Βιογραφικό Ιωάννη Γκέγκα
Ο Ιωάννης Γκέγκας γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1978 στο Gütersloh της Γερμανίας του Κρατιδίου Ρηνανίας Βεστφαλίας από έλληνες ομογενείς. Κατάγεται από το Νέο Πετρίτσι Σερρών.
Είναι τελειόφοιτος του Λυκείου Bielefeld το 1997. Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη από όπου και αποφοίτησε το 2002. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ (ΜΒΑ) στο Διεθνές Μάνατζμεντ από την Ανωτάτη Οικονομική Σχολή του European School of Businness (ESB) του University of applied sciences Reutlingen του Κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης στη Γερμανία το 2007. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου GDS του Ινστιτούτου Goethe με διδακτική άδεια και ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα.
Τον Μάρτιο του 2008 και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, υπήρξε διοργανωτής του Συλλαλητηρίου της Στουτγκάρδης με αίτημα το Βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ακολούθησε πολυπλυθής πορεία στο ελληνικό Προξενείο όπου παραδόθηκε ψήφισμα.
Ήταν συνδιαχειριστής και αρθρογράφος της ιστοσελίδας www.makedons.de, όπου ενημερωνοταν το γερμανόφωνο κοινό για την ιστορία της Μακεδονίας και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Υπήρξε συντάκτης άρθρων ιστορικών και εθνικών θεμάτων στο ελληνόγλωσσο περιοδικό της Στουτγκάρδης ‘‘ΕΞΟΔΟΣ’‘. Συμμετείχε για 3 συναπτά έτη στην ελληνόφωνη ραδιοφωνική εκπομπή Hellas Radio του Tübingen για θέματα ιστορίας και εξωτερικής πολιτικής.
Επιμελήθηκε το 2009 αφιερωμα της τηλεοπτικής εκπομπής ‘‘ΔΙΑΣΠΟΡΑ’‘ της ΕΡΤ 3 στην έκθεση του Μουσείου Mannheim με θέμα την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή.
Το 2012 στην ιστορική επέτειο για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Μακεδονίας υπήρξε ομιλητής στην ημεριδα που διοργάνωσε ο Μακεδονικός Σύλλογος του Μονάχου. Επίσης το 2013 υπήρξε ομιλητής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Μέγα Αλέξανδρο που διοργάνωσε ο Μακεδονικός Σύλλογος του Μονάχου.
Το Ιούνιο του 2016 συμμετείχε ως ομιλητής στην 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.
Το 2018 συμμετειχε ως ομιλητης στα Συλλαλητηρια της Στουτγκαρδης και του Μοναχου κατα της συμφωνιας με τα Σκοπια. Το 2019 υπηρξε ομιλητης στο συλλαλητηριο του Μοναχου κατα της επικυρωσης της Συμφωνιας των Πρεσπών.
Τον Μάιο του 2019 σε ημεριδα του Μονάχου, με καλεσμένο τον πρωην Υπουργο Εξωτερικων και ενορχηστρωτή της Συμφωνιας των Πρεσπων Νικο Κοτζια, παρενέβη και του επισήμανε οτι εχει διαπραξει εσχάτη προδοσια, καταχρηση εξουσιας και σφετερισμο λαικής κυριαρχιας. Δημιουργηθηκε μεγαλη ενταση και διαπληκτισμός στην αιθουσα. Το επεισοδιο πήρε μεγάλη έκταση και απασχολησε τα ΜΜΕ.
Το 2020 συνέταξε επιστολη διαμαρτυριας, οπου συνυπογράφη απο 107 ελληνικους συλλογους της Γερμανιας, και εστάλη στο Πρωτοδικείο Βερολίνου λόγω χρησης της επωνυμιας ‘‘Κεντρικό Συμβούλιο Μακεδόνων’‘από σκοπιανό συλλογο.
Την ιδια χρονια εστάλη επιστολη διαμαρτυριας στη ΛΟΑΤΚΙ κοινοτητα, η οποια σε εκθεση ζωγραφικής της επιχειρησε να εργαλειοποιήσει τη μορφη του Μεγαλου Αλεξανδρου για δικους της σκοπούς.
Το 2021 συμμετειχε στις διεργασιες δημιουργιας Ομοσπονδιας Μακεδονικων Συλλογων με την επωνυμια Παμμακεδονικη Ενωση Γερμανιας, οπου την 25ηΜαρτιου εξελέγη ο πρωτος της Προεδρος.
Η Παμμακεδονικη Ενωση Γερμανιας απεστειλε επιστολη προς την γερμανικη κυβερνηση υπενθυμιζοντας την υποχρεωση της ως προς τις επανορθωσεις της περιόδου του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου προς την Ελλάδα.
Με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις υφηλίου εστάλη επιστολη προς τον Πρωθυπουργο Κυριακο Μητσοτακη ωστε να μην γινει η επικυρωση των μνημονιων συνεργασιας της Συμφωνιας των Πρεσπων.