Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο: «ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ»


Τη Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019 διεξάγεται στη Κόρινθο το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ».
Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας Δρ. Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας» και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Ελληνικού ICOMOS.
Οι τρεις πόλεις, Τροία- Τενέα-Ρώμη, συνδέονται με ένα κοινό μυθολογικό παρελθόν και η μελέτη τους ως σύνολο θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόησή και ερμηνεία των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων τους. Με αφορμή το έτος της Τροίας, καθώς και των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας Τενέας, διοργανώνεται για πρώτη φορά επιστημονική συνάντηση επί των θεμάτων αυτών.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τη σύνδεση των τριών πόλεων, σε έλληνες και ξένους μελετητές των τομέων της Αρχαιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρχαιομετρίας, καθώς και σε εμπειρογνώμονες της Πολιτιστικής Επικοινωνίας και των Πολιτιστικών Διαδρομών, της Διαχείρισης Μνημείων, των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, όπως επίσης και ειδικών στην Ιστορία, στη Μυθολογία, στην Γλωσσολογία και στην Τοπογραφία.
Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διακεκριμένων επιστημόνων που θα συμμετέχουν, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε εμπλουτισμό της σχετικής βιβλιογραφίας, σε συνέργειες και στην ανάπτυξη νέων πολιτιστικών διαδρομών.
Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η MOTOR OIL ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Το συνέδριο υποστηρίζουν με τις ευγενικές συνεισφορές τους
σε τοπικά προϊόντα της Κορινθιακής γης
η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας Α.Ε.Σ. ΑΕ., η WINERY
MANOLAKIS και η GOLDEN BLACK Βιολογική Κορινθιακή Σταφίδα.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»
Δαμασκηνού 57, Κόρινθος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.