ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Www.professors-Phds.com

Mail: IHAHellas@gmail.com

March 22, 2020

Το International Hellenic Association, ένας μη κυβερνητικός, μη κομματικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 10 Μαρτίου 2020 ξεκίνησε μια έκτακτη δράση ενίσχυσης του φράκτη του Έβρου καθώς και αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης στο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, εν όψει του αιφνίδιου και ύπουλου υβριδικού πολέμου που κήρυξε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος με κυνικό «όπλο» ένα ολόκληρο στρατό ταλαιπωρημένων ανθρώπων αλλά και τζιχαντιστών, από Ασία και Αφρική, οι οποίοι υποδύονται τους πρόσφυγες από την Συρία.

Κατά το πρώτο δεκαήμερο της δράσης αυτής, χάρις τις προσπάθειες μελών και φίλων του ΙΗΑ οι οποίοι πρόσφεραν από το υστέρημα τους στην εθνική ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο, απεστάλησαν σαράντα τεμάχια ογκόλιθων συμβάλλοντας στην αποτελεσματική προστασία των συνόρων μας.

Ταυτόχρονα, χάρις στην προσφορά δωροεπιταγών σε διαταγή του International Hellenic Association από την αλυσίδα καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, εξασφαλίστηκε η προμήθεια σε περιορισμένες ποσότητες, των παρακάτω ειδών:  Χλωρίνη, σακούλες σκουπιδιών, γάντια μιας χρήσης, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, υγρό σαπούνι χεριών, σφουγγαρίστρες, κουβάδες σφουγγαρίσματος, μπαταρίες, χυμούς, μπισκότα, κρουασάν,  ξηρούς καρπούς.

Το International Hellenic Association ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του για την άμεση ανταπόκριση τους καθώς επίσης και την αλυσίδα καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την συνεισφορά της.

Η έκτακτη δράση του International Hellenic Association συνεχίζεται με την προσθήκη και άλλων, εξαιρετικά σημαντικών και άμεσων, ειδών ανάγκης για τους συνοριοφύλακες όπως όργανα νυκτερινής όρασης, κιάλια, φακούς κ.α. καθώς επίσης και για την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης για τα σώματα ασφαλεία.

Παρακαλούνται όσα από τα μέλη και τους φίλους του ΙΗΑ δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της 10ης Μαρτίου 2020, να σπεύσουν τώρα καταθέτοντας ένα έστω και συμβολικό ποσό στους λογαριασμούς του ΙΗΑ σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διάφορες δράσεις του ΙΗΑ, στην ιστοσελίδα

ΙΗΑ

5 thoughts on “ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

  • εσύ που τα έχεις σκεφτεί τα πράγματα, γιατί δεν μας δίνεις έστω ένα hint να καταλάβουμε πού στηρίζεις το ότι πρόκειται για “ρηχό πατριωτισμό”, και γιατί δεν δίνεις τη δική σου πρόταση για το πώς το ΙΗΑ κατά τη γνωμη σου μπορεί να γίνει χρήσιμο στον Ελληνισμο? ώστε να πάρουμε μια ιδέα τι σκέφτεσαι. Σε προσκαλούμε και στο ΙΗΑ να μας βοηθήσεις να καταλαβουμε πώς μπορούμε να γινουμε πιο χρήσιμοι. Την δική σου “hit and run” συμπεριφορά πώς θα την χαρακτήριζες?

  • Το να κρίνει κανείς μια προσπάθεια εθελοντών που διαθέτουν ελεύθερο χρόνο, πολύ κόπο και χρήματα για την πατρίδα τους σαν “αψυχολόγητη ανοησία” και “ρηχό πατριωτισμό” αποκαλύπτει επιπολαιότητα, κακία, αλαζονεία και υπεροψία. Ευχαριστούμε για την γνώμη σας, αλλά δεν θα… πάρουμε!

 1. Κατ’ αρχήν παρατηρώ ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δέχεται κανείς όταν δημοσιοποιεί κάποιες απόψεις του ή ενεργεί δημοσίως, είναι η κριτική του άλλου – κάτι που από την απάντηση συμπεραίνω ότι το ΙΗΑ δεν είναι έτοιμο να δεχθεί. Επί της ουσίας, εφόσον το ΙΗΑ επιθυμεί να εκπροσωπήσει τον εθνικό επιστημονικό κόσμο, δεν μπορεί να αναλώνεται σε εράνους για μάσκες και σάντουϊτς στις δυνάμεις ασφαλείας στον Εβρο που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι καθήκον του κράτους. Αν το ΙΗΑ θεωρεί ότι το κράτος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, οφείλει να το στηλιτεύσει προκειμένου να ανταποκριθεί επιτέλους στις προσδοκίες του απανταχού ελληνισμού κι’ όχι να γίνεται δεκανίκι για τη συνέχιση μιάς αθλιότητας. Το ΙΗΑ οφείλει να δει και να αναπτύξει στρατηγικές για τον τόπο και τα προβλήματά του από μία διαφορετική οπτική γωνία που δεν γίνεται αντιληπτή απ’ όσους περιορίζονται στα στενά όρια της χώρας. Ποιά είναι η θέση του για τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδος? Στάθηκε στο ύψος του τα χρόνια της κρίσης? Τί θα κάνει γι’ αυτό? Και άλλα πολλά βεβαίως των οποίων η απαρίθμηση εδώ δεν έχει νόημα. Αν και τώρα δεν γίνομαι κατανοητός, λυπάμαι ιδιαιτέρως.

  • Λέτε: “Υποχρέωση του κράτους” και καταλαβαίνω ότι θεωρείτε ότι στον χώρο της Ελλάδας υπάρχει οργανωμένο κράτος.
   Προϋπόθεση όμως ύπαρξης κρατικής εξουσίας είναι η Εθνική Κυριαρχία που δυστυχώς το καθεστώς έχει ήδη εκχωρήσει στους ξένους ενώ στις 14/8/2015 η Βουλή αυτοκαταργήθηκε και τυπικά ως εκπρόσωπος της Λαϊκής βούλησης.
   Το καθεστώς στην Ελλάδα είναι τύποις ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ και όχι ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.
   Η Κοινωνία είναι υπό διωγμό και στο περιθώριο.
   https://hellenicengineerscooptee.blogspot.com/p/blog-page_6.html

   Πάντως θα συμφωνούσα μαζί σας ως προς τις επιφυλάξεις σας για την συγκεκριμμένη δράση και ειδικά για το ποιος φορέας διανέμει τα συλλεγόμενα υλικά, το “Κράτος”;

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.