ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                        Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018

«Δια του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν» 


Οι Έλληνες Ορθόδοξοι κληρικοί είναι «πρόσωπα-σύμβολα» σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδος και σε πολλές περιπτώσεις απετέλεσαν και αποτελούν τα φωτεινά πρότυπα ηρωισμού και αυτοθυσίας υπέρ του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Ιεράρχες, Ιερείς, Ιερομόναχοι ακόμη και Μοναχές πότισαν με το αίμα τους την ευλογημένη ελληνική γη «δια του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν». 

Και τώρα που η κυβέρνηση με τις παραφυάδες του από τα άλλα κόμματα, θέλει να παραδώσει το όνομα, την εθνότητα, την γλώσσα και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς,κατ’ εντολή των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας», οι Έλληνες Ιεράρχες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προασπιζόμενοι τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. 

Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε για την ιστορία το απαράμιλλο παράδειγμα του Αρχιεπίσκοπου Χρύσανθου Ά (1938-1941), τον από Τραπεζούντος, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα τους αγώνες του ελληνικού κλήρου με την απαράμιλλη απάντηση που έδωσε στον Γερμανό κατακτητή κατά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941 και τον οποίο πρέπει να ακολουθούν όλοι οι αρχιεπίσκοποι της Ελλάδας ως φωτεινό παράδειγμα: «ο αρχηγός της Εκκλησίας δεν παραδίδει την πρωτεύουσα της πατρίδος του εις ουδένα ξένον. Ο αρχηγός της Εκκλησίας ένα καθήκον έχει: να φροντίσει δια την απελευθέρωσιν αυτής».

Και τώρα αντιστοίχως η ιεραρχία, όπως το τονίζουν οι Μητροπολίτες και ο απλός κλήρος, που συντάσσεται με τους αγώνες του λαού:

 Δεν παραδίδουμε την Μακεδονία μας στους ξένους!

International Hellenic Association

One thought on “ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.