Κλείστε ερμητικά τα σύνορα — όχι άλλη γενοκτονία από την Τουρκία

01/03/20

Ενώ η Τουρκία προωθεί συστηματικά και οργανωμένα τα σχέδιά της για τον εποικισμό της Ελλάδας σε πρώτη φάση, όπως έπραξε στην Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συζητά για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για μια πολυπολιτισμική κοινωνία και για την ενσωμάτωση παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών ανά την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας κατά βάση με αυτόν τον τρόπο την πολιτική της Τουρκίας. 

Αφ’ ετέρου, η Γερμανία και οι λοιποί «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας», ή μένουν απαθείς ή στηρίζουν την Τουρκία έμμεσα ή άμεσα στα σχέδιά της εναντίον της Ελλάδας. Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία, εκτός από την γενοκτονία των Ελλήνων στο διάστημα από το 1914 έως το 1923, έχει κάνει και εθνοκάθαρση στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Κύπρο. Επί πλέον επιδιώκει τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Θράκη. 

Σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, γενοκτονία θεωρείται  η ηθελημένη καταστροφή ή ο αφανισμός ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις

 1. Θανάτωση των μελών της ομάδας

2. Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.

3.Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας

4.  Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας

5. Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη.”

Στην περίπτωση της πολιτικής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ήδη ισχύουν οι όροι 2 και 3 της σύμβασης του ΟΗΕ. Εδώ πρόκειται εν κατακλείδι για την απόφαση της Τουρκίας να γενοκτονήσει τους Έλληνες σε καιρό ειρήνης, όπως έκανε το 1914 -1923, αλλά αυτήν την φορά με άλλα μέσα και με άλλους τρόπους.

Η Ελλάδα, εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και μόνο, μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της Τουρκίας: Η κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση πολιορκίας με βάση τον νόμο 566/1977. Ο στρατός πρέπει να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, όπως σε μια εμπόλεμη κατάσταση. Σε τέτοιες συνθήκες που επικρατούν πρέπει να καθοριστούν με σαφήνεια κανόνες εμπλοκής με διαδοχικά στάδια βαρύτητας. Να διακηρυχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και προ πάντων προς το εξωτερικό η απόφαση αυτή της Ελλάδας, λόγω του ότι η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος.

Οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας και εάν χρειαστεί να αγωνιστούμε συντασσόμενοι στις ανάγκες των ενόπλων μας δυνάμεων. Ο λαός απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση να σταματήσουν άμεσα  τις μεταξύ τους διχογνωμίες και να ενεργήσουν με βάση τα συμφέροντα και κυρίως την ανάγκη επιβίωσης του Ελληνικού Λαού και να  βάλουν φραγμό στα σχέδια της Τουρκίας.

Νυν υπέρ πάντων αγών.

Πηγή INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

2 thoughts on “Κλείστε ερμητικά τα σύνορα — όχι άλλη γενοκτονία από την Τουρκία

 1. Παρακολουθώντας τα Νέα Χθες το βράδυ εδώ στο Τοροντο στο Clobal News time 6:30 pm
  Είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία έριξε δακρυογονα στα Σύνορα Εναντίον των Προσφύγων που ήθελαν
  Να εισέλθουν στα Ελληνικά Σύνορα.
  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ CLOBAL
  NEWS . Καθ ότι είδωμεν προτιστως τα Ελληνικά Νέα από την Ελλάδα ΑΝΤΕΝΑ και ΕΡΤ και γνωρίζωμε ότι οι Τούρκοι Έριξαν Δακρυογονα δια να προωθήσουν τους Πρόσφυγες στο Ελληνικό
  Έδαφος ορισμένα από αυτά εκτοξεύθηκαν στο Ελληνικό Έδαφος από τους Τούρκους Στρατιώτες .
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΘΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΓΚΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
  ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ .

 2. Το άρθρο θα έχαιρε πληρότητας, εάν τόνιζε ότι η πατρίδα μας βιώνει τα αποτελέσματα της επίσημης πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν επιτρέπεται να αποσιωπούνται οι προβλέψεις ούτε της Σύμβασης του Δουβλίνου, ούτε της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αλλ’ ούτε το γεγονός ότι υπάρχουν επίσημα ενωσιακά προγράμματα που υποστηρίζουν την ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. “Εχθρός” δεν είναι μόνο η Τουρκία, είναι και η ΕΕ που ενισχύει την Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Το δε τελευταίο συμβάλλει τα μέγιστα στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία, όπου έχει εισβάλει όπως και στην Κύπρο…

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.