ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

 

                                                                                                                                                                              Νίνα Γκατζούλη

                                                                                                                        Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

            Email: ninagatz@comcast.net

Τηλ: 603-742-0466

 

Ιούνιος 2019

 

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο, έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας των Σκοπίων και εν όψει των επερχόμενων εκλογών ομόφωνα αποφασίζουν τα ακόλουθα:

 

1. Η διμερής «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018, από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκο Κοτζιά, χωρίς την συγκατάθεση του ελληνικού λαού, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή απ εμάς τουςΜακεδόνες Έλληνες.

 

2. Η συμφωνία προσβάλει τον ελληνισμό και ιδιαίτερα εμάς τους Μακεδόνες γιατί εγκληματικά δωρίζει γλώσσα, πολιτισμό, εθνότητα και ιστορία στο γειτονικό κράτος το οποίο είναι ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων. Επιπλέον η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία, η «Συμφωνία των Πρεσπών»,αποτελεί βανδαλισμό της επιστήμης της Ιστορίας, αφού επιχειρείται να εξαλειφθεί με πλαστογραφία ένα τεράστιο κεφάλαιό της: η ιστορία της μιας και μοναδικής Μακεδονίας. 

 

 

3. Με την «Συμφωνία των Πρεσπών» διαγράφεται από την συλλογική μνήμη των λαών της γης τα άυλα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Η επαίσχυντη αυτή συμφωνία αποτελεί πρωτοφανές παγκόσμιο έγκλημα, γιατί από το πουθενά δημιουργείται μία πλαστή χώρα, έναπλαστό έθνος και μία πλαστή γλώσσα, με κλεμμένα υλικά ενός άλλου λαού, του ελληνικού.

 

4. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια απαράδεκτη, επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια συμφωνία. Είναι μια ήττα εθνική χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος. Η επαχθής αυτή συμφωνία όχι μόνον δεν λύνει ζητήματα, αλλά δημιουργεί νέα, καθώς πέρα από την πυροδότηση του επεκτατισμού των Σκοπίων και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής στο μέλλον, αποτελεί έναν πραγματικό οικονομικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις τοπικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας μας.

 

5. Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε μελλοντική επίσημη ονομασία της γείτονος χώρας.

 

6. Απαιτούμε από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων να ακυρώσει την «Συμφωνία των Πρεσπών, ή να θέσει το σπουδαίο αυτό εθνικό θέμα στην βούληση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

 

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά 

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης 

.

Κοινοποίηση: Μέλη της Ελληνικής βουλής

                      Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Πηγή : INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

8 thoughts on “ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

  1. Να πατε στν Μελβουρνη να δειτε το “μνημειο” που εχουν κανει οι σκοπιανοι της Αυστραλιας. Οταν αλωνιζαν αυτοι εμεις κοιμομασταν.

  2. Συγχαρητηρια στην Ενωση των Παμμακεδονικων Οργανωσεων Υφηλιου, που δεν μας ξεχνα και διαβεβαιωνει και την νεα Κυβερνηση, που θα προκυψει απο τος εκλογες της 7ης Ιουλιου, οτι οι απανταχου Μακεδονες της Υφηλιου εξακολουθουν να συμπαριστανται την προσπαθεια μας για ακυρωση της επαισχυντης Συμφωνιας των Πρεσπων και απαιτουν αυτο να το πραξη η ερχομενη Βουλη ειτε δια της ψηφου της η με ενα δημοψηφισμα του ελληνικου λαου.

  3. Ίσως θά ήταν καλό νά μεταφραστεί στά Άγγλικά τό κείμενο αύτό, ή καί σέ,άλλες γλώσσες ώστε νά μπορούν νά τό διαβάσουν άνά τήν Ύφήλιο, μέσω Facebook ή καί άλλού οί άλλόγλωσοι.

  4. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΟΜΩΣ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

  5. […] Η παρέμβαση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου απεστάλη και σε ξένα ΜΜΕ στην Αγγλική γλώσσα – και τα δύο κείμενα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του International Hellenic Association . […]

  6. […] Η παρέμβαση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου απεστάλη και σε ξένα ΜΜΕ στην Αγγλική γλώσσα – και τα δύο κείμενα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του International Hellenic Association […]

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.