Ψηφίζω κατά συνείδηση» «Ψηφίζω κατά γούστο»

Ακόμη και οι «πνευματικά τυφλοί» μπορούν να δουν ότι Κυβέρνηση και Βουλή υπογράφουν μελλοντική απώλεια εθνικής κυριαρχίας χωρίς ένοπλη σύγκρουση.

«Ετερόκλητο όχλο» θεωρούν την Ελληνική Κοινωνία οι εθνομηδενιστές,

εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων, που με την προδοσία τους  ακυρώνεται η 

Ελληνική Εθνική Στρατηγική και κινδυνεύει η Εθνική Ανεξαρτησία της πατρίδας. 

Πρέπει επί τέλους να δει ο λαός ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει δημοκρατικό πολίτευμα,

αλλά ένα «ολιγαρχικό» σύστημα δομημένο πάνω σε μια «εκλογίσιμη δεσποτεία”. Υπάρχει ο θεσμός της Κυβέρνησης, και ο θεσμός της Βουλής, αλλά, δεν υπάρχει θεσμός μιας, πολιτικά, συγκροτημένης κοινωνίας που η συλλογικότητα του λαού θα συμμετέχει στις εθνικές αποφάσεις. Είναι γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα είναι εναντίον της κοινωνικής συλλογικότητας. 

Αξίζει να τονιστεί ότι ο λαός δεν είναι εντολέας για να παίρνει μέρος στις αποφάσεις. Στο σημερινό πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει αντιπροσώπευση του λαού. Οι κομματικοί εξουσιαστές βάζουν τον κομματισμό πάνω από το εθνικό συμφέρον, πάνω από τον πατριωτισμό του κοινού συμφέροντος. Αυτοί καθορίζουν τα πράγματα χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν την κοινωνία.

Κατά συνέπεια, οι βουλευτές ψηφίζουν βάσει των εντολών που παίρνουν από το κόμμα, από το οποίο και εξαρτώνται.Και αυτό που λένε: “ψηφίζω κατά συνείδηση”, εννοούν “ψηφίζω κατά γούστο”.  Συνεπώς, η διαστρέβλωση του όρου “ψηφίζω κατά συνείδηση”, σημαίνει ότι ως εντολοδόχοι μίας “ολιγαρχικής εξουσίας”, ψηφίζουν βάσει των εντολών του κόμματος. Δεν ψηφίζουν για το το εθνικό συμφέρον, για την εθνική ανεξαρτησία, και για την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας. Ψηφίζουν βάσει μίας ανακύκλωσης κομματικών θέσεων με όρους εξουσίας.Παρ’ όλο που στο σύνταγμα είναι νομοθετημένο ότι την πολιτική κυριαρχία την έχει ο λαός, εν τούτοις, το πολιτικό σύστημα έχει θεσμοθετήσει την μη συμμετοχή της κοινωνίας στα εθνικά θέματα.

Είναι περιττό να τονιστεί ότι, για την αναγνώριση του «Μακεδονισμού» των Σλάβων, οι πολιτικοί έχουν παγιδεύσει τον λαό μέσω των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης με εθνομηδενιστικά μηνύματα, και κομματικές ιδεοληψίες που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Κατά συνέπεια, συντρέχει σοβαρός εθνικός λόγος για αλλαγή γραμμής πλεύσης για την σωτηρία της πατρίδας. Και η αλλαγή θα γίνει μόνο εάν η κοινωνία πάρει την ιδιότητα του εντολέα όπως  προβλέπεται ρητώς από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση ως εντολοδόχος του εθνικού συμφέροντος να αποφασίσει. Επί τέλους πρέπει να φύγουμε από το “ολιγαρχικό  πολιτικό σύστημα”  και να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Δηλαδή, η κοινωνία να έχει συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις, να έχει το δικαίωμα να συναποφασίζει για το μέλλον της πατρίδας.

Συμπερασματικά, πρέπει ο λαός για πρώτη φορά να ασκήσει πολιτική κυριαρχία, και βάσει του Συντάγματος, να λειτουργήσει ως εντολέας και να αποφασίσει για την εθνική επιβίωση της πατρίδας. Είναι η μόνη λύση. Και να αρχίσει με την αποτροπή κύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών»,  πηγαίνοντας σε δημοψήφισμα για να αποφύγουμε μία εθνική τραγωδία.

Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D.

Διεθνείς Σχέσεις-Συγκριτική πολιτική-


Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ.


Καλιφόρνια, U.S.A.
 Ιανουάριος 2019

Member of International Hellenic Association (USA)

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.