Τουρκοσειρές: Μπράβο στον ΑΝΤ1, «κόκκινη» κάρτα στο ΣΤΑΡ!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 27-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Την ώρα που ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα 2020-2021 καμιά τουρκική τηλεοπτική σειρά λόγω της πολιτιστικής βεβήλωσης του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας από το καθεστώς Ρ.Τ. Ερντογάν, το κανάλι ΣΤΑΡ είναι ανίκανο να αντισταθεί στον οικονομικό πειρασμό των «ανταγωνιστικών τιμών» που προσφέρουν οι Τούρκοι ισλαμιστές, προκειμένου να μεταδώσουν την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, φέρνοντας στο νου την εικόνα κάποιου που τον φτύνουν, αλλά παριστάνει ότι… βρέχει! 

Έτσι το κανάλι ΣΤΑΡ την εβδομάδα 27-31 Ιουλίου συνέχισε, σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, να απολαμβάνει την πληθωρική, διαφημιστική υποστήριξη μεγάλων πολυεθνικών οι οποίες, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Τηλεόραση, επιδεικνύουν ιδιαίτερη «ευαισθησία» στην υποστήριξη τουρκοσειρών είτε έχουν χαμηλή, είτε υψηλή τηλεθέαση!

Έτσι την εβδομάδα 27-31 Ιουλίου 2020 μεγάλες πολυεθνικές προσέτρεξαν να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους μέσα από την μοναδική τουρκική προπαγανδιστική σειρά «ήπιας ισχύος» η οποία προβάλλεται σε πανελλαδική εμβέλεια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

Δυστυχώς όμως, μαζί με αυτές προσέτρεξαν και ελάχιστες ευτυχώς, Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μάλιστα εξασφαλίσει και το πολύτιμο σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Φυσικά, καμία από αυτές δεν αναρωτήθηκε καθόλου αν αυτό αποτελεί διαφήμιση ή μήπως δυσφήμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Το αποτέλεσμα ήταν, την εβδομάδα 27-31 Ιουλίου 2020 να μεταδοθούν  συνολικά 192 διαφημιστικά μηνύματα (έναντι 114 της προηγούμενης εβδομάδος) στις  πέντε εκπομπές τουρκικής σειράς που μεταδόθηκαν κατά την διάρκεια της εβδομάδος.

Οι εταιρίες που διαφημίστηκαν ήταν 47 (έναντι 45 της αμέσως προηγούμενης εβδομάδος). Από αυτές οι 12 Εταιρίες μετέδωσαν ένα μόνο διαφημιστικό μήνυμα και 9 μετέδωσαν δύο διαφημιστικά μηνύματα  κατά την διάρκεια της εβδομάδος.

Την εβδομάδα 27-31 Ιουλίου 2020 τρείς μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες αναδείχτηκαν «Χρυσοί Χορηγοί» της μοναδικής τουρκικής σειράς που μεταδίδεται από την ελληνική τηλεόραση: Η εταιρία Procter & Gamble με 33 διαφημιστικά μηνύματα των προϊόντων  Always, Pantene, Pampers, Swiffer, Viakal, Fairy, Lenor, Ariel, η Reckitt Benckiser Hellas με 20 διαφημιστικά μηνύματα των προϊόντων Scholl, Vanish και Finish καθώς και η Upfield με 14 διαφημιστικά μηνύματα των προϊόντων Super Fresco και Νέο Βιτάμ.

Από την εβδομάδα 3-8 Αυγούστου 2020, το International Hellenic Association θα δημιουργήσει στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020 της ιστοσελίδας του, ΜΑΥΡΟ ΠΙΝΑΚΑ προϊόντων τα οποία διαφημίζονται πέντε (τουλάχιστον) φορές σε τουρκική σειρά κατά την διάρκεια μιας εβδομάδος.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΙΗΑ αλλά και κάθε συνειδητός Έλληνας καλούνται να απέχουν από την αγορά των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στον ΜΑΥΡΟ ΠΙΝΑΚΑ και να τα αντικαθιστούν με ομοειδή προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ παραγωγής που θα φέρουν απαραιτήτως το σήμα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ».

Το ότι τα ομοειδή προϊόντα δεν διαφημίζονται αριμανιωδώς με τα δικά μας χρήματα μέσα σε τουρκικές σειρές, δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτουν ικανοποιητικά τις απαιτήσεις μας, χαρίζοντας επιπρόσθετα στην χώρα μας πολύ μεγαλύτερη απασχόληση, ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου, φόρους, επενδύσεις, υψηλότερες συντάξεις και πολύτιμες εξαγωγές.

