεδόνες, την ελληνική Βουλή γενικά να μην προβεί σε καμία υποχώρηση προς τους Τούρκους, αν τυχόν ο πρωθυπουργός φέρει εκεί προς ψήφιση επονείδιστη (κάτι χειρότερο!) συμφωνία μαζί τους!

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.