“Ευχαριστήρια επιστολή προς την ευρωβουλευτή κυρία Ελένη Θεοχάρους”

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

http://www.professors-PhDs.com.
Mail: IHAHellas@gmail.com
Www.professors-phds.com

Αθήνα, 20η Νοεμβρίου 2018

 

Κυρία Ελένη Θεοχάρους
Ευρωβουλευτή και πρόεδρο
του κυπριακού κινήματος Πολιτική Αλληλεγγύη

Αξιότιμη κυρία Θεοχάρους,

Πολλοί είναι εκείνοι που κόπτονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρητικά, όμως λίγοι, ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι εφαρμόζουν στην πράξη την υπεράσπισή τους με ειλικρινή ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, όπως εσείς.

Το αποδεικνύετε περίτρανα αδιαλείπτως στο Ευρωκοινοβούλιο και το πράξατε ακόμη
μια φορά στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου κατά την κηδεία του άξιου τέκνου της πατρίδας μας Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).Tον τιμήσατε με την παρουσία σας, παρ’ όλη την λυσσαλέα αντίδραση του δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας και την εκστρατεία κατασυκοφάντησης ορισμένων εθνομηδενιστών του ελλαδικού καθεστώτος.

Το άκαμπτο φρόνημά σας, όπως αποτυπώθηκε στη δήλωσή σας, «Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε τη βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου», ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει τον απανταχού Ελληνισμό, καλώντας τον σε επαγρύπνηση και συνέργεια για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Δεν άργησε και η απάντηση του καθεστώτος Ράμα, το οποίο σας ανακήρυξε «persona non grata», που ομολογουμένως αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για πολιτικό που συλλογάται ελεύθερα. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση θα ήταν υποδεέστερη της δικής σας προσφοράς στην πατρίδα και στους καταπιεσμένους από το καθεστώς της Αλβανίας αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου.

Στην εποχή της καταστρατήγησης κάθε έννοιας ανθρωπισμού και πολιτικού πολιτισμού, το παράδειγμά σας μας γεμίζει υπερηφάνεια κι ελπίδα ότι δε χάθηκαν όλα και ότι παραμένουν αναλλοίωτες κάποιες αξίες που αντέχουν στον χρόνο, γιατί αντέχουν τα άτομα που τις εκπροσωπούν και δε γονατίζουν μπροστά στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παραστέκονται όρθια και πολεμούν. Τα λόγια του συμπατριώτη σας παλαίμαχου αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση: «Αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν».

Κερδίσατε επάξια τον τίτλο της «Πολιτικού του Ελληνισμού» αφού έμπρακτα ενώνετε σε κοινό μέτωπο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό με τους Ελλαδίτες και Κύπριους αδελφούς τους. Η δική σας στάση για τη διαφύλαξη και προστασία των παρακαταθηκών των προγόνων μας για τα πάτρια είναι άξια επαίνου και συγχαρητηρίων, τα οποία θεωρούμε ότι οφείλουμε να αποτίσουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής εκ μέρους τού Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού.

Είθε το παράδειγμά σας να ακολουθήσουν κι άλλοι!

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του International Hellenic Association

O Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (Internation Hellenic Association – IHA http://www.professors-PhDs.com) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, δηλωμένος στην πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ. Τα μέλη του, ανά τον κόσμο, προέρχονται κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο. Εκτός από τους ακαδημαϊκούς, στα μέλη του ΙΗΑ συμπεριλαμβάνονται πρώην διπλωμάτες, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλα διαπρεπή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει τον ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω των επιτροπών του σε θέματα εθνικής και πολιτισμικής φύσεως.

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή-έκκληση του IHAγια τη διεξαγωγή ερευνών για την απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία Κατσίφα
1. Στα αγγλικά, https://professors-phds.com/14947-2/
2. Στα ελληνικά, https://professors-phds.com/14991-2/

2 thoughts on ““Ευχαριστήρια επιστολή προς την ευρωβουλευτή κυρία Ελένη Θεοχάρους”

 1. Η συμφωνία της ίδρυσης της Αλβανίας το 1913, αναφέρονταν σε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Oι Βορειοηπειρώτες δεν αναγνωρίζονταν ως …αλβανική μειονότητα, αλλά ως Έλληνες.
  Η αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου επικυρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαΐου 1914.
  Με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας αναγνωρίζονταν το ειδικό καθεστώς των Βορειοηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.
  Η αποδοχή εκείνης της συμφωνίας, εκείνου του Πρωτοκόλλου, ανακοινώθηκε λίγες μέρες αργότερα στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου και άρα απέκτησε ισχύ.
  Μπορεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας τα μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή αφού κηρύχθηκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά παρόλα αυτά ισχύει και στις μέρες μας, μιας και δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη.
  Αφού λοιπόν ισχύει η αυτονομία και το δικαίωμα των Βορειοηπειρωτών για αυτοδιάθεση αλλά δεν τηρούνται από το αλβανικό κράτος, έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει και να προστατέψει την ελληνική μειονότητα, επιβάλλοντας την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Με την προοπτική ένα δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα.

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.