Ακολουθεί ο κατάλογος των «Χρυσών Χορηγών» της εβδομάδος 27-31 Ιουλίου 2020:

Σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Τουρκία των τζιχαντιστών του Ρ.Τ. Ερντογάν περιμένει εναγωνίως να αρπάξει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κύπρο, την Ελληνική Θράκη και να «γκριζάρει» διεθνώς κατοχυρωμένα ελληνικά δικαιώματα με τα όνειρα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τα «Σύνορα της καρδιάς» του Τούρκου δικτάτορα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ συνεχίζει να μεταδίδει σε ολόκληρη την Ελλάδα την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» η οποία στοχεύει στο υποσυνείδητο ή στην συνείδηση ανυποψίαστων  τηλεθεατών, επιδιώκοντας αισθήματα συμπάθειας για τις περιπέτειες χαριτωμένων παιδιών που άθελά τους υπηρετούν την προπαγάνδα των τούρκων ισλαμιστών και φέρνει συγχρόνως την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Δυστυχώς πολλές πολυεθνικές κυρίως (αλλά και μερικές ελληνικές) εταιρίες υποστηρίζουν με διαφημιστικό χρήμα την διαιώνιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης μέσα από μια τουρκοσειρά χιλίων (1.000) περίπου επεισοδίων στην οποία ο τηλεθεατής δυσκολεύεται να αντιληφθεί τις έννοιες αρχή-μέση-τέλος.

Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, κάνει και πάλι έκκληση στις εταιρίες οι οποίες συνεχίζουν (ακούσια ή εκούσια) να διαφημίζουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους στην μοναδική τουρκοσειρά της ελληνικής τηλεόρασης, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτωντην μοναδική τουρκική τηλεοπτική σειρά.

Οι ευαισθητοποιημένοι τηλεθεατές συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην πράξη το σύνθημα «Παίζουνε τούρκικο; Αλλάζουμε κανάλι!» μέχρι να σταματήσει η μετάδοση και της τελευταίας σειράς τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική τηλεόραση.

Τούρκοι διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες αλλά και απλά μορφωμένοι Τούρκοι, διαισθάνονται την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγεί την Τουρκία το εκρηκτικό μείγμα των φανατικών τζιχαντιστών (Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελή, Ντογού Περιντσέκ) εκφράζοντας όσο τους είναι εφικτό, την αντίδρασή τους στον πολιτιστικό βανδαλισμό της (δήθεν) μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος για τα πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης του Τούρκου δικτάτορα.

Τέλος, καλό θα ήταν οι Τούρκοι φανατικοί τζιχαντιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θυμούνται τα λόγια του ομοϊδεάτη τους Αδόλφου Χίτλερ, σε ομιλία του στο Reichstag, την 4η Μαΐου 1941:

«Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω πως μόνο οι Έλληνες, απ΄ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφησαν τον θάνατο». Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος όλων των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων στην μοναδική τουρκική σειρά-βιτρίνα που μεταδίδεται πλέον από την ελληνική τηλεόραση, για την εβδομάδα 27-31 Ιουλίου 2020:

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com

Πηγή: International Hellenic Association

6 thoughts on “Τουρκοσειρές: Μπράβο στον ΑΝΤ1, «κόκκινη» κάρτα στο ΣΤΑΡ!

  1. Το ΣΤΑΡ και ο ΑΝΤΕΝΝΑ δεν είναι απρόσωπα. Εχουν ιδιοκτησία. Την ιδιοκτησία την αφήνετε στο απυρόβλητο και βάλετε κατά των διαφημιζομένων. Δεν συμφωνώ με την τακτική αυτή που προδίδει και κάποια φοβία από πλευράς σας. Αν δεν τολμάτε να ανοίξετε μέτωπο με τους καναλάρχες, καλύτερα να μην θίγετε ζητήματα που αφορούν επιλογές τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που επιλέγουν τις τουρκοσειρές – όχι οι τεχνικοί, οι εργαζόμενοι γενικώς και οι χορηγοί των καναλιών.

  2. Το πρόγραμμα κάθε σταθμού αποφασίζεται από τον Γενικό Διευθυντή Προγράμματος και εγκρίνεται από τον καναλάρχη. Ο κάθε καναλάρχης δεν μπορεί να είναι “Βέγγος” για όλες τις δουλιές, άρα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί!

    • Αρα ο κάθε ιδιοκτήτης τηλ. σταθμού δεν γνωρίζει τί προβάλλεται στο κανάλι του και πρέπει να είστε προσεκτικοί μήπως τον κατηγορήσετε άδικα! Ενώ θα πρέπει να πυροβοληθεί ο Γ.Δ.Π που ενεργεί άνευ της γνώσεως του ιδιοκτήτου! Υπό την οπτική αυτή γωνία δεν είναι βέβαια ο κάθε καναλάρχης “Βέγγος” αλλά σίγουρα είναι “Καραγκιόζης”. Η λογική αυτή με εκπλήσσει!

  3. Αν διαβάζατε λίγο πιο προσεκτικά την απάντηση, δεν θα γράφατε το παραπάνω σχόλιο. Αν θέλετε, ξαναπροσπαθήστε!

    • Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο! Αλλωστε λίγη εξάσκηση στην σκοποβολή μάλλον θα διόρθωνε τα πράγματα. Χρειάζεται βέβαια και κάποιο θάρρος. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το ΣΤΑΡ ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Προφανώς το κόστος των τουρκοσειρών δεν είναι το ζητούμενο. Ποιό να είναι άραγε? Σχόλια?

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.